Thursday, July 5, 2012

Produk Shaklee.Bagus Ker?

minggu ni aku sibuk duk gugel pasal Shaklee je.baca website dan juga blog-blog yang jual produk ni.nampak cam bagus-bagus je.betul ke bagus bagai dikata?SHAKLEE BACA SINI..sekali baca tak paham,baca lagi sampai paham.tak paham jugak rendam pc dalam besen pastu guna air tu untuk cuci beras.boleh tak?

tapi aku baca kat BLOG SEPET lebih paham kot sebab dia guna ayat sempoi je.kat sini pun boleh jugak Linalucx .Kenapa aku sibuk duk gugel produk ni?sebabnya...........aku rasa badan sangat malas nak bergerak sekarang (eh!sekarang je ker?bukan dah lama dulu?*tak nak ngaku*).

aku juga tak malu nak ngaku ada masalah seperti yang Dik Sepet ni tulis

- Siapa yang susah/jarang gila nak buang air besar
- Sembelit
- Stok kena cari pisang lepas makan.. *kesian, haha*


copy paste dari blog dia.

tapi masalah tu dah tak kritikal sangat sekarang sebab aku dapat petua ni.bangun dari tido jangan terus kumur@berus gigi..terus je minum 2 cawan air suam.kalau rasa ada air liur basi dalam mulut buang la dulu baru minum air.(yerk..geli lak citer) alhamdulillah..setakat sebulan ni..tiap pagi jumpa en tan sebelum gi keje.

kalau badan rasa cepat penat dan bila naik tangga satu tingkat pun dah rasa macam nak putus nyawa apa maknanya tu?senang citer aku ngaku berat naik berganda sekarang.aku nak salahkan pil hormon boleh tak?aku rasa itulah puncanya pun..tapi nak buat macam mana,itu keperluan.

rega pun boleh tahan jugak ni..(nape dalam website dia tak bagitau bape harga?memang kena beli dengan agen ker?) bila tanya agen harganya boleh buat aku telan air liur jugak.kena kumpul duit la kalau nak cuba.tapi dia kata ada kelulusan dari KKM.sebenarnya tak berani jugak nak makan sebarangan produk takut lain yang aku nak,lain pulak hasilnya.kalau nak diikutkan banyak sangat produk-produk macam ni di pasaran dan kalau baca testimoni tu memang beriya-iya citer yang bagus je..masa baca tu rasa dan-dan tu nak transfer duit suh pos sebab malam tu jugak nak makan dengan harapan bangun pagi esok dah nampak hasilnya.hehe

sapa ada pengalaman sila share...tak kisahlah sendiri penah cuba @ sedara mara @ kenalan penah cuba dan bagitau aku apa hasilnya..plissssssssssss

31 comments:

Rinah said...

google je. banyak blogger yg cerita tntg kebaikan produk Shaklee.

Kakzakie said...

Kakak tak pernah cuba dan tahu berapa harga produk itu tapi kakak consume Healin product (gamogen) pun bagus tak ada masalah buang air dan rasa penat harga pun mampu buat kita (tak perlulah minta en abang) sebotol RM 128/- Cubalah..

Rai said...

erkk..tatau..aku makan daily nutrilite..70sen sebiji..makan sekali sehari..kehkehkeh...

Puteri Satu said...

itula akak pun mcm teringin nak try.. diorang kata bagus untuk energy semua... berat badan akak pun berganda naik... :( balik raya ni konfem kene ejek.. mencik..

SHAHZEE said...

sy x penah dgr pun kak pasal produk ni..sy pun bknnya amik tau benda2 ni heehe..akak google je senang

bangsawan nilai said...

kadang2 produk tu mmg bagus, tapi tak serasi dgn kita. itu sbbnya kita tengok org lain makn berkesan, tp kita duk mcm tu gak...

Irfa said...

BANGSAWAN NILAI..
tu le pasal..
kesan tak sama bagi semua orang
dia makan menjadi tak semestinya menjadi kat aku jugak
saja tanya kot ada yang penah cuba

Irfa said...

SHAHZEE...
pun baru tahu produk ni tapi katanya dah lama wujud
dah google tapi asik masuk blog agen..dia jual mestilah dia kata bagus

Irfa said...

RINAH..
setakat yg saya dah google dan baca macam bagus produknya
saja tanya kalau rakan pembaca penah cuba..org yg kita kenal bagitau,mgkin ebih percaya dr dengar cerita org yg kita tak kenal (w,pun kenal dalam alam maya je pun)

Irfa said...

KAK ZAKIE..
produk gamat Healin tu dah dengar zaman skolah lagi
oh bagus ye kak?nanti saya google pasal ni pulak ;)

Irfa said...

RAI..
70 sebiji 1 kali sehari ye?
seminggu baru rm4.90
sebulan 30 hari baru rm21.00
tak mahal sgt tu
kira mampu la kan?
hehe

Irfa said...

KAK PUTERI..
cubalah kak.kalau menjadi bagitau saya dengan buktinya sekali
dah nak raya ni..mana tahu boleh dapat berat idaman dalam bulan posa ni ;)

HeNRieTTa JoSe said...

xpernah cuba sebarang produk sebegini....

Rai said...

rajin ko menggoogle ye..keja da siap ke belommm?? << kata bos ko..

bukan aku cakap..hahaha

Rai said...

aha..tu pun kalau makan 7 kali seminggu..kalau lupa lupa.. baru rm4.20..hehehe..

boleh aaa..untuk basic need cukup dah..kalau nak lebih lagi tambahan lagi la yang lain..

Nieda said...

Pernah dengar , tak pernah beli. Brand luar negeri ke?tak cuba Mona vie? Org kata bagus.

Acik Erna said...

dik akak dah lama makan produk shaklee..beli 3 sekali..tapi yang boleh makan lechitin je..untuk kolesterol..sejak makan dah habis 2 botol..dah 2 kali cek darah..dari 7.5 dah turun ke 6.1..tadi baru pi doktor.

sarah said...

salam perkenalan...pernah dengar herbalife??orang dok kata bagus...jom singgah blog saya..ada juai baju manik..cantikkkk

-gedek! said...

Shaklee tak tau... tapi Shakees Pizza, tau la...

haha

Irfa said...

BRO GEDEK..
itu saya tahu cuma tak penah rasa ;)

Irfa said...

HAI SARAH..
tq sudi singgah
herbalife penah dengar,tak penah cuba
itu pun ramai yg buat testimoni kata produk itu bagus
jual baju manik?nanti saya singgah ye...

Anonymous said...

saya pon mcm nk cuba especially utk vitamin anak.....

pembekal mutiara said...

Saya pun berminat juga ngn shakle,tapi sekarang lebih kepada herbalife dsn sne.hari tu makn gamogen,tp beli kat guardion,diorang kata penjualan d tarik balik.risau juga..

Zam (SHAKLEE) said...

saya dulu seorang pesakit, dan sampai skrg yang cosume produk SHAKLEE..saya dulu kena ekzema memang dari kecik..tp yang paling teruk ms lepas bersalin anak ke 2. saya tk pernah dengar produk SHAKLEE nie sampai sy kena ekzema dan cari penyelesaian. saya pun google juga memula..pastu baca psl testimoni. pastu masuk website SHAKLEE kt US tu..dorang ada sijil hahal dan ada no pendaftaran KKM..Ekzema sy teruk sampai bernanah..setiap kali kena saya mesti kena enject dgn doktor,dan setiap kali tu lah doktor pakar bekalkan krim sapu berjenis-jenis.utk sya.sampai doktor pun dah lali tgk muka saya..lelama agaknya terlampau byk streoid dlm bdn nie, samapi saya pendarahan luar haid selama 6 bulan.waktu tu saya pun dah tak tahu bila waktu haid saya..saya teruskan jugak solat mcm biasa tp kena pakai pad spy darah tk keluar. Harga die mmg mahal sedikit tapi berbaloi dengan kuantiti die yg certain-certain item boleh smapai 3 bulan cth mcm VITA C die ada 120 biji..kalau u ambil 2 sehari..u boleh mkn berapa bulan..lagipun die organik dan mesra alam..Semenjak saya makan produk nie..Ekzema saya terus hilang dan tk timbul lagi..kalau tidak sy mcm org sakit kusta..org seme takut nak dekat sebab seme tangan kaki, mulut berkudis berair dan bernanah. sampai booss supply glove kat office sebab luka-luka tu kalau kena kertas-kertas tu berdarah..lagi-lagi dalam aircond. nasib boss faham saya..setiap kali ekzema saya jadi teruk..dorang yg byk take over kerja saya...samapai sekrg saya masih makan shaklee..dan kebnyakan orang yang menjadi pengedar shaklee tu ada sejarah tersendiri dengan shaklee..ada yg bekas pesakit buah pinggang, kecing manis, darah tinggi, SLE, kancer, hempedu. gout..Kalau kita yakin sesuatu produk InsyaAllah die akan membantu kita dr segi kesihatan.

rafidawatieraffie said...

same la kita..tgh google gak..ingat nk try consume alfalfa..utk buang toksin dlm badan.

nurulfieza said...

saya pown ambil vit dari produk shaklee gak. alhamdulillah produk nie sebati ngn saya

eid mazni said...

hai...saya pun nak tinggal jejak kat sini lah...:)

produk shaklee setakat ni adalah yang terbaik untuk kulit saya...anyway, kita banyak pilihan untuk produk kesihatan kecantikan pe semua ni...

better survey dulu...n tanya2 jugak ng agent yang jual...sebab kadang2 ada je agent yang promote produk je asalkan customer beli...tanpa bagi details...

since sy agent shaklee, wpun masih baru...tapi setahu saya kebanyakan agent shaklee akan bagi free consulation n pelbagai tips untuk keberkesanan produk...sebab sebenarnya ambiklah mana2 product pun tapi kalau nak mengharapkan supplement semata xleh jugak...70% supplement boleh cover...another 30% tu bergantung pada kita sebenarnya...

cara pemakanan, minum air masak lebih 3 liter...senaman...mindset...banyak lagi lah...

memang kami akan cerita kebaikan produk, tapi sebelum bagi apa2 supplement kami akan consult dulu apa masalah n bagi cadangan supplement ikut bajet...:)

jika sudi, singah2 lah belog saya...terima kasih...:)

hidz-alfa said...

macam sy walaupun mengamalkan set bersalin Shaklee ni, namun masih mengamalkan pemakanan dan kebersihan yang baik bg nak lagi cepat baik luka, cuma Alhamdulillah salah satu vitamin nya iaitu zinc mmg menyelesaikan keguguran rambut sy, sy dulu sebelum kahwin dh ada masalah keguguran, lepas bersalin anak 1st, lagi teruk sampai suami setiap hari perli, sakit hti kan? ms mengandung yg 2nd google dapat tau ttg shaklee ni..mula2 cam awak gak ragu2, 1001 perasaan..tapi saya tawakkal pada Allah, sbb saya serik makan jamu (xserasi)n hasilnya rambut x gugur lagi,suami dah diam, smpai sekarang sy setia dgn shaklee...itu pendapat saya la

hidz-alfa said...

Bagi saya, Shaklee ni serasi dgn saya lps saya xmo makan jamu, n menyelesaikan masalah keguguran rambut..
saya dulu b4 kahwin asyik gugur je rambut, dah bersalin ank sulung, lagi teruk sampai suami sering perli2..sakit hati masa tu..bila hamil no.2 ni, google2 jumpa shaklee...mula2 ragu2 nak beli..tp tekad n tawakkal sbb at least kita berusaha untuk kesihatan diri..(beli pek percubaan dulu utk serasi atau x, pek ni hanya agen yg jual tp rasa bukan semua, khas bg yang ragu2 cam saya ni)Alhamdulillah, rambut saya xgugur lepas tu..sampai skrg saya still guna shaklee ni...jd ahli lagi

nor hasni kamarudin said...

mmg bgs product shaklee. ...sy dh test utk diri. ..herbalax sgt sesuai utk sembelit. ..btindak secara lembut...hrga pn murah je pastu leh tahan lme....sbb smggu mkn 2 kali sahja...mmg mnjimatkn.....jom baca lg tntg shaklee d sihatbestari.blogspot.com. ...

Misi Mama D! said...

Salam sis.. Saya baru berjinak2 dgn Shaklee slps diperkenalkan oleh mak.. Mmg diakui bagus sgtt.. Saya sedang berkira nak ambil set kurus pula dan maybe nak jdi ahli Shaklee.. Dulu pernah join Herbalife, tapi xboleh tahan sb Herbalife ialah food replacer.. Kalu Shaklee ni supplement, ok la nak maintain..
Ni pngalaman saya ambil Vita Lea.. Mmg thorrrbaikk....
http://misicomelmama.blogspot.com/2014/05/vitamin-yang-kencang.html