Skip to main content

Bukan Tak Rindu, Tapi .... Ntah lah

Assalamualaikum...
Status Cik Ina Dodocheng pagi ini
terharu weh bila nama ku diseru
*macam tetau aku charge laptop malam tadi
dengan niat nak update blog barang seperenggan dua, hehe*


serius tak tipu, bukan tak rindu langsung nak aktif berblog macam dulu2
tapi ada je benda yang menghalang
* huruf M tu besar sangat, bertenggek atas kepala*

asal aku on laptop je, ada lah tangan kecik tu tarik2 baju ajak baring
asal aku on laptop je, dia tengah tido tetiba buai bergoyang
macam tetau je aku tengah on laptop

23hb October lepas genap umurnya 10 bulan
makin banyak akal
ada 4 batang gigi atas, 2 batang gigi bawah yang suka geget orang
belum berjalan lagi, baru lepas2 tangan meniti sofa

sudahnya, meh lah kita berbaring wahai anak oi
sedar2 hari berganti minggu
minggu berganti bulan
sedar2 bulan pun dah sampai hujung tahun

satu lagi, aku dah terlalu aktif di Facebook
semua benda dah cerita kat facebook
sampai dah tau nak share cite apa kat blog
huhu

oklah, sambung nanti
ada panggilan dari cikebom
*abaikan kalau typo ye, tak sempat nak check spelling*

daaaaaaaaaa



Comments

paridah said…
COMELNYA SENYUM CIKKEBOM TU KALAU SEHARIAN MEMELUKNYA XJEMU...UPDATE N3 XPERLU PNJG BERJELA IRFA ASAL BLOG HIDUP OK JE HEH..HEH..
makchaq said…
Comeinya...
Macam kakcik masa kecik.. sahih 2 beradik..
Makchaq pun macam tak sempat2 nak berblog..tulis jarang.. baca pun jarang dah...
ni sebab ada hal jalan berdua ngan pakchaq.. x de orang sembang bukak blog..
ha ha.. nampak sangat pasangan veteren.. tak bersembang sesama suami isteri..
sweetie said…
Samalah kita Irfa, skrg ni jarang bukak blog. FB ada jugak tapi jarang2. Sejak tak kerja ni walaupun tak ada anak kecik, tapi suka tergolek jugak.
Adam said…
Nanti saya baca.
Saya Nak keluar dulu.

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu