Sunday, September 25, 2016

Dari Dapur DJ Shaz, Mabeles You

Aku sangat kagum dengan orang pandai masak, pandai buat kek, pandai serba serbi. Aku ada ramai kawan yang pandai buat kuih, buat kek. Ada yang ambik tempahan untuk majlis lagi. Kagum giler aku dengan diorang. Aku ni, baru ada orang usik2 nak datang umah minggu depan, minggu ni aku dah seram sejuk kaki tangan 'eh!nanti nak jamu apa orang datang? takkan nak hidang biskut cicah teh o? nak masak menu pelik2, kang tak sedap malu pulak'. Padahal yang nak datang tu bukan nak makan pun, kalau nak makan sedap baik diorang gi restoren yang dah tentu2 masak sedap. Tak gitu?

Oh ni sebenarnya aku nak citer tentang salah sorang kawan yang kenal dari blog bersambung ke laman muka buku FB, dan bebaru ni aku sempat merasa air tangannya. Eh makan ati tau hari2 tengok dia post brownies kat Facebook, gigih lah aku masuk order kebetulan dia onthe way nak balik kampung, kiranya order drive thru lah ni. Mujurlah laluannya balik kampung, lalu taman perumahan aku.

Ada sesapa kenal? Inilah dia Cik Puan DJ Shaz BLOG SINI. Kecik molek je orangnya. Kami tak sempat borak lama, banyak lagi tenpat dia kena singgah, kang cair pulak brownies dalam keta tu. Hihi





Alhamdulillah, puas hati sangat. Tak sampai setengah hari, setengah kotak dah selamat masuk perut. Adoi, bahaya betul kalau aku berjiran dengan DJ Shaz ni. Sapa nak order boleh search FB Shazwani Shakeri ye. 

Kata kunci hari ini ialah Benda Baik Kena Cerita, daaaaaaaaaaaa

2 comments:

  1. SEDAP SGT NAMPAKNYA TU TERINGIN JUGA NK ODER BILA2

    ReplyDelete
  2. tetiba lapar plak ni..
    nice sharing.. lwj la p usha .hihiji

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)