Skip to main content

AidilAdha Kami 2016

Orang kata, raya dimana2 pun sama je. Asalkan bersama yang tersayang, itu dah memadai. Aku akuinya sejak berkeluarga dan anak-anak pun dah berderet. Jangan tak tahu, Awal2 dulu kalau tak dapat balik beraya di kampung sendiri, murung beberapa hari walaupun mulut kata redha, haha.

Dah 16 tahun kahwin, kami takde sistem giliran balik raya pun. Raya kami tengok bajet, kalau $$ lebih, boleh balik kampung aku. Bajet kureng, raya kat Cheras je pun ok, takde hal. Alhamdulillah sehari dua ni bajet tidak menjadi isu, Cuti pun tidak menjadi hal sebabnya aku pun dah takde majikan dan enAbe bekerja sendiri. Dulu zaman bekerja dengan orang, mereput lah kau tunggu cuti raya lulus, kerja shif kena ikut giliran. Takkan lah tiap tahun muka ko je cuti raya kan? Mana adil bagi orang lain.

11-12 SEPTEMBER 2016

AidilAdha kali ini aku beraya bersama Mil dan adik2 ipar (raya sambil bercuti). Sorang je adik enAbe yang tak dapat join gathering raya kali ini sebab dia buat aqiqah dirumah mertua, so cuma 5 beradik je dapat berkumpul kali ini. Insha Allah lain tahun cuba cukupkan korum. Kami menyewa banglo di A Famosa Resort (itu paling dekat lah kiranya untuk semua). Anak-anak happy dapat berkumpul bersama sepupu sepapat sambil berendam dalam swimming pool. Maklum lah rumah sendiri ada besen je, duk sini feeling orang ado-ado kejap sebab rumah ada swimming pool, haha.

Sehari sebelum raya semua dah sampai ke rumah yang kami sewa. Petang dah start berbbq, semua bab makan ni Mil dan adik2 ipar yang uruskan, hihi. Oh, kebetulan aku dan kakak puasa hari Arafah hari tu. Anak-anak apa lagi, kecut kaki tangan duk berendam, naik untuk makan dan solat je, takpe lah bukan selalu pun.

dalam perjalanan ke destinasi raya tahun ini, cikebom ber









menu raya















Seronok dapat berkumpul ramai, kami lepak satu malam je kat sana, esok nya dah check out. Nak jadi cerita, kereta breakdown dan terpaksa di tunda dengan tow truck dari Simpang 4 , Melaka sampai ke Nilai. Anak-anak kagum duk atas kereta atas tow truck, haha. Pengalaman manis kot bagi diorang, walaupun mak ayah nya dah serabut membayangkan duit yang bakal mengalir

Apapun, Alhamdulillah semua nya selamat

Comments

paridah said…
PENGALAMAN SAMBUT RAYA YG MAHAL TU..TAPI SERONOK

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Jujur Aku Dayus

Lunch tadi korang pegi mana?aku tak kemana pun..makan kat meja je sambil layan blog kengkawan.Aku baca blog Ayunasia (suka baca blog dia sebab bagi aku dia seorang yang bijak dan aku suka dengan tulisannya yang kelakar..tapi blog dia tulis panjang2 so kena cari masa yang betul2 lapang baru boleh baca..kebetulan lunch break hari ni lama,bolehla layan)  kadang2 aku baca blog dia pastu aku tersengih sorang2.Dan kerana terpengaruh dengan entri dia hari ni aku pun layan telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube..emm rasanya aku tak pernah tengok cite ni.oh lupa bagitau..tuan punya blog ni memang peminat 'kipas susah mati' Beto.eh aku pun sama..peminat Beto dalam diam2.yang pasti Beto memang berbakat walaupun bukan kategori hensem dengan badan ketak-ketak.tapi muka dia manis macam gula ..hehe Okey..baru abis menonton telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube.Lakonan Beto Kusyairy,Nora Danish,Irma Hasmie,Zul Ariffin,Rozie Rashid. sinopsis dari sini Sinopsis: Jujur Aku Dayus m