Thursday, April 4, 2013

Lawak Ke Der 2 : Harith Iskandar,Terbaik

Okey..ye,ye aku paham 
korang dah menyampah tahap gaban 
blog aku lately asik duk up citer drama Korea je

meh kita tukar topik
Sapa dah tengok Lawak Ke Der 2 ?
tengok kat mana?

# IB (IstanaBudaya)
# Astro First
# You Tube
@
# Cd Cetak Rampok ?

Afdlin Shauki,Nabil,Harun Salim Bachik,Zizan,Harith dan Johan

Antara mereka semua..aku bagi 5 bintang pada Harith Iskandar..dia memang layak digelar stand up comedian.Walaupun dia cakap laju tapi ada part memang kena pada diri kita.

Antara lawak Harith Iskandar yang aku ingat ialah:
  • lawak pasal FB (perangai suka upload gambar kat fb..minum teh tarik,upload gambar teh tarik dan sekeping gambar itu berpuluh2 orang komen)
  • lawak FB lagi..pe'el suka 'poke' orang tu..tak tahan bila dia cakap '3 tahun duk poke je.ko poke aku,aku poke ko..tapi takde apa-apa'
  • lawak lelaki dan perempuan.bila pompuan kata 'nothing' itu makna 'everything'
  • kereta buatan Proton mesti ada masalah cermin tingkap stuck takleh naik/turun.dia kata gitu sebab dia pun pakai keta Proton dulu
  • kalau kuman masuk otak pompuan..konfem kuman takleh bergerak walau se inci sebab otak pompuan padat dengan segala macam maklumat
  • dan kalau kuman masuk otak lelaki..kosong macam padang golf.informasi masuk otak lelaki cuma bertahan 3 jam je sebab tu kalau pompuan tanya 'u ingat tak 3 tahun dulu masa pertama kali kita dating,i pakai baju kaler apa?'
  • majalah untuk wanita banyak informasi tetapi majalah untuk lelaki cuma ada gambar keta,pompuan pakai bikini dan satu page artikel tentang jerung
  • pompuan suka tanya soklan banyak kali bukan sebab dia lupa tapi sebab dia nak compare jawapan kali pertama sama @ tidak dengan jawapan kali ke 2 dan selalunya lelaki kantoi di situ..masa jawab kali pertama main bantai jawab tanpa berfikir


Mr Harith Iskandar
lawak kamu memang terbaek lah

Selamat Datang ke penerbangan Redho Airways
hehe

12 comments:

:: Cik Viva :: said...

redho airwayssss....

AiTotYati Mat said...

salam Irfa,

Ai dah tengok lawak ke der 2 tu tapi senarai tu takde dalam list yg irfa bagi. hihiihi psl donlod dr torrent.

yesza Ai juga setuju antara semua tu Ai plg suka dan sampai skrg dok ingat lawak harith. lawak yg lain2 tu Ai forward je psl terasa mcm takde pengisina. cewah.

ok sape blm tonton sila tonton ye

MOKCIK AZWA said...

Mokcik tak tengok lagi pun Lawak Ke Der...err..dah kot kat astro..oo yg tu yang 1st punya hehehe

saya suka lawak Harith..lawak ada isi dan mengena hehehe

Daddy Ziyyad said...

haris iskandar mmg terbaik ..bagi saya dia pelawak terbaik di Malaysia..

~ yus ~ said...

tak tengok lagi lawak ke der 2, tapi lawak ke der yang pertama dulu memang suka Harith Iskandar, rasa dia paling best masa tu, so tak heran kalau yg ke 2 ni pun lawak dia terbaik.

NenetPenne (NP) said...

akak tengok kat youtube..
lawak harith lawak high class... best
tapi yang lagi best bila laki tanya pompuan how was ur day today..perhhhh berjela panjang citer...dari start masuk ofis sampai laa abis ofis hour...

Khai♥Rin : anies said...

sy selalu terlepas pndg benda mcm ni..yelah..jarang tgk tv hehehee

Zareda Norman said...

Kak zar tgk lawak ke der 2 kat wayang okess hehe. Lawak ke der 1 oun mmg harith terbaik. Educated jokes. English dia pun simple je.. yg bes.. rahsia satu per hubungan bahagia is woman is more intelligent than man.. hahahah

Irfa said...

#CV..
airlines yg crew nya boleh pregnant welcome to redha airways

#AiTotYati..
saya yg no 4 tu..cd cetak rampok.haha
mmg pun..lawak jozan pun ada yg membosankan..asik2 itu je lah modal

#KakAzwa..
dah boleh order kat Astro First.boleh tengok ramai2..hehe
lawak HI..panjang dan lama tapi x bosan

#DZ..
harap yg lain belajar dgn HI mcm mana nak jadi stand up comedian ;)

#Kak Yus..
kena tengok tu.hehe
smpi skarang kalau igt balik lawak HI boleh senyum sensorang

#KAK NET..
hahaha.lupa nak tulis yang tu..sekarang soklan 'how was your day today' tu dah jd soklan en abe saya pulak bila saya balik keje.
huhu..dan saya akan bercerita kat dia 'bla bla bla..pung pang pung pang and that was my day'
hahaha

#anies..
kat ypu tube ada kot,free lagi ;)

#KakZar..
kelas akak tgk kat wayang lagi.hehe
english yg mudah dan semua orang boleh paham..kalau english yang kebabom sgt takut takde orang gelak,sebab tak paham.
hahaha.yes,woman is more intelligent than man

4feet8 said...

tak pernah tgk lawak ke der.. hehe ..

Kesuma Angsana said...

lawak ke der?? hehehe

zie jaafar said...

tak tengok lagi..harith iskandar selamber je kan