Thursday, February 5, 2015

GA: Nak Bagi Hadiah Sempena Besday Aku, Nak Tak?

I LOVE FEBRUARY
(^_^)


kerana February adalah bulan kelahiranku
*wpun mak kata, lahirkan aku 31Jan, tapi di daftar kan pada 1 Feb, huhu
secara rasminya, dalam surat beranak n ic, aku lahir 1 Feb

February banyak cuti
kalau pandai plan, penjimatan berganda dibulan Feb ini

Pada 1 February lepas
aku dengan baik hatinya bagi cuti pada semua yang bekerja di Wilayah
suka tak?
sori gurau je eh

Ok, yang ni tak gurau
memandangkan aku dapat 'hadiah besday yang tak disangka' oleh 'teman sebilik'
makanya, aku nak bagi hadiah kepada 5 pengomen bertuah
#mintak tolong ye, kalau korang join, sila check balik kotlah korang menang
yang lepas2 pun ada lagi yang yang tak claim hadiah GA
aku pun dah lupa sapa yang tak claim, huhu

soalannya berbunyi begini


HAPPY IRFA ADA BERAPA ORANG ADIK?
bukan adik-beradik ye
sila jawab dalam sekali napas

5 orang terawal dapat jawab dengan tepat
ada hadiah menanti

selamat mencuba

(^_^)


# tarikh tutup sampai ada entri baru





46 comments:

  1. Replies
    1. DEAR ASYIFA,
      maaf, salah jawapannya ye
      tq mencuba

      Delete
  2. 5 adik..akak anak sulung
    (fuhh mintak2 betul, gigih belek entry lama satni ☺)

    ReplyDelete
    Replies
    1. IMM,
      TAHNIAH, anda pemenang pertama
      sila komen berserta alamat dalam next entri

      Delete
  3. Replies
    1. KAK ERNA,
      tak aci kalau akak jawab, huhu

      Delete
  4. Replies
    1. ...

      maaf, salah jawapannya ye
      tq mencuba

      Delete
  5. Replies
    1. IEDA IEDANA..
      maaf, salah jawapannya ye
      tq mencuba

      Delete
  6. selalu yg irfa tulis cik viva sorang jer..lain2 tu xtaulh irfa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK PARIDAH..
      mmg dia je pun yg selalu ada dalam citer saya
      takpe lah kak, contest suka-suka je

      Delete
    2. kak paridah,
      sbab saya ni adik kesayangan beliau...lalalalaa

      Delete
  7. selamat ulang tahun irfa.

    nak teka juga....

    Irfa ada 5 adik daripada 6 adik beradik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS NIEDA RAMLY
      tahniah, anda pemenang ke2
      sila tggalkan komen berserta alamat kat next entri ye

      Delete
  8. Replies
    1. POT PETMAMA
      TAHNIAH, anda pemenang ke3
      sila tgglkan komen bersama alamat kat entri slps ini

      Delete
  9. Replies
    1. CV..
      ahli keluarga tidak dibenarkan join ini contest
      titik

      Delete
  10. alamak tatau la plak. tapi teka jelah bole? 3. hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. MASY..
      tekaan anda salah
      cuba lagi tahun depan on my besday, haha

      Delete
  11. Replies
    1. ZULHAM EFENDI..
      hahaha, dah bulan feb kita ye
      kejap sungguh masa berlalu

      Delete
  12. Saya nak cuba.

    Haffy Irfa ada 5 orang adik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ZANA-NORZANA..
      tahniah, anda pemenang ke4
      nnti tgglkan alamat utk hadiah ye

      Delete
  13. Replies
    1. MASY,
      alamak, dah 2kali komen nih
      acaner kira ye?
      okey, awak pemenang ke 5
      nt bg alamat eh, alamat dulu dah simpan mana pun akak dah lupa

      Delete
  14. Irfa, kita taknak join contest sebab tak ingat awak ada berapa adik, tapi kita cuma nak ucap Happy Birthday..belated la kiranya. Sorry ye. Semoga ceria selalu dan dlindungi Allah sentiasa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEAR LENEY..
      tq utk ucapan besday itu ye

      Delete
  15. Ada 6 adik beradik hehe.. and Irfa hat Sulong

    ReplyDelete
    Replies
    1. MAMA BEAUTY,
      mmg 6 adik beradik, tp kena jawab berapa orang adik, huhu
      takpelah, dah ada pemenang pun
      tq join ye

      Delete
  16. assalammualaikum..
    nk cuba jwb ye kak irfa..klu x slp akak ada 5 org adik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEAR EIZ..
      mmg betul, tapi dah cukup 5 pemenang ;)
      tq join

      Delete
  17. alamak.. ko anak sulung.. so adik ko tiga orang.. kottt.. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. RAI..
      mesti sbb ko pnh tgk 2 adik aku tu kan? haha

      Delete
  18. Selamat Hari Lahir Irfa.. semoga dipanjangkan usia, rezeki yg murah dan kesihatan yg baik..

    Akak tak dapat nak jawap Irfa sebab baru follow irfa #499
    Jemputlah datang ke blog akak pulak ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ SISI CAHAYA HIDUPKU (NUR HAYATI)
      BERBANYAK TERIMA KASIH ATAS UCAPAN HARI LAHIR ITU
      TQ FOLLOW JUGAK

      Delete
  19. Cik puan ada 5 adik.. Betul tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. E-CHAH..
      tq menjawah dgn betul
      tp 5 pemenang pertama dah dapat pun
      tq join ye

      Delete
  20. nak try jugak lah....irfa ada 6 org adik bwh irfa...hihi..hrp betul...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK BIE,
      adik beradik 6
      tp adik 5 je
      hehe

      Delete
    2. ohhh betulll lah...lupa nak tolak kakak sulong nya...hehe

      Delete
  21. Saya tahu, bukan tahu Irfa ada berapa orang adik... tapi tahu hadiah dia misti FM dari London.... Ni kalau betul teka pasal hadiah dapat hadiah jugak tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS SWEETIE,
      tak jadilah trip tu kak, cuti tak lulus, huhu

      Delete
  22. TERIMA KASIH , TERIMA KASIH, TERIMA KASIH untuk semua yang join GA yang tak seberapa ini
    siapa pemenang akan di umumkan dalam next entry ye
    sapa yang menang harap dapat komen bersama alamat utk pengeposan hadiah ;)

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)