Friday, December 27, 2013

Sakit Lutut ? Donna Glucosamine Sachet OK Tak?

ada sesapa yang penah nampak produk ni tak?


tak kisah ler penah guna sendiri @ beli untuk family @ mak ayah
cer bagi pendapatan sikit
orang kata bagus utntuk lutut
testimoni terdekat ialah kawan aku
bukan untuk dia, tapi penah beli untuk mak dia yang dah lama sakit lutut
dah lama solat duduk, akhirnya merasa solat sambil berdiri

dulu dia beli ngan kawan aku yang buat promosi CCM kat lobi opis kami
semalam wsap dia, tanya bila ada bukak kiosk kat sini lagi
tapi katanya, dia dah benti keje

emm, kalau okey .. ingat nak cari lah kat farmasi

# kes aku masih terkawal
masih mampu solat berdiri, saja la nak tanya pendapat sesapa penah cuba produk ni




7 comments:

  1. aku tak pernah guna..tapi glucosamine memang bagus utk sakit lutut, sakit sakit sendi bagai.. mak mertua aku pun makan glucosamin dgn calcium utk sakit lutut+sakit tulang..

    ReplyDelete
  2. x tau plk ada produk ni...test la dulu...nnti bole buat review...mana tau...bole juga sy cuba..

    ReplyDelete
  3. Irfa, mak akak dan akak ponoh cuba glocosamine ni ..tp dr produk lain le...tak rasi sgt ngan keme..munkin yg ni ok kot..

    ReplyDelete
  4. donna ok .. tapi utk lagi berkesan, better ambil glucosamine with chondroitin & MSM. MSM tu utk legakan kalau rasa sakit. kalau tak, u ambil glucosame with chondroitin sebab chondroitin bantu utk better absorbtion. Mcm myself, yg tak boleh makan shellfish (mknan laut), i ambil jenama GNC sebab brand ni je yg ada glucosamine dari vege source.
    dlm my family, my sister memang dah ada osteoarthritis ,, sebab tu i tau sgt mcm2 brand glucosamine ni. skrg ni, my sis mkn yg dia beli di US which is higher dosage la sebab dia dah lama kena


    ReplyDelete
  5. Kena kerap ambil dan berterusan atau boleh stop once lutut dah baik?

    ReplyDelete
  6. carilah mana2 ubat yg rasi dgn diri sendiri irfa...

    ReplyDelete
  7. Try la advanced joint health & ostematrix from shaklee.boleh goggle kebaikan both produk.i bagi mak pills ni since awal tahun.alhamdulillah dia mmg dah tak rasa sakit lutut sebab dia pernah jatuh dulu.
    AJHT contains glucosamine utk tulang & ostematrix is kalsium utk kawal & elak osteoporosis.

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)