Wednesday, November 16, 2016

Kongsi Cerita: VCO Virgin Cocunut Oil


Hai Semua
nak share sesuatu yang menarik 
(ini bukan entri berbayar ye, ikhlas nak cerita)

Sapa sini ambik VCO sebagai supplement harian?
Aku ni cukup malas nak makan supplement
Tapi yang peliknya, masa pregnant cikebom Aisha, aku rajin pulak
Siap makan dengan teratur lagi tau
tepuk untuk diri sendiri
syabas 


Ni antara yang aku makan tanpa culas waktu pregnant

VCO by Catalyst
* beli ngan kawan opis dulu*


 yang ni aku makan masa awal kandungan

Lagi 2 bulan sebelum bersalin, aku cuba yang ni
yang ni jenis cecair, minum pakai sudu


Alhamdulillah, Kelebihan yang aku dapat dari VCO ni dengan izin Allah ialah:

- Masa cikebom Aisha ni langsung takde kena tegur dgn misi pasal Hb low. Pregnant 3 yg lepas, asik kena bebel dengan misi sebab hb low. Mcm2 cara aku cuba dan mcm2 petua aku ikut, mkn sayur bayam, mkn kerang, makan hati ayam@lembu. Tp kali ni hb elok je smpai bersalin.  ALHAMDULILLAH.

- dengan IzinNYA juga, bersalin dengan mudah. Baby meluncur laju je keluar dengan sekali teran dan takde koyak pun. Takde koyak, takde lah jahit menjahit. Hihi

Mungkin ini secara kebetulan, aku cuma share pengalaman aku je, jangan kecam sis tau, haha

Sebenarnya entri ni dah lama aku peram dalam draf, sikit2 aku cuba edit dan post ye, sayang dah taip panjang-panjang tapi tak kongsi kat blog. Mohon mood Malas aku ni cepat lah pergi, aku rindu nak berblog cam dulu-dulu

kbai

5 comments:

  1. akak pun habis beberapbool jugak vxco catlyst ni...
    sekarang minum yg cecair pula.

    ReplyDelete
  2. akak pun ambil VCO ni Irfa, tujuannya nak kontrol gula dalam darah dan control BP..Alhamdulillah ok jer tapi tau je lah, culas tul nak disiplinkan diri makan pil ni setiap hari...huhu

    ReplyDelete
  3. pernah makan vco ni memang elok.. salam perkenalan.. follower 499 cantik no ni

    ReplyDelete
  4. BAGI YG MULA HAMIL ELOK CONTOHI CARA IRFA NI DEMI KEBAIKAN KENA BLJR DARI PENGALAMAN ORG LAIN KAN...

    ReplyDelete
  5. Tak pernah try..saya masa mengandung yang no 2 ni hb low. sampai tak boleh bangkit tau..

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)