Monday, December 8, 2014

Bila Henpon Tertinggal

sampai opis, cari henpon takde dalam handbag
tertinggal dirumah kah?
tercicir dalam kereta kawan kah?
tercicir kat kafe masa bayar bekfes kah?

nak call cikAbe, mintak tengok kan kat rumah
tapi nombor henpon cik abe pun tak hafal
nak call kakak, pun sama tak ingat nombor

otak ligat berpusing
.
.
.
.
sedetik
.
.
.
.
.
dua detik
.
.
.
.
.
.
TING
 *mentol lampu bernyala*

buka cimbclick
situ ada nombor henpon CikAbe dan juga nombor henpon kakak
sebab aku buat feveret number untuk top up prepaid henpon
fuh legaaaaaaaaaaaaaa

lepas ni kena hafal nombor penting dalam kepala
kalau memory low nak menghafal
sila salin nombor kesayangan dalam buku telefon kecik macam dulu2

sapa pernah jadi cam aku?
henpon bukan sekadar henpon
tapi juga buku nota

so hari ni jangan wsap aku
malam nanti baru wsap eh
kalau wsap tak berjawab, sila maklum hp tertinggal
rasa nak balik sekarang jugak ambik hp, huhu  
# bajet ramai sangat yang nak wsap tuh, siap announce kat blog
kepoyooan sangat tau


16 comments:

  1. bisnes kencang mesti susah hati hpon tertinggal

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK NIEDA...
      kencang ke?
      hehe, malu pulak.
      tak kencang sangat pun risau jugak kalau org wsap tak berjawab
      nnti di kata sombong, huhu

      Delete
  2. Yup, nombor2 penting ( pasangan / mak /ayah / anak), kadangkala kita lepas pandang..tak hafal, sebab kita letak di " speed dial"....Bila tiba kecemasan, mmg susah..hahaha..So moralnya, kena hafal.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DZ..
      betul, dulu2 semua no hapal
      sekarang harapkan hp je
      kdg2 hp bateri kong time kecemasan, huru hara dibuatnya

      Delete
  3. akak pun tak hafal dik..nak tuliskan pun asek lupa je

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK ERNA..
      dulu2 mmg hafal sbb no cantik, so senang igt
      ni nombor berterabur mmg x igt langsung
      sib baik terfikir nak chk cimbclick tu

      Delete
  4. Kakak no hubby, rumah dan anak-anak ada dlm memory
    Lain dari itu sorrylah..

    Org buat business kalau hp tertinggal bimbang miss sorru...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK ZAKIE..
      sbnrnya bukan risau pasal bsnes sgt
      tp lebih pada dah rasa pelik hp xde kat tangan'
      konfem ratus ribu msge dari whatapps grup sekolah dulu, huhu

      Delete
  5. ada beberapa no tel penting yang masih sy hafal... sbb no guna dah bertahun2 dari zaman kita kena dail no tu kat public phone... hihihi

    ReplyDelete
  6. resah satu hari ni..jiwa kacau sebab hp tertinggal..konfem wasap grup banyak sampai melimpah nih..heheh

    ReplyDelete
  7. hehee kite pon penah, sampai je opis alamak henpon tertinggal. Terus gtaw hubby, PM kat fb je kalau ada urgent apa2. hehehe

    ReplyDelete
  8. Kak zai pun tak hafal no penting. Bagus juga irfa tolong ingatkan terima kasih.

    ReplyDelete
  9. I henpon dah biasa sangat tinggal2.. wassap mmg langsung tak der so tak risau di situ, tapi part nak kena hafal nombor tu,.. itu idea yang sangat bernas. hahaha I ni nombor sendiri pun tak hafal, adoiiii.

    ReplyDelete
  10. kak selalu hlg hp bukan tertinggal lagi...

    ReplyDelete
  11. betul tu,sekarang ni no telefon save dlm enpon je,jadi tak ingat nombornya..kena tulis dekat mana2 la senang sikit

    ReplyDelete
  12. hahaha lawak la irfa..nasib ada cimbclciks

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)