Skip to main content

Nuffnang Bagi Duit. Jom Beli Kasut Idaman

Fuh fuh fuh, banyaknya sawang
maaf la ye korang, kalau singgah tak berhapdet
tuan rumah sibuk semenjak dua menjak nih
apa yang disibukkan pun tak tahu lah

okey, nak show off
kasut ni aku berkenan masa beli kasut kakak tu ari
tapi tengok rega, macam sayang duit pulak

cantik tak?
sila angguk laju-laju
* tiba2 rasa kaler ni lagi lawa dr yang aku dah beli, huhu*
nak jadi cerita, bulan lepas intai tabung ayam Nuffnang
alahai, lambat sangat nak jadi 4 angka, huhu
cash out jelah

tambah sikit $$, dapat lah kasut idaman
taklah terasa sangat berbanding bayar full dengan duit dari poket sendiri
rambang mata, sampai kedai rasa berkenan kaler ni pulak 
tak sabar nak cuti-cuti sambil melaram kasut baru
#selalu kena kutuk ngan CikViva
katanya, rasanya ko ni patut sebaya kakak kot
minat benda yang tak sesuai dengan umur

apa ada pada umur?
umur tua, tapi jiwa muda, pedehal

(^_^)



Comments

imm said…
sejak jd surirumah ni dah tak pakai kasut converse. last time pakai masa keje 2 tahun lepas. kite pakai converse wane shocking pink tali warne kuning dgn baju kurung hahaha..
btw, inner magic dah smpai..tengkiuuu ☺
Izwa Kamaruddin said…
cantik cantik cantik..*sambil angguk lelaju* hahaha..
paridah said…
WAH DH DPT REZEKI NUFFNANG BELI KASUT BARU YA...KAK SDG TERTUNGGU-TUNGGU CEK NUFFNANG BILALAH NK SAMPAI TU..
Saniah said…
i like converse huhu,, kasut saya masih ada lagi tapi jarang pakai sebab dah malas nak betulkan tali huhuhu,, bila windu nanti bolehlah selongkar kabinet kasut huhuhu,,
asyifamustaffa said…
Converse tuuuuu ! Mnjk anak deret2 ni...cam segan pulak nk pakai kasut cmni... tgk tmpt juga la kot nk pakai gaknya...hehe...
Dr K said…
perrghhhh...converse allstar...
dulu zaman saya student, mmg gila kat kasut ni...hahaha
Eye_nee said…
beb..umur 47 boleh pakai tak...pakai Jubah dgn Converse..agak2 kene kutuk kaw2 tak dgn anak2...hahaha
kakrose said…
tahniah dpt cek nuff. lawalah kasut tu..
nita said…
saya pernah teringin nak beli kasut cenggitu.. tapi fikir balik.. dah kertu kan.. tapi bila baca ayat kat bawah.. wah..harus beli ni.. hehehe
Nieda said…
anak dara akak pun dok mengidam kasut ni ...tapi harganya mak aiii telan aii liur mak dia ni haaa....
Unknown said…
nak jugak..berapa tu harganya...??
Irfa said…
DIANA..
cek tu rm150++
tambah duit dr poket lagi rm100
total rm259
Irfa said…
KAK NIEDA..
saya pun dah lama ngidam, anak2 tak tahu pun value kasut ni tp sebab umie suka
beli sorang seketui :)
Irfa said…
NITA..
eh, kertu ke?
nampak muda je, hehe
beli ye jgn x beli
Irfa said…
KAK YON..
dah lama x cash out, nak tunggu riban lambat sgt
cash out jelah, pastu kumpul balik
tah tahun bila nk penuh agaknya
Irfa said…
SIS EYE_NEE..
takde pulak dia tulis had umo nak pakai kasut ni, haha
Irfa said…
CIK LILY..
idaman hati dari bulan lepas, tido smpi termimpi2
haha
Irfa said…
DZ..
masa sekolah dulu pun penah pakai, tp rasanya murah lagi, ker tiruan? haha
Irfa said…
ASYIFA..
redah je ni, dah beli pakai jelah
nanti rosak kalau simpan dalam lemari
haha
Irfa said…
SANIAH..
kalau yang kain macam leceh sikit nak sarung, tp yang macam jenis kulit ni senang sikit
tp saya ada tukang ikat tali kasut, so sweet bila anak bujang ikatkan tali kasut umie kat public
hahaha*makan ati lah sapa jadi awek dia nanti*
Irfa said…
KAK PARIDAH..
dulu saya tak tahu cara nak kira bila cheque patut sampai
skrg dah tahu
cth: cash out hujung bulan (kalau feb ada 28 hari, cash out pada 28hb, mac cheque dalam proses, awal april dalam 2-3 hari lepas tu, cheque tu mesti sampai

jgn cash out awal bulan @ tengah bulan
nanti kita akan rasa lama menunggu
Irfa said…
IDZWA..
bagus bagus
kak nora bagi 5 bintang, kihkihkih
Irfa said…
IMM HASSAN..
wah! lagi stylo, tali shocking color ;)
sama2, harap awak suka
Unknown said…
pheewittt... hahaha
QasehnyaRania said…
cantikalhamdulillah hasil.berblog kan
suka saya tgk hasil cik epal.. butang biji mata.
:: CIKVIVA :: said…
JALAN2 NAK BELI KASUT..SEKALI BELI SALAH KALER PULAK...HUKHUKHUK
Irfa said…
RAI..
remaja tak kita? kui kui kui
Rumah Kuning said…
kita pun baru dpt duit dr pakcik nufnang.
che mid said…
Salam kenal dari Che Mid. Masuk sini dari rumah Indamarya..cantik kasut tu sangat-sangat!!
Wak Lat said…
Salam. Hee cantik kasut converse dapat beli diskaun lagi.
Nastyna said…
Nampak jugak hasil pot pet pot pet kat dunia online kan hehehe.I punya nuffnang usahkan nak 4 angka.. nak 2 angka pun mengah. hehehe tapi mmg cantik la kasut tu.. I loike, I punmakin tua makin suka kasut2 budak muda remaja, senang nak lompat berlarian kejar anak2.. high heels kang patah tulang rusuk.
Nastyna said…
Btw...takziah atas kehilangan Mok awak... kiter ada mok lagi, tapi both mek ngan pok yang dah pergi dulu :(
dekdaa said…
Dekkiii weh sero hahahah buleh gitu?

Umur? Nombor jah.
Nombor buke penghalang.
Kalu masa skoloh sokmo buleh nombo ngesuk 35/35.. tok semestinyo dio bodo sapa ko tuo.
Kalu buleh 6/35... dok semestinyo esok2 dio berjayo.

Gitula ibaratnyo.. tally dok cerita umur dgn no. dlm kelas? hahahaha!
Jari Manis said…
cantik!!! kalau lah boleh pinjam
NEKCIK said…
seronoknya dapat duit ye..nekcik tak gheti..kalau idak dapat jugak beli bag backpack kan!!
Unknown said…
Kat sini selamber jer..
Setakat atas pakai abaya.. jubah.. bawah pakai converse.. pemandangan biasa tu.
LYAfrina said…
Santekkkk
Lya pom suka kasut converse...
teringat rita rudaini.pkai krg moden n kasut cnverse.. fuhhh ..mmg ada style la

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Jujur Aku Dayus

Lunch tadi korang pegi mana?aku tak kemana pun..makan kat meja je sambil layan blog kengkawan.Aku baca blog Ayunasia (suka baca blog dia sebab bagi aku dia seorang yang bijak dan aku suka dengan tulisannya yang kelakar..tapi blog dia tulis panjang2 so kena cari masa yang betul2 lapang baru boleh baca..kebetulan lunch break hari ni lama,bolehla layan)  kadang2 aku baca blog dia pastu aku tersengih sorang2.Dan kerana terpengaruh dengan entri dia hari ni aku pun layan telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube..emm rasanya aku tak pernah tengok cite ni.oh lupa bagitau..tuan punya blog ni memang peminat 'kipas susah mati' Beto.eh aku pun sama..peminat Beto dalam diam2.yang pasti Beto memang berbakat walaupun bukan kategori hensem dengan badan ketak-ketak.tapi muka dia manis macam gula ..hehe Okey..baru abis menonton telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube.Lakonan Beto Kusyairy,Nora Danish,Irma Hasmie,Zul Ariffin,Rozie Rashid. sinopsis dari sini Sinopsis: Jujur Aku Dayus m