Tuesday, July 17, 2012

Fesyen Colour Block.Sesuaikah Untuk Semua?



irma dan reza..moga bahagia milik kamu berdua ye

gambar dari cthoney

korang tengok gambar ni?apa yang korang nampak?ofkos la nampak pasangan baru kawen yang sedang berbulan madu itu kan?tapi aku bukan setakat nampak Irma dan Reza Syah Azmeer je.tapi aku nampak tudung dan baju yang Irma pakai tu langsung tak matching.tudung pink dengan baju biru.kalau aku konfem segan nak pakai.

tapi...............dia pakai nampak lawa la pulak.seperti biasa teringat kata mak aku 'orang lawa,pakai selimut pun nampak lawa'..sedar diri.sob sob sob

sekarang ni orang kata pesen colour block.pakai lah kaler apa pun orang dah tak kata apa.pesen katanya..segan dengan tak segan je nak pakai.lepas ni jangan susah hati bila takde tudung nak match dengan baju.sarung je mana yang ada.orang takkan pandang banyak kali sebab itu fesyen terkini.tak salah nak berpesen tapi jangan lupa ukur baju dibadan sendiri.cantik di badan orang,tak semestinya cantik juga di badan kita.jangan pulak nanti..konon nak jadi si cantik terus jadi siburuk rupa.hehe


dari sini

cantik diorang pakai seluar kaler-kaler ni.tapi cantik kah kalau aku yang pakai?sendiri tanya sendiri jawab la..

ada kawan blogger jual suar kaler-kaler ni..singgah blog dia kalau berminat.aku tengok dia pakai cantiklah sebab dia slim je.dia tak suruh pun aku promote..aku saja suka-suka nak share ngan korang ;).

eh!teringat-ingat kasut merah idaman hati tapi belum ada kesempatan nak pegi beli.nak pakai kasut merah makngah la balik..biar sebatu orang nampak kasut aku dulu.hahaha

10 comments:

izawani said...

Dah try... kelihatan ok jer... :) Tapi, biasanya kaler berbeza tapi punya dasar yang sama (contoh kaler baju biru, tudung purple .... purple tu campuran biru dan merah kan ?)... gitu la lebih kurang....

NenetPenne (NP) said...

orang india dah lama pakai color block ni..
tak caya? tengok je sari2 depa tu....
meriaaaahhhh kan....nak2 lagi time joget2 tu....

i ada juga try kaler block ni, tapi tak delah nak blok2 sangat pun.... mild2 gituh....

betul, betul...kalau dah cantik, pakai tudung selimpang nak pegi sawah pun nampak cantik... kalau yang buruk tu...mmmm tau tau jelah..

apapun biarlah besederhana.... alamakkk peeling ustajah laa pulak...

-Sara- said...

comey header tu! ;)

Rai said...

kalau aku pakai mesti laki aku tak bagi aku naik keta...waaa...

HeNRieTTa JoSe said...

rietta xseswai....tp skank mmg org selalu padankan kaler kaler....

Acik Erna said...

dik..akak tetap ada kasut merah walaupun dah umur macam ni he he..

MamaEma said...

a'ah..kalau tgk pada orang memang cantik..tapi kalau tgk pada diri sendiri terasa pelik

Nieda said...

suka warna merah juga.

Nieda said...

header baru ye

paridah said...

assalam irfa ...hargai diri hiaskan dgn kecantikan sepatutnya...diri juga menuntut haknya agar rapi n cantik...