Tuesday, June 11, 2013

Dropship Bisnes


Sebenarnya aku baru tahu pasal bisnes cara Dropship ni. sian kan? tapi bak kata omputeh 'better late than never' hehe.

Apa yang aku paham ialah:
  • ko offer diri pada tuan punya website nak jadi dropship @ kalau blog ko femes, owner barang yang offer ko jadi dropship, haha
  • pastu ko tolong iklan barang jualan dalam fb,blog dan etc
  • kalau ada yang berminat nak beli, ko tanya tuan punya barang .. ada stok ke tak?
  • bila konfem barang ada stok, customer bank in duit kat ko dan ko akan bayar kat tuan punya barang
  • barang nanti tuan punya barang akan pos
  • so dapat lah komisen jual barang tu
betul kan? Ada sesapa nak share pasal ni? cam best la pulak jadi Dropship ni sebab tak payah simpan stok kat rumah ;)

9 comments:

faraherda.razalan said...

Ok je klu ko ok. Klu aku, aku lebih suke jual sendiri even brg tu dpt dr pemborong. N aku akan kuarkan brand aku sendiri. Heeeee~

izawani said...

Ok jer... sebab tak ada risiko...

Ada juga orang buat, deal dengan kedai... lepas tu dapatkan pembeli... jual... senang...

Macam macam cara utk buat niaga tanpa risiko... janji rajin.

p/s : Ingatkan kibot irfa CAPS LOCK jer... hahaha....

Irfa said...

FARA..
oh kalau mampu nak jugak jual brand sendiri
tunggulah aku bukak kedai jahit,nanti aku tampal label nama aku kt baju
hahaha

KAK IZAWANI..
saya nak deal ngan kedai kain kakak akak boleh?
masa komen kat blog akak tu saya tgh buat report(guna nombor)
tu psl malas nak tukar caps lock.hahaha

Nieda ramly said...

mcm2 cara nak cari duit lebih. kena rajin sja.

Stillwater Collection said...

Irfa boleh apa...blog Irfa kan popular...Leney

Lady Windsor said...

betul tu irfa..kira macam untung atas angin..
tapi itulah bayaran utk effort kita kan..

Irfa said...

Nieda..
ye betul tu
nak 1000 daya
xnak 1000 dalih org kata ;)

Irfa said...

Leney..
popular area mana tuh?
hahaha

Irfa said...

KakLw..
ye,modal air liur kalau kita jual secara terus
kalau kat laman sosial..modal jejari menaip
hehe