Skip to main content

Kongsi Cerita: VCO Virgin Cocunut Oil


Hai Semua
nak share sesuatu yang menarik 
(ini bukan entri berbayar ye, ikhlas nak cerita)

Sapa sini ambik VCO sebagai supplement harian?
Aku ni cukup malas nak makan supplement
Tapi yang peliknya, masa pregnant cikebom Aisha, aku rajin pulak
Siap makan dengan teratur lagi tau
tepuk untuk diri sendiri
syabas 


Ni antara yang aku makan tanpa culas waktu pregnant

VCO by Catalyst
* beli ngan kawan opis dulu*


 yang ni aku makan masa awal kandungan

Lagi 2 bulan sebelum bersalin, aku cuba yang ni
yang ni jenis cecair, minum pakai sudu


Alhamdulillah, Kelebihan yang aku dapat dari VCO ni dengan izin Allah ialah:

- Masa cikebom Aisha ni langsung takde kena tegur dgn misi pasal Hb low. Pregnant 3 yg lepas, asik kena bebel dengan misi sebab hb low. Mcm2 cara aku cuba dan mcm2 petua aku ikut, mkn sayur bayam, mkn kerang, makan hati ayam@lembu. Tp kali ni hb elok je smpai bersalin.  ALHAMDULILLAH.

- dengan IzinNYA juga, bersalin dengan mudah. Baby meluncur laju je keluar dengan sekali teran dan takde koyak pun. Takde koyak, takde lah jahit menjahit. Hihi

Mungkin ini secara kebetulan, aku cuma share pengalaman aku je, jangan kecam sis tau, haha

Sebenarnya entri ni dah lama aku peram dalam draf, sikit2 aku cuba edit dan post ye, sayang dah taip panjang-panjang tapi tak kongsi kat blog. Mohon mood Malas aku ni cepat lah pergi, aku rindu nak berblog cam dulu-dulu

kbai

Comments

Kamsiah yusoff said…
akak pun habis beberapbool jugak vxco catlyst ni...
sekarang minum yg cecair pula.
Lady Windsor said…
akak pun ambil VCO ni Irfa, tujuannya nak kontrol gula dalam darah dan control BP..Alhamdulillah ok jer tapi tau je lah, culas tul nak disiplinkan diri makan pil ni setiap hari...huhu
Jueliza Jamani said…
pernah makan vco ni memang elok.. salam perkenalan.. follower 499 cantik no ni
paridah said…
BAGI YG MULA HAMIL ELOK CONTOHI CARA IRFA NI DEMI KEBAIKAN KENA BLJR DARI PENGALAMAN ORG LAIN KAN...
Unknown said…
Tak pernah try..saya masa mengandung yang no 2 ni hb low. sampai tak boleh bangkit tau..
SIQAHIQA said…
Belum ada rezeki mengandung. Siqah bookmark dulu entri ini ye kak :)

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu