Monday, March 9, 2015

Nuffnang Bagi Duit. Jom Beli Kasut Idaman

Fuh fuh fuh, banyaknya sawang
maaf la ye korang, kalau singgah tak berhapdet
tuan rumah sibuk semenjak dua menjak nih
apa yang disibukkan pun tak tahu lah

okey, nak show off
kasut ni aku berkenan masa beli kasut kakak tu ari
tapi tengok rega, macam sayang duit pulak

cantik tak?
sila angguk laju-laju
* tiba2 rasa kaler ni lagi lawa dr yang aku dah beli, huhu*
nak jadi cerita, bulan lepas intai tabung ayam Nuffnang
alahai, lambat sangat nak jadi 4 angka, huhu
cash out jelah

tambah sikit $$, dapat lah kasut idaman
taklah terasa sangat berbanding bayar full dengan duit dari poket sendiri
rambang mata, sampai kedai rasa berkenan kaler ni pulak 
tak sabar nak cuti-cuti sambil melaram kasut baru
#selalu kena kutuk ngan CikViva
katanya, rasanya ko ni patut sebaya kakak kot
minat benda yang tak sesuai dengan umur

apa ada pada umur?
umur tua, tapi jiwa muda, pedehal

(^_^)



38 comments:

imm hassan said...

sejak jd surirumah ni dah tak pakai kasut converse. last time pakai masa keje 2 tahun lepas. kite pakai converse wane shocking pink tali warne kuning dgn baju kurung hahaha..
btw, inner magic dah smpai..tengkiuuu ☺

idzwa kamaruddin said...

cantik cantik cantik..*sambil angguk lelaju* hahaha..

paridah said...

WAH DH DPT REZEKI NUFFNANG BELI KASUT BARU YA...KAK SDG TERTUNGGU-TUNGGU CEK NUFFNANG BILALAH NK SAMPAI TU..

Saniah Ahmad said...

i like converse huhu,, kasut saya masih ada lagi tapi jarang pakai sebab dah malas nak betulkan tali huhuhu,, bila windu nanti bolehlah selongkar kabinet kasut huhuhu,,

asyifa mustaffa said...

Converse tuuuuu ! Mnjk anak deret2 ni...cam segan pulak nk pakai kasut cmni... tgk tmpt juga la kot nk pakai gaknya...hehe...

Daddy Ziyyad said...

perrghhhh...converse allstar...
dulu zaman saya student, mmg gila kat kasut ni...hahaha

CikLily Putih said...

cantik kasut ek

Eye_nee said...

beb..umur 47 boleh pakai tak...pakai Jubah dgn Converse..agak2 kene kutuk kaw2 tak dgn anak2...hahaha

kakyon said...

tahniah dpt cek nuff. lawalah kasut tu..

nita said...

saya pernah teringin nak beli kasut cenggitu.. tapi fikir balik.. dah kertu kan.. tapi bila baca ayat kat bawah.. wah..harus beli ni.. hehehe

Nieda said...

anak dara akak pun dok mengidam kasut ni ...tapi harganya mak aiii telan aii liur mak dia ni haaa....

Diana Rashid said...

nak jugak..berapa tu harganya...??

Irfa said...

DIANA..
cek tu rm150++
tambah duit dr poket lagi rm100
total rm259

Irfa said...

KAK NIEDA..
saya pun dah lama ngidam, anak2 tak tahu pun value kasut ni tp sebab umie suka
beli sorang seketui :)

Irfa said...

NITA..
eh, kertu ke?
nampak muda je, hehe
beli ye jgn x beli

Irfa said...

KAK YON..
dah lama x cash out, nak tunggu riban lambat sgt
cash out jelah, pastu kumpul balik
tah tahun bila nk penuh agaknya

Irfa said...

SIS EYE_NEE..
takde pulak dia tulis had umo nak pakai kasut ni, haha

Irfa said...

CIK LILY..
idaman hati dari bulan lepas, tido smpi termimpi2
haha

Irfa said...

DZ..
masa sekolah dulu pun penah pakai, tp rasanya murah lagi, ker tiruan? haha

Irfa said...

ASYIFA..
redah je ni, dah beli pakai jelah
nanti rosak kalau simpan dalam lemari
haha

Irfa said...

SANIAH..
kalau yang kain macam leceh sikit nak sarung, tp yang macam jenis kulit ni senang sikit
tp saya ada tukang ikat tali kasut, so sweet bila anak bujang ikatkan tali kasut umie kat public
hahaha*makan ati lah sapa jadi awek dia nanti*

Irfa said...

KAK PARIDAH..
dulu saya tak tahu cara nak kira bila cheque patut sampai
skrg dah tahu
cth: cash out hujung bulan (kalau feb ada 28 hari, cash out pada 28hb, mac cheque dalam proses, awal april dalam 2-3 hari lepas tu, cheque tu mesti sampai

jgn cash out awal bulan @ tengah bulan
nanti kita akan rasa lama menunggu

Irfa said...

IDZWA..
bagus bagus
kak nora bagi 5 bintang, kihkihkih

Irfa said...

IMM HASSAN..
wah! lagi stylo, tali shocking color ;)
sama2, harap awak suka

Rai OurKizuna said...

pheewittt... hahaha

QasehnyaRania said...

cantikalhamdulillah hasil.berblog kan
suka saya tgk hasil cik epal.. butang biji mata.

:: Cik Viva :: said...

JALAN2 NAK BELI KASUT..SEKALI BELI SALAH KALER PULAK...HUKHUKHUK

Irfa said...

RAI..
remaja tak kita? kui kui kui

Rumah Kuning said...

kita pun baru dpt duit dr pakcik nufnang.

che mid said...

Salam kenal dari Che Mid. Masuk sini dari rumah Indamarya..cantik kasut tu sangat-sangat!!

tiga lalat said...

Salam. Hee cantik kasut converse dapat beli diskaun lagi.

Nastyna said...

Nampak jugak hasil pot pet pot pet kat dunia online kan hehehe.I punya nuffnang usahkan nak 4 angka.. nak 2 angka pun mengah. hehehe tapi mmg cantik la kasut tu.. I loike, I punmakin tua makin suka kasut2 budak muda remaja, senang nak lompat berlarian kejar anak2.. high heels kang patah tulang rusuk.

Nastyna said...

Btw...takziah atas kehilangan Mok awak... kiter ada mok lagi, tapi both mek ngan pok yang dah pergi dulu :(

dekdaa said...

Dekkiii weh sero hahahah buleh gitu?

Umur? Nombor jah.
Nombor buke penghalang.
Kalu masa skoloh sokmo buleh nombo ngesuk 35/35.. tok semestinyo dio bodo sapa ko tuo.
Kalu buleh 6/35... dok semestinyo esok2 dio berjayo.

Gitula ibaratnyo.. tally dok cerita umur dgn no. dlm kelas? hahahaha!

Jari Manis said...

cantik!!! kalau lah boleh pinjam

NEKCIK said...

seronoknya dapat duit ye..nekcik tak gheti..kalau idak dapat jugak beli bag backpack kan!!

Shamsiah Abdul Rahman said...

Kat sini selamber jer..
Setakat atas pakai abaya.. jubah.. bawah pakai converse.. pemandangan biasa tu.

LYAfrina said...

Santekkkk
Lya pom suka kasut converse...
teringat rita rudaini.pkai krg moden n kasut cnverse.. fuhhh ..mmg ada style la