Thursday, August 25, 2016

Dilaila Food, Sambil Makan Sambil Jual

Antara hobi aku selain baca buku, jalan-jalan, makan pun aku suka. Duk umah ni lagi lah buntu makan masakan sendiri. Ko masak, ko makan. Nasib baiklah enAbe memahami, jadinya Sabtu @ Ahad wajib keluar jalan-jalan dan makan kat luar. Yelah kan, isnin sampai jumaat dah penat jadi House Manager, kihkihkih.

Okey ni nak share satu tempat makan best kat Nilai. MMA Santai Corner namanya, kalau warga Nilai tak tahu tempat ni, memang saja lah tau. Kalau nak pegi, korang google je MMA Santai Corner, nanti en Waze tunjukkan jalan. Kalau sampai bulatan Bandar Baru Nilai tu nampak keta atas bumbung, hah dah betul lah tempatnya tu. Kat situ memang banyak gerai makan, tapi yang aku nak share ni gerai Kak Laila

gambar dari sini
Masuk je korang perhatikan warna hijau, nampak je banner hijau itulah gerai kak laila. D'laila Mee Udang namanya. Sapa suka udang size besar, sini tempat wajib singgah.

gambar asal dari blog ini
(maaf kongsi gambar dari blog lain, henpon dah slow malas nak cari balik gambar yang aku ambik)

Ini yang penah aku try (macam-macam ada tau, bukan mee udang je. Bubur dengan bermacam-macam lauk pun ada. Terbaru sekarang ada Laksa Sarang ( telur tu macam sarang gitu).





Kak Laila juga ada jual Sambal Tempoyak Petai. Yang ni bukan setakat makan dengan nasi je, aku kadang cicah ngan roti (hebat sungguh penangan sambal tempoyak ni). Kalau korang yang di luar kawasan, sambal ni boleh juga di pos (guna poslaju). Setakat ni paling jauh aku penah pos ialah ke Tawau, Sabah. Alhamdulillah, customer terima dalam keadaan elok. Suhu luar bertahan 4/5 hari. Kalau di bekukan, tahan berbulan lah.

SAMBAL TEMPOYAK DILAILA

1- Sambal Tempoyak
200gm
RM12

2- Sambal Tempoyak Ikan Bilis Petai
200gm
RM15



Terbaru dari Dilaila Food ialah Pes Asam Pedas
1 pek lebih kurang 350 gm, boleh masak 2 kali untuk 6/7 orang makan

1 peket RM 6

Buat masa sekarang cuma COD sahaja
belum terima tempahan untuk pos



ada apa2 nak tanya boleh whatapps ye
016-6116459


okey sekian perkongsian hari ini
jom ambik kakcik kat tadika
hehe



6 comments:

  1. SEDAPNYA UDANG BESAR TU..WAH BEST IRFA HUJUNG MINGGU XYAH MASAK..OKLAH TU JEMU JUGA MKN MSKN SENDIRI TIAP HARI

    ReplyDelete
  2. mak aii..semamgkok udang besar..

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)