Wednesday, January 2, 2013

~Senyuman Tahun Baru 2013~

Welcome 2013 *tarik nafas..hembus*

Okey..ini entri pertama untuk tahun baru.Ops..tahun baru korang sambut kat mana?aku kat umah layan bunga api sambil baring2 depan.Siap bengang lagi bila ada yang kol tanya 'kat mana ni?sambut tahun baru kat mana?'helloooooooooooooooooooo zaman sambut tahun baru kat Dataran sudah berlalu.Sejak dah tak berapa nak muda ni tak suka tempat sesak.kagum tengok orang usung anak kecik semata2 nak tengok konsert Ambang Tahun Baru(ek eleh..cakap jelah takde sapa nak bawak celebrate NewYear..ops..kisah lain.hehe) sebenarnya takde orang nak bawak celebrate tu hal lain tapi citer tak suka tempat sesak tu memang betul..aku rimas betul dengan tempat bising dan sesak..boleh pening kepala.huhu

Apa Cerita Pagi ni?

Cerita 1:

bangun awal jam 6.15 pagi (eh,awalnya dia bangun.hehe) kejut si abam..buatkan sarapan.Dan abam dengan bersemangat bangun,mandi solat dan bersiap beruniform baru..wah!nampak hensem hero umie(sapa lagi nak puji anak kita kalau bukan ibunya kan)..

meh tengok gambar si abam yang tak sabar nak ke sekolah.jam baru 6.30 pagi dah ajak ayah hantar.aku tak hantar pun sebab nak jimat cuti..bagi en abe je yang temankan (dah darjah 2 pun ..tak payah nak berteman sangat,lagipun sekolah yang sama..alhamdulillah..masih di kelas no2,tak naik kelas dan tak jugak turun kelas..oklah tu)

pejam celik pejam celik,tahun ni dah darjah 2
masa kecik paling kuat melalak dan suka sentap

kata ayahnya 'matanya sepet macam umie'

Cerita 2:

Selain dari si abam yang tak sabar nak ke sekolah,ada sorang lagi yang juga melangkah ke alam baru hari ini.Melapor diri tempat kerja baru selepas sebulan lebih 'menanam anggur'..kenalkan adik pompuan bongsu aku..nama glemer Mokniq (panggilan anak2 aku padanya)

Buat adikku,semoga success di tempat baru
kerja elok2
Cerita lain..

1-kakak dah mula sekolah semalam..katanya dapat naik kelas no 1 dan dapat jadi penolong ketua darjah(sebenarnya kakak mengidamkan nak jadi pengawas tapi tak terpilih.takpelah kakak,takde rezki nak jadi pengawas)

2-si kenit Hajar melalak bagai nak rak bila dihantar ke rumah pengasuh pagi ni.maklumlah dah lemak duk rumah dengan 'mokniq' lebih 2minggu.

okey..itu je cerita pembuka tirai tahun baru 2013

korang apa cerita?ker cuti lagi hari ni?

9 comments:

Yunus Badawi said...

Happy New Year w/pun dah masuk hari kedua.

Kami sambut tahun baru di KLIA ... ngeee

diana said...

tu la..cemana depa boleh bersesak2 bawak anak kat tempat macam tu ye?/kalau saya memang idak le.rimas..

♥cikmOt♥ said...

wahhh abam...smart doh tuuu

faraherda.razalan said...

Abam! Hensemnya!

Lynn Hamzah said...

handsomenya anak teruna tu...welcome back to school yer abam...

Irfa said...

#YB..
klia?
terbang kemana tu @ hantar orang nak terbang?

#diana..
mgkin diorang ni mmpunyai tahap SABAR yg sgt tinggi ;).saya mmg TIDAK la jawabnya

#cikmot..
siap nak buat rambut pacak tu ;)

#fara..
auw..malunya saya (kata abam)

#lynn..
mekasih :)
harap belajar rajin2 dah darjah 2 pun

Hanis Azla said...

HNY irfa.. mmg hensem anak bujang awak tu..

Skull Writers said...

citer aku lom start lagi... tgk mcmana

Lady Windsor said...

Wahh abam tu handsome..hehe musti tinggi saham tu...