Monday, March 9, 2015

Nuffnang Bagi Duit. Jom Beli Kasut Idaman

Fuh fuh fuh, banyaknya sawang
maaf la ye korang, kalau singgah tak berhapdet
tuan rumah sibuk semenjak dua menjak nih
apa yang disibukkan pun tak tahu lah

okey, nak show off
kasut ni aku berkenan masa beli kasut kakak tu ari
tapi tengok rega, macam sayang duit pulak

cantik tak?
sila angguk laju-laju
* tiba2 rasa kaler ni lagi lawa dr yang aku dah beli, huhu*
nak jadi cerita, bulan lepas intai tabung ayam Nuffnang
alahai, lambat sangat nak jadi 4 angka, huhu
cash out jelah

tambah sikit $$, dapat lah kasut idaman
taklah terasa sangat berbanding bayar full dengan duit dari poket sendiri
rambang mata, sampai kedai rasa berkenan kaler ni pulak 
tak sabar nak cuti-cuti sambil melaram kasut baru
#selalu kena kutuk ngan CikViva
katanya, rasanya ko ni patut sebaya kakak kot
minat benda yang tak sesuai dengan umur

apa ada pada umur?
umur tua, tapi jiwa muda, pedehal

(^_^)



38 comments:

  1. sejak jd surirumah ni dah tak pakai kasut converse. last time pakai masa keje 2 tahun lepas. kite pakai converse wane shocking pink tali warne kuning dgn baju kurung hahaha..
    btw, inner magic dah smpai..tengkiuuu ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMM HASSAN..
      wah! lagi stylo, tali shocking color ;)
      sama2, harap awak suka

      Delete
  2. cantik cantik cantik..*sambil angguk lelaju* hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. IDZWA..
      bagus bagus
      kak nora bagi 5 bintang, kihkihkih

      Delete
  3. WAH DH DPT REZEKI NUFFNANG BELI KASUT BARU YA...KAK SDG TERTUNGGU-TUNGGU CEK NUFFNANG BILALAH NK SAMPAI TU..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK PARIDAH..
      dulu saya tak tahu cara nak kira bila cheque patut sampai
      skrg dah tahu
      cth: cash out hujung bulan (kalau feb ada 28 hari, cash out pada 28hb, mac cheque dalam proses, awal april dalam 2-3 hari lepas tu, cheque tu mesti sampai

      jgn cash out awal bulan @ tengah bulan
      nanti kita akan rasa lama menunggu

      Delete
  4. i like converse huhu,, kasut saya masih ada lagi tapi jarang pakai sebab dah malas nak betulkan tali huhuhu,, bila windu nanti bolehlah selongkar kabinet kasut huhuhu,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. SANIAH..
      kalau yang kain macam leceh sikit nak sarung, tp yang macam jenis kulit ni senang sikit
      tp saya ada tukang ikat tali kasut, so sweet bila anak bujang ikatkan tali kasut umie kat public
      hahaha*makan ati lah sapa jadi awek dia nanti*

      Delete
  5. Converse tuuuuu ! Mnjk anak deret2 ni...cam segan pulak nk pakai kasut cmni... tgk tmpt juga la kot nk pakai gaknya...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ASYIFA..
      redah je ni, dah beli pakai jelah
      nanti rosak kalau simpan dalam lemari
      haha

      Delete
  6. perrghhhh...converse allstar...
    dulu zaman saya student, mmg gila kat kasut ni...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. DZ..
      masa sekolah dulu pun penah pakai, tp rasanya murah lagi, ker tiruan? haha

      Delete
  7. Replies
    1. CIK LILY..
      idaman hati dari bulan lepas, tido smpi termimpi2
      haha

      Delete
  8. beb..umur 47 boleh pakai tak...pakai Jubah dgn Converse..agak2 kene kutuk kaw2 tak dgn anak2...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS EYE_NEE..
      takde pulak dia tulis had umo nak pakai kasut ni, haha

      Delete
  9. tahniah dpt cek nuff. lawalah kasut tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK YON..
      dah lama x cash out, nak tunggu riban lambat sgt
      cash out jelah, pastu kumpul balik
      tah tahun bila nk penuh agaknya

      Delete
  10. saya pernah teringin nak beli kasut cenggitu.. tapi fikir balik.. dah kertu kan.. tapi bila baca ayat kat bawah.. wah..harus beli ni.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. NITA..
      eh, kertu ke?
      nampak muda je, hehe
      beli ye jgn x beli

      Delete
  11. anak dara akak pun dok mengidam kasut ni ...tapi harganya mak aiii telan aii liur mak dia ni haaa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK NIEDA..
      saya pun dah lama ngidam, anak2 tak tahu pun value kasut ni tp sebab umie suka
      beli sorang seketui :)

      Delete
  12. nak jugak..berapa tu harganya...??

    ReplyDelete
    Replies
    1. DIANA..
      cek tu rm150++
      tambah duit dr poket lagi rm100
      total rm259

      Delete
  13. Replies
    1. RAI..
      remaja tak kita? kui kui kui

      Delete
  14. cantikalhamdulillah hasil.berblog kan
    suka saya tgk hasil cik epal.. butang biji mata.

    ReplyDelete
  15. JALAN2 NAK BELI KASUT..SEKALI BELI SALAH KALER PULAK...HUKHUKHUK

    ReplyDelete
  16. kita pun baru dpt duit dr pakcik nufnang.

    ReplyDelete
  17. Salam kenal dari Che Mid. Masuk sini dari rumah Indamarya..cantik kasut tu sangat-sangat!!

    ReplyDelete
  18. Salam. Hee cantik kasut converse dapat beli diskaun lagi.

    ReplyDelete
  19. Nampak jugak hasil pot pet pot pet kat dunia online kan hehehe.I punya nuffnang usahkan nak 4 angka.. nak 2 angka pun mengah. hehehe tapi mmg cantik la kasut tu.. I loike, I punmakin tua makin suka kasut2 budak muda remaja, senang nak lompat berlarian kejar anak2.. high heels kang patah tulang rusuk.

    ReplyDelete
  20. Btw...takziah atas kehilangan Mok awak... kiter ada mok lagi, tapi both mek ngan pok yang dah pergi dulu :(

    ReplyDelete
  21. Dekkiii weh sero hahahah buleh gitu?

    Umur? Nombor jah.
    Nombor buke penghalang.
    Kalu masa skoloh sokmo buleh nombo ngesuk 35/35.. tok semestinyo dio bodo sapa ko tuo.
    Kalu buleh 6/35... dok semestinyo esok2 dio berjayo.

    Gitula ibaratnyo.. tally dok cerita umur dgn no. dlm kelas? hahahaha!

    ReplyDelete
  22. cantik!!! kalau lah boleh pinjam

    ReplyDelete
  23. seronoknya dapat duit ye..nekcik tak gheti..kalau idak dapat jugak beli bag backpack kan!!

    ReplyDelete
  24. Kat sini selamber jer..
    Setakat atas pakai abaya.. jubah.. bawah pakai converse.. pemandangan biasa tu.

    ReplyDelete
  25. Santekkkk
    Lya pom suka kasut converse...
    teringat rita rudaini.pkai krg moden n kasut cnverse.. fuhhh ..mmg ada style la

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)