Skip to main content

Genap Setahun, Rindu Itu Datang Bertandang



Sekarang August 2016
genap sudah setahun berlalu aku meninggalkan dunia pekerjaan
tengok gambar ni balik, ada rindu bertandang

rindu pada meja ini ( wujud lagi kah? siapa duduk situ sekarang)

rindu pada kengkawan
adakah mereka masih ingat pada aku?

tapi hidup mesti diteruskan
tak gitu?

apapun aku suka kehidupan aku sekarang
uruskan anak-anak
uruskan rumahtangga
bahagia itu datangnya dari hati
kalau tak dapat apa kita mahu
bersyukurlah dengan apa yang kita ada
betul tak?

okey.. nak keluar kejap, ada urusan
( percubaan untuk update blog setiap hari)

daaaaaaa

Comments

Ann Ishak said…
duduk di rumah pun sama sibuk dengan dunia kerja kan, malahan rasanya dekat rumah lagi busy kot :)
NanyFadhly said…
Irf..Nany faham perasaan tu. Same here...and totally agreed with you. Bahagia tuh dari hati. Tenang dan mendamaikan. So far, Nany enjoy dah jadi homemaker. Sibuk memang sibuk tambah lagi bila husband tader di sisi selalu. Tetap bersyukur sebab tau ade org yg laaaagiiiiii susah nak besarkan anak-anak. Take care Irfa...kalau sunyi, update jer blog...kawan2 blogger kan ramai. :)
Unknown said…
duduk rumah lagi letih..kan?/walau pun boleh baring ikut suka bila kita nak tapi ada masa2 nya rasa nak lari keluar dan menjerit.terutamanya time anak bergadh..hahah

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu