Skip to main content

Line Problem dan Serikan Dapur Anda Dengan Pisau Seramik

Tajuk antara 2 benda tu takde kaitan, tapi ni namanya 'kill two birds with one stone' hihi.

Alkisah, Sabtu balik Cheras, sebab utama nak jumpa supplier, ambik stok Pisau Seramik. Kendian menziarah mil n fil. Cucu2 dah sebut rindu atok dan makwan, aku pun tak sabar nak dengar cite mil tentang trip ke Ho Chi Minh, Vietnam minggu sebelumnya.

Wow! sakan adik ipar memborong baju kurung cotton siap kat sana untuk stok baju keje. Maklum nak masuk tempat keje baru, hihi. Konfem setahun takyah beli baju dah. Tetiba rasa nak 'terbang' kesana jugak CV baca ni konfem makan hati, lalalala. Dia tengah cari orang mintak temankan, aku dah offer diri tapi dia pura2 tak dengar sebab taknak bayar tiket aku, huhu.

Balik je umah hari Ahad tu, dah rasa cam duk zaman pra-sejarah. Line telefon takde, line internet apatah lagi. Sib baik tv ada siaran. Kalau tidak, konfem aku ajak anak2 main batu seremban kat luar rumah, huhu. Ingatkan line Digi je yang takde, rupanya semua pun sama. So hilang sekejap aku dari lama sosial, aman dunia rasanya.

Jom cuci mata dengan set pisau seramik, ada beberapa set lagi kalau nak order, rega kasih sayang katanya, tq kepada yang sudi meng-order. Jangan memalu wsap je 016-6116459

# Okey, nak gi pos barang kejap, chow


set hijau yang paling laris
# hijau biji mata ku

si kakak suka set ni sebab ada macam2 kaler



Comments

Unknown said…
lepas ni rajin la anak dara masuk ke dapur tolong masak ya..hahaha..
cheqna said…
cheqna ada satu..
duk dalam gobok lagi hahaha
NenetPenne (NP) said…
teruskan berniaga....
t.a.t.a said…
Rai, boleh namakan ia set pisau magik. Anak dara automatik rajin masuk dapur. Hahaha.
Unknown said…
Ada kenal sorang kawan kat sini yg mmg jenis suka beli/kumpol segala jenis pisau.
Mcm2 kaler.. mcm2 jenis..
Alasan dia.. syok buat keja kalau pisau cantik/tajam..
Unknown said…
pandai kakk pilih set yg colourful tu
Irfa said…
CHEQNA..
la, nape simpan?
sayang nak guna ye
Irfa said…
KAK NET..
suka2 sambil tambah duit poket ;)
Irfa said…
KAK SHAM..
betul tu, bg setengah orang
buat apa membazir beli pisau mahal2 setakat nak potong sayur je
tp bagi yang minat, satu kepuasan bagi mereka tengok koleksi cantik di dapur
hihi
Irfa said…
TIFA..
kaler ceria mmg mudah menarik perhatian ;)
Irfa said…
ASYIFA..
tu ler, ada yang suka hitam
ada yg suka kalerful
tp hijau ni mmg terlaris lah
QasehnyaRania said…
cntik cntik warnanya kan

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu