Sunday, February 19, 2017

I Love Saturday Sunday

Tajuk poyo je, macam lah ko keje kan?
Padahal hari2 pun cuti jugak, haha
 
Tapi kalau Isnin sampai Jumaat, bangun awal urus aak-anak sekolah, buatkan sarapan paling simple pun kena jugak gorengkan donut frozen. Bye bye anak naik bas ke sekolah.

Sabtu Ahad, lepas Subuh boleh sambung bermalasan atas tilam sambil ngadap henpon, update apa yang patut. Yelah kan. Facebook tu kan kedai Online aku. Tak update mana orang nak tahu ko jual apa, kan? Agak2 matahari naik sikit, bangun basuh kain. sidai kain. Lipat kain je aku tak buat sebab dah sub keje tu pada si kakak, haha.

Tengok jam agak-agak sejam lagi anak-anak balik sekolah, masuk dapur tengok apa menu untuk lunch. Alhamdulillah anak-anak makan tak memilih, apa umie masak, makan je tak banyak songeh.

Bangun pagi tadi konon nak pegi Pasar Tani. Rindu nak tengok sayur hijau murah-murah, 7 bekas/RM 10 ke mahal bagi korang? Bagi aku yang jarang ke Pasar Tani ni rasa dah murah sangat dah, boleh dapat 7 jenis sayur dengan harga RM 10, campur2 pun boleh, nak ambik sama jenis pun sama pun boleh je.

Suka pegi Pasar Tani sebab situ boleh dapat benda yang tak di jual di Pasaraya. Dan ada macam2 jenis makanan yang jarang jumpa, contohnya Nasi Ambeng dan kuih tradisi. Bawak RM100 masuk ke Pasar Tani, keluar tinggal duit kertas biru, kadang tingal syiling pun ada. Haha

Betapa sikitnya nilai Ringgit Malaysia sekarang. Okey lah korang, jumpa lagi.

No comments: