Friday, April 20, 2012

My Korea Name Is, Jung Ji Hwa ;)

NI ENTRI ORANG TAKDE KEJE ..haha

tadi singgah BLOG DIANA dan baca entri NAK NAMA MACAM ORANG KOREA,CUBA INI ,harap diana tak marah aku share kat sini.tapi serius,dari mata aku yang mengantuk macam nak letak batang mancis terus terbukak macam mata ikan buntal :).jom terai.........

Untuk nama pertama gunakan nombor terakhir tahun kelahiran.
contoh macam aku lahir tahun 1979 (ambik 9 je..jadi:JUNG

0 : Park

1 : Kim

2 : Shin

3 : Choi

4 : Song

5 : Kang

6 : Han

7 : Lee

8 : Sung

9 : Jung


kemudian untuk nama tengah gunakan bulan kelahiran korang.aku lahir bulan 2 (feb)
maka jadilah JI

1 : Yong

2 : Ji

3 : Je

4 : Hyev

5 : Dong

6 : Sang

7 : Ha

8 : Hyo

9 : Sio

10 : Eun

11 : Hyun

12 : Rae

dan yang last sekali nama panggailan nya gunakan tarikh lahir.Aku lahir pada 1 hb

1 : Hwa

2 : Woo

3 : Joon

4 : Hee

5 : Kyo

6 : Kyung

7 : Wook

8 : Jin

9 : Jae

10 : Hoon

11 : Ra

12 : Bin

13 : Sun

14 : Ri

15 : Soo

16 : Rim

17 : Am

18 : Ae

19 : Neul

20 : Mun

21 : In

22 : Mi

23 : Ki

24 : Sang

25 : Byung

26 : Seok

27 : Gun

28 : Yoo

29 : Sup

30 : Won

31 : Sub

tarikh lahir aku 1.2.1979
so jadilah JANG JI HWA
(hehe..mesti ada yang kira bape umur aku sekarang.ade ker?)

sekali aku check nama cik abe jadi KANG JE BIN..kah kah kah

ingat nak jadi Lee Young Eun (Yi Yeong Un) dalam citer WHILE YOU WERE SLEEPING



dari SINI

citer pasal drama WHILE YOU WERE SLEEPING ni..bikin hati mengelegak je.lembab tahap siput %^&* tau.banyak sangat rahsia.laki bini pun nak rahsia-rahsia.bila je nak berterus terang,baru bukak mulut cakap 'sebenarnya saya.....'tut tut..tut tut,henpon pulak bunyi.dah tak jadi nak terus terang.kalau tak bunyi henpon,mak mentua pulak masuk bilik.nak masuk bilik bukan tahu ketuk pintu,main terjah je.hahaha.over kan aku?dah pengarah suruh kenalah buat kan?katanya sampai episod 120.sekarang baru episod 94 kalau tak silap aku..ni la padahnya kalau dah melekat dengan drama Korea.dah takleh buat keje lain

okeylah korang,selamat berhujung minggu dari saya JANG JI HWA..bersiaran secara langsung dari Korea :) (kengkonon mulut tengah sedap mengunyah kimchi)

11 comments:

Rai Ourkizuna said...

jung Eun Won...

kalau kalau gitu semua orang adik beradik la..semua mesti lahir tahun 19++... unless anak aku dengan moyang aku..hahaha...

Rai Ourkizuna said...

eh yg first tu ambik yang hujung eh..kalau 1983 maksudnya ambik 3 la eh..hahaha

zchoi Eun Won lah kalau gitu..

eh why do i getting serious here.. hahahahaa...

gerhana luka said...

hee... saya Jung Sang Hwa aduyai kelakar la nama saya. Eh kita sebaya rupanya ya.

MulutPayau said...

hahaha...akak dah tau nama korea akak....kalau g korea taklah susah nanti bila orang tanya nama..hehehe...

dee said...

aku.. JUNG JE HWA..hahahaha
tahnye, nyampah aku.. nak bukak je envelope gambar mangsa yg mati, tetiba hyung sung masuk..aih..tak logik.. time tu nak je aku balik benda kat tv.. hahahahahaha..apasal tv aku lak nak rosakkan pulak kan. lembab ko..tapi kenapakah aku masih menunggu..hahahahahahaha.. sanggup tidur lambat hokey...

m.u.l.a.n said...

heheee... gini lah kita kalo nunggu citer Korea. tp nasib byk ulangan.. gila byk episod.. pandai penlis buat citer ni meleret.. kasi geram je.. hehe..

Allada Shoppe said...

Salam. Hi. Blog walking here.
Saya menjual beg tangan yang adorable. n brooch too.
Nice blog btw. Come visit me ya. Thx. :)

cik izars said...

anhyeonghaseyo sung ji byung imnida..hahha.. x segak sungguh nama yg sy dapat.hehe..ada jgk drama korea yg byk episod cmtu??urmm ingt drama indon je cmtu,,heh btw salam ziarah:)

Cik Ina Do Do Cheng said...

hye jang ji hwa, apa khabar? minta sikit kimchi boleh : )

Anaa said...

kah kah kah.. serius lawakkk..

nama korea akak lakk : Shin Hyo Byung.. itu macam nama laki2 ker.. kekekke..

bangsawan nilai said...

hun yong ae....nak panggil camne?