Skip to main content

Teaser: Throwback Tahun 2004


Doakan kami selamat pergi dan selamat balik ye

THROWBACK TRIP TAHUN 2004
*11 tahun lalu, giler lama kan tak balik kampung?
mesti pakcik Henry dah tak kenal aku nih?
sapa Pakcik Henry? misteri nusantara sangat kan?
kohkohkoh* 

sadis tengok muka aku waktu mengandungkan si abam
muka naik ruam teruk
rupanya petanda dapat baby kulit cantik, bertabahlah wahai si ibu 

2004, kami kesana ber 3 tapi ontheway nak masuk 4
kakak umur 4 tahun, abam 6 bulan dalam perut kalau tak silap
Jumpa lagi minggu depan lagi satu ye
Insha-Allah



Comments

Nieda Ramly said…
london kah? teruja akak
NEKCIK said…
wamboii speaking london ni ye...hu..hu..klau jumpa pakcik hendry tu kem salam ye Irfa
Acik Erna said…
Rasa.macam tengok adik hajar le
paridah said…
wah ke london pula...happy holiday.
Unknown said…
selamat bercuti..:)
Wak Lat said…
Salam. hee seronoknya dapat revisit london & amsterdam. Mesti abam dah boleh berlari sekarang ini kan.
LYAfrina said…
Bestnyer..
happu holiday n safe journey.. amin
Hanis Azla said…
As-salam Irfa..

wah.. bestnya..happy holiday ya.. semoga segalanya selamat dna dipermudahkan.. insyaALLAH..
Irfa said…
KAK Nieda..
Haah, masuk kot london
Keluar kot Amsterdam
Irfa said…
Nekcik...
Dah meninggal pun pkcik henry
Lama sgt x jumpa
Haha
Irfa said…
Kak Erna..
Hihi.. Kdg hajar ngaku gambar lama kakak tu sbg dia. Lyn je lh
Irfa said…
Kak Paridah..
Mmg trip yg happening kali ni sbb ank2 join sekali. Dulu ber2 je
Irfa said…
Diana..
Tq. Dh blik Khamis lps
Nt kita karang cerita eh
Tgh ambik mood
Irfa said…
Tiga Lalat..
Abam dh lebih dr berlari
Dah 10 tahun umurnya, dh pndai rekues nk g stadium bola feveret
Irfa said…
Tq LyaAfrina..
Dah slmt balik pun
Alhamdulilah semua selamat
Irfa said…
Kak Hanis..
Alhamdulilah, semua ok
Pegi n balik
Irfa said…
Tq LyaAfrina..
Dah slmt balik pun
Alhamdulilah semua selamat
Irfa said…
Tiga Lalat..
Abam dh lebih dr berlari
Dah 10 tahun umurnya, dh pndai rekues nk g stadium bola feveret
Irfa said…
Kak Paridah..
Mmg trip yg happening kali ni sbb ank2 join sekali. Dulu ber2 je
Irfa said…
Nekcik...
Dah meninggal pun pkcik henry
Lama sgt x jumpa
Haha
Irfa said…
KAK Nieda..
Haah, masuk kot london
Keluar kot Amsterdam
Mak Wardah said…
Comelnya tuan puan blog... bestnya cuti2 kan...

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Jujur Aku Dayus

Lunch tadi korang pegi mana?aku tak kemana pun..makan kat meja je sambil layan blog kengkawan.Aku baca blog Ayunasia (suka baca blog dia sebab bagi aku dia seorang yang bijak dan aku suka dengan tulisannya yang kelakar..tapi blog dia tulis panjang2 so kena cari masa yang betul2 lapang baru boleh baca..kebetulan lunch break hari ni lama,bolehla layan)  kadang2 aku baca blog dia pastu aku tersengih sorang2.Dan kerana terpengaruh dengan entri dia hari ni aku pun layan telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube..emm rasanya aku tak pernah tengok cite ni.oh lupa bagitau..tuan punya blog ni memang peminat 'kipas susah mati' Beto.eh aku pun sama..peminat Beto dalam diam2.yang pasti Beto memang berbakat walaupun bukan kategori hensem dengan badan ketak-ketak.tapi muka dia manis macam gula ..hehe Okey..baru abis menonton telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube.Lakonan Beto Kusyairy,Nora Danish,Irma Hasmie,Zul Ariffin,Rozie Rashid. sinopsis dari sini Sinopsis: Jujur Aku Dayus m