Monday, July 30, 2012

Balik Kampung Lagi

mata macam ada pasir.mau tidaknya,sampai umah kul 3.45 pagi..dari kampung jam 9.00 malam dan sampai Key El kul 2.30 pagi.dan dari Key El ke umah lebih kurang 40 minit.sebelum tu drive thru tapau mekdi untuk abam bersahur..sebab dah boleh agak aku memang pengsan kalau sampai umah nanti.memang betul pun,sampai umah terus tido.konon nak bangun minum air kul 5.00 pagi pun tak terbangun.huhu

pagi ni,aku terbangun lagi 10 minit nak kul 7.00 pagi.kelam kabut solat subuh dan kejut abam ke sekolah.natijah bangun lewat..abam kena tinggal dengan van.dia pulak mencabar kesabaran aku..taknak tumpang jiran sebelah ke sekolah tapi buat 'patung cendana' depan pagar nak suh ayah jugak hantar.ish..kecik besar,kecik besar je aku nampak dia pagi ni.

alang-alang dah lambat dan mata pun sangatlah mengantuk,aku terus sms bos bagitau lambat sikit dengan alasan bawak kenit ke klinik untuk monthly check up.lagipun kenit ada unsur-unsur nak selsema mungkin sebab lama kena ekon dalam keta.

okey..moral of the story nak bagitau korang AKU BALIK KAMPUNG LAGI..SABTU AHAD BERBUKA BERSAMA MAK AYAH DAN ANAK DARA TERSAYANG.heybat kan?jangan jeles ye..minggu lepas dah balik kampung,minggu ni balik lagi.macam dekat je kampung aku umpama Melaka ke Key El je.padahal 7 jam perjalanan tu.tapi...apa ada hal,bukan aku drive.aku jadi mem duk sebelah..siap bersandar walaupun orang belakang punyalah sempit nak gerak kaki pun siksa.hehe

okey..sambung kendian :)

23 comments:

Rai said...

haha..ko tak payah teman borak yang drive ke? aku pun bersengkang mata pagi tadi. bebudak tu bergilir2 buat perangai tengah malam.

lawak la abam jadi patung cendana :P

Aidah said...

Rindu kakak lah tew...Tak pe Irfa, biar mengantuk tapi puas hati dapat balik kampung kan.

muslimah rempit said...

hahahaha... Irfa... memang tak menahan la...
tapi memang jadi mem ni best... hahahaha...
Dah la jadi mem... ruang besar plak tu..
orang belakang lain cerita kekekeke

izawani said...

Aduiii... ngantuk jugak nih. Tapi sat lagi meeting...

cheqna said...

hahaha
yang penting dapat balik kampung =)

kakcik said...

Tiba2 rasa sedih mengenangkan ibu ayah yang telah tiada...

Irfa said...

RAI..
aku cakap bersandar jd mem je tak cakap pun aku tido.
aku layan adik aku borak sampai abis tajuk.huhu
kesian dia takut ngantuk..tapi kalau tetiba diam tu dia paham la kakak dia hanyut.hehe

memang..abam tu masa kecik,hari2 jd patung cendan.skrg je dah kurang sikit

Irfa said...

KAK AIDAH..
kebetulan adik2 balik saya pun tumpang la
kalau diorang tak balik..mmg kami x balik pun sebab last week dah balik

Irfa said...

KAK SO..
mmg best jd mem ;)
abaikan je org belakang yang merungut itu.hehe

Irfa said...

KAK IZAN..
lain macam ngantuk nya :(
rasa nak baring bawah meja je

Irfa said...

CHEQNA..
ye betul..
penat dan lenguh pinggang berlama dalam keta tu kita abaikan je

Irfa said...

KAK CIK..
jgn sedih ye
ramai yg sayangkan kakcik
saya pun balik kampung sementara masih ada ibu bapa

faraherda. razalan said...

Jeles gak ni beb!

~Cik Viva~ said...

yelah.. mem kan byar seat first class siap buleh recline habis-habisan..
so pax kt seat ekonomy mmg kne byk2 bersabar...sib baik loadsheet lepas...da la sume nye the tahap2 peserta the biggest loser...huhu

Kakzakie said...

Niat hari nak balik memang kena cekal kalau tak tak dapat balik jauh tu..
Tabik pada en abang yg memandu kereta..

HeNRieTTa JoSe said...

bestnye tiap minggu balik kampung....7 jam? jauh tu...oooo kakak dok sana erk....

Irfa said...

FARA..
kalau aku balik lagi minggu depan lagiiiiiiiiila ko jeles kan?hehe

Irfa said...

CIK VIVA
eh ai bayar rm50 utk 1 adult 2 child okey
hehe..sapa biggest loser?ai dah slim,lom timbang je lagi.

Irfa said...

KAK ZAKIE..
mmg kena cekal kak..
yg memandu tu adik lelaki bukan en suami :)

mama aryan said...

jauh perjalanan pun xpe asalkan dpt blk kg jumpa org2 yg tersayang,letih pun tetap gembirakan

Bangchik and Kakdah said...

Yang buat patung cendana pun ada, yang buat tunjal tanah dengan kaki pun ada.... semuanya mencabar!... bila besar panjang pun ada lagi saki baki ragam dia orang...... lama-lama alah bisa tegal biasa.

aNIe said...

Salam Irfa... rajinnya balik...jauh tu... akak ni yang balik melaka dok sebelah pun tak tahan... nak cepat2 sampai... sebab nak meluruskan pinggang

~Cik Viva~ said...

wek...sila timbang weekend ni..pas mkan nasik lemak mak jemah tu..