Monday, June 18, 2012

"Cuti La Umie" kata Abam kepada Umienya

PAGI NI...bangun tido macam biasa.kejut abam untuk ke sekolah.abam pun tak banyak ragam bangun mandi,solat dan bersiap.bekfes roti sapu planta dan segelas air milo.kul 7.00 pagi dia dah tercongok depan pintu tunggu van sekolah datang.umie pula dah siap berbaju kerja tapi masih sempat bergolek-golek atas sofa main peluk2 dan cium2 dengan adik.

7.10 abam masuk dan cakap 'abang dah agak.ari ni cuti la umie.acik tu yang cakap ari ni cuti'.Umie pun terkedu 'cuti apa?kejap umie call kawan umie'.

kata kawan 'yelah cuti ari ni.awak tak tahu ke ari ni N9 cuti'.aku ingatkan cuti keputeraan tapi check kalendar rupanya cuti Isra' Mikraj (hanya untuk negeri Sembilan,Kedah dan Perlis sahaja)..tq untuk yang komen dah perbetulkan entri aku tadi..nampak sangat aku tak prihatin.huhu..

maafkan umie ye shayam..manalah perasan sebab umie kan keje kat negeri Selangor..Selangor tak dapat cuti.hehe



gambar hiasan :abam..masa umur 8 bulan dan kini,7 tahun..apa bezanya?

12 comments:

Rai said...

ahahaha..payah jugak keja negeri lain tinggal kat negeri lain ni eh..haih..aku da mood nak bercuti cuti lagi je nih..malas gila nak pi keja.. bangun sat pastu guling guling..bangun sat guling guling...ada la dekat setengah jam ke 45 minit aku duk ulang ulang mcm tu..haha

Irfa said...

RAI..
mmg pun.rugi je bangun awal.hehe
masa kakak dulu aku tak kena cam ni sbb dia sekolah area Selangor

kakcik said...

Hari ini ada juga negeri yang bercuti sempena Israk Mikraj, kan?

izawani said...

Kedah dah cuti 3 hari. Sana tak cuti ker ?

bangsawan nilai said...

cuti israk mikraj la irfa

Yellow said...

hahaha sama la kita irfa oi.. aku keja putrajaya, anak sekolah selangor... hahaha


so bebudak dok mana? umah pengasuh ke?

Irfa said...

Dear Yellow aka NenekKebaya..
tulah pasal..asik konpius je.ini masalah kalau duk dekat sempadan
sib baik masih dalam malaysia.kalau duk kat Malaysia tapi keje kat Thailand camne pulak ye.hehe

ha'ah..abam duk umah pengasuh la dgn adik.sib baik akak pengasuh tak mintak cuti w,pun dia duk n9.kalau tak parah......

Irfa said...

KAKCIK..
ye .saya yg silap tadi
igt cuti keputeraan.rupanya cuti isra' mikraj
negeri selangor tak termasuk rupanya

Irfa said...

KAK IZAN..
Selangor tak cuti kak..N9 je yang cuti
akak mesti tgh syok cuti ye

Irfa said...

BANGSAWAN-NILAI..
tq tolong perbetul :)

pok amai-amai said...

Aku jeles sbb ko cuti arini! Uwaaaaaaaaa!

Irfa said...

FARA..
eh.pesal nak jeles?
aku tak cuti la..tgh buat keje sambil intai blog ni
anak aku je cuti