Thursday, August 29, 2013

Lagi Kisah Makan2 Raya

Emm dah lewat baru sempat bukak blog. Kisah hari ni ialah, 1/2 hari tak masuk opis, ikut bos makan2 raya kat Subang. Nak citer pun takde apa yang menarik sangat, aku pun tak kenal orang kat sana. Pandai2 lah bawak diri, nak hilangkan kebuntuan sebab semua orang ada kawan, so keje aku ialah ulang alik ke meja buffet.

Majlis ala pot luck (betul ke ejaan ni?), tapi memandangkan kami dari jauh, so bawak perut je sebab semua dah disediakan oleh staff di Subang. Tapi sesampainya aku kat sana, buat2 la ringan tulang tolong angkat/susun apa yang patut, pstt... aku tolong angkat satu tray salad je lepas tu aku buat hal aku. Dah bila aku tanya 'apa nak tolong? tapi diorang kata 'semua dah ready, duduk je' so aku mengikut arahan sambil buat2 tak paham bahasa. Boleh?

Macam biasa la majlis mesti ada yang bagi sepatah dua kata pastu baca doa pastu apalagi MAKAN TIME, i suka, i suka *sambil tepuk tangan laju2 ke meja buffet*

Ada 5 gerai siap kaler tema
-TIMUR, menunya utamanya nasi kerabu, laksam, lagi apa ye? dah lupa, huhu
-UTARA, menu utama bihun sup kaler kuning tu, ni team bos aku kaler BIRU
-SELATAN ada mee bandung
-BARAT ada spageti, mushroom sup, salad ni gerai team aku tema HIJAU
-gerai last dia serve berjenis air minuman, minum  la ko sampai kembung kalau mampu :)

sambil makan2 ada lucky draw. Seronok dapat tepuk tangan jelah, sebab nama aku tak naik pun untuk lucky draw, huhu

apa? gambar? gambar ada tapi takde gambar aku. Aku je ambik gambar orang sebab takde sapa nak ambik gambar aku, huhu sedih kan? meh tengok gambar sebagai kenang-kenangan

gerai TIMUR, tema merah
kat sini aku makan nasi kerabu lauk ikan celup tepung dan daging bakar
juga laksam

gerai UTARA tema biru
ada menu bihun sup
juga gerai team BOS aku
diorang menang kategori GERAI HIASAN TERBAIK

gerai SELATAN tema kuning
ada mee bandung dan apa lagi tah, aku dah lupa

tara... my team Gerai BARAT
ngaku gerai aku padahal menumpang nama je, bukan aku buat apa pun, haha
menu WESTERN katanya
kami menang GERAI MAKANAN TERBAIK
jangan jeles u

ni Gerai PEPEL, serve air je
macam2 nama air diorang letak
nama pulak guna nama airlines seluruh dunia
Tengah syok tunggu nama sapa naik untuk Lucky Draw, tetiba pintu gerbang gerai air roboh, sib baik aku duk jauh dan takde sapa yang cedera. Sebab gerai tu tumbang dengan cara slow motion, hehe



Jam 12.30 kami pun mengundur diri, bos aku mengantuk giler sambil drive tapi aku duk sebelah syok je baca buku yang aku jumpa celah kerusi. hahaha. maaf ye puan bos ;)


ada lagi ke majlis raya ni? katanya ada satu lagi 3 September nanti. Selagi tak abis 30 syawal, kata sebulan raya..layan




8 comments:

  1. mkn jgn tak mkn. lama tak jumpa bihun sup.sedapppp

    ReplyDelete
  2. tak abih2 lagi makan2 ni kan...

    ReplyDelete
  3. kat opis aku buat makan2 utk team management je.. pilih kasih!! mencik~

    ReplyDelete
  4. opis Azwa hari isnin nie, sekolah anak2 last week, sekolah anak bujang hari ni, sekolah Muaz hari ni juga...hehehe..betul tu Irfa se;agi tak habis sebulan Syawal, selagi tu masih berlangsung makan2 raya.. bila nak abis posa enam tuu...

    ReplyDelete
  5. makan besar musim raya jer bukannya selalu ..kan irfa...

    ReplyDelete
  6. Di gerai merah ada basikal la. Siapa punya? Ada yang datang sana cycling ke?

    ReplyDelete
  7. Bestnya.. Kat sekolah saya belum pun buat majlis lagi...

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)