Monday, December 1, 2014

Pos Laju Tukar Borang Baru Untuk Sampul Prabayar

Isnin is Monday
hehe

mukaddimah katanya

banyak nak storimori
tapi idea belum mari

tadi gi pos barang, cik kak pos opis tanya
'borang pos laju ada banyak lagi ke?
kalau banyak, sila habiskan cepat ye
sebab nanti 14hb dah guna borang baru'

dan dia pun hulur borang pos laju yang baru
kaler pepel gitu

taraaaaaaaa

kaler OREN lama punya
kaler PURPLE baru punya

okey, tu je nak share

citer mak ayah datang, nanti free kita cite eh

(^_^)

RALAT:
sampul baru untuk prepaid (prabayar) sahaja
yang lain mantain borang oren, sori ye salah info  


13 comments:

Rai OurKizuna said...

alamak..aku keep yang oren tu berlambak..still boleh guna tak?

Irfa said...

RAI..
dia kata boleh guna sampai 14hb
x pasti lah 14 hb dah start yg baru ke belum
tp senang nya ko abiskan cpt yg oren tu

Acik Erna said...

ada beza ke..kandungannya..kot setakat warna nya.boleh la guna sampai habis patutnya kan

Nastyna said...

isnin is monday, monday is blue,
sudah tukar ka dey, bagus la kalau begitue..

hehehe takder konsep punya pantun.. bagus apa nya?

Daddy Ziyyad said...

macam sama aja..cuma kaler aja yg lain...hahaha

Sweetie said...

Setuju acik!

paridah said...

kalau berurusan dgn poslaju kena ambil tahu ni...tq irfa.

Ndra Jamal said...

Eh, ni yg poning ni. Kata yang purple hanya untuk prepaid. Oren masih boleh guna untuk pos yang bukan prepaid. haish!

Zaitun said...

Kak zai jarang buat pos laju cuma sesekali hantar barang kat UK.

dekdaa said...

Ceria sikit kaler tu hehe.

saya said...

oooo..dah nak tukar borang baru. baru tau. hehehhee.. akan tetapi pulut lepa entry bawah tu nampak sangatlah sedapnyaaaaa..terus teringin!!!!!

SalbiahM said...

thanks share kak..nak bgtau abang saya..biasa orang bisnes online ni memang melambak borang pos laju kat rumah.takut tak sempat habiskan

NinaAz said...

nina punya borang oren pun tebal lagiii. ayooo