Friday, May 23, 2014

Baca E-Book Sambil Jana Duit

Salam Jumaat
# i luv jumaat, becos tomorrow is cuti, hihi

hari ni kita pakai jubah cantik, kalau berminat boleh pre-order kat SINI

~*~*~*~*~*~

Sapa sini hobinya ialah membaca?
sila angkat 'tetikus' anda, hihi

Membaca memang hobi aku.
Sejak kelmarin, semalam, hari ini, esok dan lusa dan juga tulat.
Dulu2 rajin beli buku, novel, majalah.
Tapi sekarang dah kurang membeli.
Antara sebabnya budget dan lagi satu hal, dah takde tempat nak simpan.
Berkotak buku/majalah masih dalam kotak walaupun dah 4 bulan pindah rumah.

Tapi sekarang aku ada hobi baru.
Baca E-Book
(tetiba rasa up to date walaupun orang lain dah berzaman baca e-book, huhu).

dulu aku pun tertanya2
 EBook tu apa?

EBook ialah Electronic Book (Buku Elektronik)
buku biasa tu, kita boleh belek2 gitu
tapi lagi tebal buku tu, lagi berat kalau nak bawak kesana sini

Ebook pulak macam buku tapi boleh baca terus dari gadget kita (pc, laptop, henpon)
jadi kalau menunggu sesuatu urusan, ada benda nak dibaca
takdelah buang masa gitu je
lagipun dia ada dalam gadget kita, boleh buka bila2 masa 

Korang kalau minat membaca, jom kita tambah ilmu sama2
baca sambil tu dapat buat $$ jugak

nak tahu lebih detail, meh klik sini





Jadikan membaca budaya kita
Iklan gitew, kikikiki

#tetiba berangan nak jadi penulis ebook
bukan tu hari berangan nak tulis novel ke? 
emm, tapi nak tulis pasal apa ye?
takpe, berangan takyah bayar

(^_^)


8 comments:

  1. Salam perkenalan...
    Wow, rajinnya.. akak pun suka membaca tetapi sibuk baca skrip jawapan anak murid, tepu dah otak...tu ayat orang malas leh tu...
    Nanti akak p website tu yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEAR AIMANIMAN EZAIZA..
      salam kenal, tq singgah sini ye ;)
      cikgu lah ni ye? mesti macam2 jenis karangan dah baca kan?
      kadang2 tgk anak buat karangan gelak sendiri
      ayat 'saya pun.. saya pun' ulang dekat 10 kali

      jemputlah ke web tu, membaca tak rugi

      Delete
  2. JM suka org yg suka membaca ni sbb apa tau byk ilmu di dada dan tak cepat nyannuk..JM ni dalam tab tu penuh dgn game je..so lepas ni nak berjinak2 dgn eBook jugak lah..terima kasih kongsi sesuatu yg berilmu ni...dapat pahala di ahari jumaat yagn mulia ni..Aminnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM..
      betul tu, orang kata kalau suka membaca wpun benda2 simple, lambat nyanyuk
      nak lagi bagus baca Qur'an setiap hari :)

      Delete
  3. Dengan gigihnya akak angkat tetikus okeh.... Tapi e-book dalam gajet kenkadang tu macam susah nak buka. Ada yg boleh download dan simpan dalam fon, tapi kebanyakannya kena baca through internet line. Susah maaa..... So yes, akak masih setia dengan buku di alam nyata.

    ReplyDelete
  4. Memang amalan sunat berpakaian cantik². Tapi ada sambungan nya. Berpakaian cantik² disunatkan untuk lelaki sahaja. Tidak digalakkan pada perempuan.

    ReplyDelete
  5. mmg suka membaca tapi kadang xsempat nk dibaca semua

    ReplyDelete
  6. Samalah akak minat giler.membaca..ada beberapa belas lagi novel.tk sempat baca..bila pegang je zzzs yg peliknya kalau pegang hp tkde pulak.zzzz..ok.nanti akak.pi terjah..

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)