Thursday, February 5, 2015

GA: Nak Bagi Hadiah Sempena Besday Aku, Nak Tak?

I LOVE FEBRUARY
(^_^)


kerana February adalah bulan kelahiranku
*wpun mak kata, lahirkan aku 31Jan, tapi di daftar kan pada 1 Feb, huhu
secara rasminya, dalam surat beranak n ic, aku lahir 1 Feb

February banyak cuti
kalau pandai plan, penjimatan berganda dibulan Feb ini

Pada 1 February lepas
aku dengan baik hatinya bagi cuti pada semua yang bekerja di Wilayah
suka tak?
sori gurau je eh

Ok, yang ni tak gurau
memandangkan aku dapat 'hadiah besday yang tak disangka' oleh 'teman sebilik'
makanya, aku nak bagi hadiah kepada 5 pengomen bertuah
#mintak tolong ye, kalau korang join, sila check balik kotlah korang menang
yang lepas2 pun ada lagi yang yang tak claim hadiah GA
aku pun dah lupa sapa yang tak claim, huhu

soalannya berbunyi begini


HAPPY IRFA ADA BERAPA ORANG ADIK?
bukan adik-beradik ye
sila jawab dalam sekali napas

5 orang terawal dapat jawab dengan tepat
ada hadiah menanti

selamat mencuba

(^_^)


# tarikh tutup sampai ada entri baru





46 comments:

asyifa mustaffa said...

Nak jawab!

3 org...:)

imm hassan said...

5 adik..akak anak sulung
(fuhh mintak2 betul, gigih belek entry lama satni ☺)

Acik Erna said...

Akak jawab aci tak he he

.. said...

3 org

ieda iedana said...

Jawapan: Sorang

paridah said...

selalu yg irfa tulis cik viva sorang jer..lain2 tu xtaulh irfa...

Nieda ramly said...

selamat ulang tahun irfa.

nak teka juga....

Irfa ada 5 adik daripada 6 adik beradik.

potpetmama said...

jawapan akak : 5 adik

:: Cik Viva :: said...

kite!!!!

Masy said...

alamak tatau la plak. tapi teka jelah bole? 3. hihihihi

Zulham Efendi said...

bulan baru semangat baru

zana-norzana said...

Saya nak cuba.

Haffy Irfa ada 5 orang adik

Masy said...

lagi skali try. 5 orang!

Leney said...

Irfa, kita taknak join contest sebab tak ingat awak ada berapa adik, tapi kita cuma nak ucap Happy Birthday..belated la kiranya. Sorry ye. Semoga ceria selalu dan dlindungi Allah sentiasa.

mamabeauty said...

Ada 6 adik beradik hehe.. and Irfa hat Sulong

eiz said...

assalammualaikum..
nk cuba jwb ye kak irfa..klu x slp akak ada 5 org adik..

Rai OurKizuna said...

alamak.. ko anak sulung.. so adik ko tiga orang.. kottt.. hahaha..

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Selamat Hari Lahir Irfa.. semoga dipanjangkan usia, rezeki yg murah dan kesihatan yg baik..

Akak tak dapat nak jawap Irfa sebab baru follow irfa #499
Jemputlah datang ke blog akak pulak ye :)

E-chah said...

Cik puan ada 5 adik.. Betul tak?

Biarlah rahsia said...

nak try jugak lah....irfa ada 6 org adik bwh irfa...hihi..hrp betul...

Sweetie said...

Saya tahu, bukan tahu Irfa ada berapa orang adik... tapi tahu hadiah dia misti FM dari London.... Ni kalau betul teka pasal hadiah dapat hadiah jugak tak?

Irfa said...

TERIMA KASIH , TERIMA KASIH, TERIMA KASIH untuk semua yang join GA yang tak seberapa ini
siapa pemenang akan di umumkan dalam next entry ye
sapa yang menang harap dapat komen bersama alamat utk pengeposan hadiah ;)

Irfa said...

DEAR ASYIFA,
maaf, salah jawapannya ye
tq mencuba

Irfa said...

IMM,
TAHNIAH, anda pemenang pertama
sila komen berserta alamat dalam next entri

Irfa said...

KAK ERNA,
tak aci kalau akak jawab, huhu

Irfa said...

...

maaf, salah jawapannya ye
tq mencuba

Irfa said...

IEDA IEDANA..
maaf, salah jawapannya ye
tq mencuba

Irfa said...

KAK PARIDAH..
mmg dia je pun yg selalu ada dalam citer saya
takpe lah kak, contest suka-suka je

Irfa said...

SIS NIEDA RAMLY
tahniah, anda pemenang ke2
sila tggalkan komen berserta alamat kat next entri ye

Irfa said...

POT PETMAMA
TAHNIAH, anda pemenang ke3
sila tgglkan komen bersama alamat kat entri slps ini

Irfa said...

CV..
ahli keluarga tidak dibenarkan join ini contest
titik

Irfa said...

MASY..
tekaan anda salah
cuba lagi tahun depan on my besday, haha

Irfa said...

ZULHAM EFENDI..
hahaha, dah bulan feb kita ye
kejap sungguh masa berlalu

Irfa said...

ZANA-NORZANA..
tahniah, anda pemenang ke4
nnti tgglkan alamat utk hadiah ye

Irfa said...

MASY,
alamak, dah 2kali komen nih
acaner kira ye?
okey, awak pemenang ke 5
nt bg alamat eh, alamat dulu dah simpan mana pun akak dah lupa

Irfa said...

DEAR LENEY..
tq utk ucapan besday itu ye

Irfa said...

MAMA BEAUTY,
mmg 6 adik beradik, tp kena jawab berapa orang adik, huhu
takpelah, dah ada pemenang pun
tq join ye

Irfa said...

DEAR EIZ..
mmg betul, tapi dah cukup 5 pemenang ;)
tq join

Irfa said...

SIS SWEETIE,
tak jadilah trip tu kak, cuti tak lulus, huhu

Irfa said...

KAK BIE,
adik beradik 6
tp adik 5 je
hehe

Irfa said...

E-CHAH..
tq menjawah dgn betul
tp 5 pemenang pertama dah dapat pun
tq join ye

Irfa said...

TQ SISI CAHAYA HIDUPKU (NUR HAYATI)
BERBANYAK TERIMA KASIH ATAS UCAPAN HARI LAHIR ITU
TQ FOLLOW JUGAK

Irfa said...

RAI..
mesti sbb ko pnh tgk 2 adik aku tu kan? haha

:: Cik Viva :: said...

kak paridah,
sbab saya ni adik kesayangan beliau...lalalalaa

:: Cik Viva :: said...

kohkohkohh

Biarlah rahsia said...

ohhh betulll lah...lupa nak tolak kakak sulong nya...hehe