Monday, November 5, 2012

Bertukar Kerjaya Jadi Puan Misi

eh lupa nak citer
ni kisah selingan semalam
sabtu ahad aku jadi misi
untuk budak kenit ni
demam dan batuk sekali gus
dahlah en abe di 'luar kawasan'

kalau demam,nak senyum pun malas
melepek mintak peluk je

beza sungguh dengan waktu dia sihat

waktu sihat..mulut pun pok pek pok pek

beza kan?
bila dia tak sihat..aku jadi serba tak kena
'mulut murai' pun tak berbunyi

'adik..baiklah adik sihat
banyak cakap pun takpe
kalau adik tak sihat
sunyi rumah kita'

pagi ni muka ada senyum sikit
lega umie nak gi keje

17 comments:

Nur farahiza said...

comel betol laa dye kak

Daddy Ziyyad said...

nanti bila adik dah sihat, umie jgn marah tau adik pot pet pot pet...ekekekeeke

dhiashahida said...

cmel nya dia..smoga cpt sembuh dan sngkan hati mama ye..;) singgah follow ye..

Pokok Manggis Depan Rumah said...

kasihannye.. semoga cepat sihat adik..

Anonymous said...

x sihat pun melawa jugak ,kelas anak ummi..

Irfa said...

@nur farahiza..
dye je?akak tak chumel ke?huhu

@daddy ziyyad..
kadang2 dia tanya soklan yg sama je
tu yang kdg2 malas nak jawab ;)

@dhiashahida..
hai :)
tq sudi singgah n follow juga

@PMDR..
demam nak dapat akal baru kot tapi bukan baby lagi..dah kanak-kanak pun

@cik anon..
melawa pun sebab kalau tak pakai baju tu nanti tak muat..sayang beli mahal-mahal ;)

SHAHZEE said...

misi terjun la ni ye hehehe

kita kalau demam pun melepek je..jadi malas nak bercakap kan..

shida said...

cantik manik kat baju adik... mak yg jahit ke??

MOKCIK AZWA said...

Salam Irfa..ni musim demam dan selsema agaknya. Anak2 Azwa pun sorang2 berjangkit..sampai batuk pun kenkadang berjemaah.. huhuhu

semoga adik lekas sembuh ya..comelnya gambar dia pakai tudung tu hehe

Biarlah rahsia said...

kesiannya adik jaja...moga cepat sembuh yea...

k.bi

Irfa said...

@shahzee..
ha'ah.pompuan ni kan superwomen
macam2 boleh jadi..misi,tukang masak,tukang dobi,menteri kewangan
segalanya boleh ;)
demam okey lagi,kalau sakit gigi..nak marah org je

@shida..
baju tu beli..mmg dah siap jahit manik.vietnam mari ;)

@kak azwa..
mmg pun.kat rumah tu dia ngan ayahnya la demam sekarang.umie dan abam okey lagi..harap2 takde turn saya.susah kalau saya yg demam

@kak bie..
pagi ni dah baik,batuk je tinggal hujung2 ;)

Kesuma Angsana said...

ala siannyer !

Acik Erna said...

adik ajaa dah sihat ke

Irfa said...

@ka..
mmg kesian sbb dia tak selesa hidung tersumbat.duk la sebut 'idung cakit'
susah nak bernafas la tu

@kak erna..
demam dah takde,cuma batuk je ada lagi

NenetPenne (NP) said...

kesian dia...

Mak Wardah said...

Comeknyer dia Irfa...sgt2 comel suka akak tgk...

Lady Windsor said...

dia ni demam pun sweet kan..irfa saya notice dia suka sangat dengan polka dot pink kan..memang masuk dengan dia pun..xoxo untuk kenit ya.