Skip to main content

Filem: Into The Woods, Indah Khabar Dari Rupa

sapa dah tengok citer ni?
sila angkat tetikus korang laju-laju

Sejak penghujung tahun lepas, promo filem ni dah keluar kat tv
Anak2 pun dah tertunggu bila kuar wayang
Aku yang bukan budak pun teruja dengan promo tu
'wah! cam best nih'

Hari pertama filem ni kuar wayang, dengan baik hati CV booking online
*dia kan maksedara kesayangan anak2 aku*

Jadinya Sabtu lepas, berbondong2 lah kami ke Aeon Seremban nonton filem ni



~*~*~*~*~*~*~*~

 Into The Woods

Kisah sepasang suami isteri pembuat roti yang tidak mempunyai anak didatangi oleh seorang ahli sihir yang menjanjikan mereka akan dapat anak jika dapat tunaikan 4 benda yang dihajati oleh ahli sihir tersebut.

4 benda tersebut ialah:

- baju bertopi warna merah ( The Little Red Riding Hood)
- kasut emas ( Cinderella)
- lembu seputih susu (Jack & Kacang Ajaib)
- rambut warna keemasasan macam bulu jagung ( Rapunzel)

Dipendeknya cerita, semua watak utama 4 cerita tersebut ada dalam ini pilem.
Gambar memang cantik lah.
Ending? cam tak puas hati jugak, macam ada tergantung je
Emmm

Tapi aku pening asik menyanyi je sepanjang citer
sakit telinga aku

Pastu benda paling aku tak puas hati ialah
scene 'comolot' banyak sangat
jenuh lah si kenit tu tutup mata, huhu
#16kali lagi best cite Frozen dan Maleficent

okey, tu je nak citer

daaaaaaaa


Comments

Dr K said…
aksi2 comolot tu kalau bebudak selalu sgt tgk, risau mereka buat practical nya nanti dgn kawan2 sekolah
Aziela said…
Teruja juga nak nengok nie....tapi boring ek?
paridah said…
seronok dpt bersama menonton dgn anak2...xpalh walau citer xbest pun irfa...
HeNRieTTa JoSe said…
rietta pown tgk promo mcm best je...
teringin jugak nak tgk...
tpi blom berkesempatan lagi...
tapi mcm xjdi la nk tgk...
hehehe....
Unknown said…
haihh.. cerita kartun pun banyak comolot dah..
LYAfrina said…
serius..serius..
indah khabar dari rupa...
dari last year tunggu,,,
igt ala2 maleficent la syoknya..skali... bosan sgt2..
hampir sepanjang masa menyanyi aje..
jln cerita pom cam mgarut sikit...

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu