Tuesday, January 20, 2015

Filem: Into The Woods, Indah Khabar Dari Rupa

sapa dah tengok citer ni?
sila angkat tetikus korang laju-laju

Sejak penghujung tahun lepas, promo filem ni dah keluar kat tv
Anak2 pun dah tertunggu bila kuar wayang
Aku yang bukan budak pun teruja dengan promo tu
'wah! cam best nih'

Hari pertama filem ni kuar wayang, dengan baik hati CV booking online
*dia kan maksedara kesayangan anak2 aku*

Jadinya Sabtu lepas, berbondong2 lah kami ke Aeon Seremban nonton filem ni



~*~*~*~*~*~*~*~

 Into The Woods

Kisah sepasang suami isteri pembuat roti yang tidak mempunyai anak didatangi oleh seorang ahli sihir yang menjanjikan mereka akan dapat anak jika dapat tunaikan 4 benda yang dihajati oleh ahli sihir tersebut.

4 benda tersebut ialah:

- baju bertopi warna merah ( The Little Red Riding Hood)
- kasut emas ( Cinderella)
- lembu seputih susu (Jack & Kacang Ajaib)
- rambut warna keemasasan macam bulu jagung ( Rapunzel)

Dipendeknya cerita, semua watak utama 4 cerita tersebut ada dalam ini pilem.
Gambar memang cantik lah.
Ending? cam tak puas hati jugak, macam ada tergantung je
Emmm

Tapi aku pening asik menyanyi je sepanjang citer
sakit telinga aku

Pastu benda paling aku tak puas hati ialah
scene 'comolot' banyak sangat
jenuh lah si kenit tu tutup mata, huhu
#16kali lagi best cite Frozen dan Maleficent

okey, tu je nak citer

daaaaaaaa


6 comments:

  1. aksi2 comolot tu kalau bebudak selalu sgt tgk, risau mereka buat practical nya nanti dgn kawan2 sekolah

    ReplyDelete
  2. Teruja juga nak nengok nie....tapi boring ek?

    ReplyDelete
  3. seronok dpt bersama menonton dgn anak2...xpalh walau citer xbest pun irfa...

    ReplyDelete
  4. rietta pown tgk promo mcm best je...
    teringin jugak nak tgk...
    tpi blom berkesempatan lagi...
    tapi mcm xjdi la nk tgk...
    hehehe....

    ReplyDelete
  5. haihh.. cerita kartun pun banyak comolot dah..

    ReplyDelete
  6. serius..serius..
    indah khabar dari rupa...
    dari last year tunggu,,,
    igt ala2 maleficent la syoknya..skali... bosan sgt2..
    hampir sepanjang masa menyanyi aje..
    jln cerita pom cam mgarut sikit...

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)