Skip to main content

Didik Anak Mengikut Umur


artikel ni dapat dari FB
apdet lelaju sebab ada orang dah tanya nape x apdet blog, huhu
aku sebenarnya kering idea sekarang ni


aku punya baru tahap pertama dan tahap ke2
(^_^')


  

Comments

Kakzakie Purvit said…
Kakak sekarang punya dua anak tahap dua dan seorg tahap tiga...
asyifamustaffa said…
insyallah...akan diguna pakai...
happyichigo♥ said…
Gd morning kak..thank u for sharing ;)
Aisy Nasiha said…
tahap 1.....tapi ada masanya payah nak ikut tu, asyik nak naik marah je rasanay bila ank buat hal....
Irfa said…
KAK ZAKIE..
dah sampai tahap 3, tahniah ye kak
tapi kan kadang2 bila mood celaru tak sedar layan anak tak setaraf dengan usianya,huhu
Irfa said…
ASYIFA..
dalam islam pun ada cerita bab ni kan?
indahnya ISLAM
Irfa said…
HAI DIRA......
sama2
malu la sebab ent3 kopi pasta
Irfa said…
AISY NASIHA..
sama la kita
letak artikel ni sebagai peringatan untuk diri sendiri juga
paridah said…
artikel yg baik patut disebarluaskan...kak suka juga kopipes ni...
tq share...saya pun ditahap pertama dan kedua...
MOKCIK AZWA said…
Akak punya pun dah sampai tahap 3..dua di tahap 2 dan dua lagi tahap 1..mudah2an Allah sentiasa melindungi dan mempermudahkan urusan kita..insyaAllah..
Unknown said…
aku baru tahap pertama.. banyak tahap lagi ni..hehehe..
Unknown said…
Hai dear..bestlah blog awk..penuh warna warni kehidupan,penuh dengan resipi masakan..suke2..jemputla ke blog saya dan kita bertukar-tukar link pulak..:)

http://superstorevitaminhebat.blogspot.com/

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka