Skip to main content

Menipu, Ditipu dan Tertipu

Salam Jumaat untuk semua
banyak citer tapi rasanya biarlah dulu
nanti2lah kita citer ek

(^_^)

ni nak share satu link kepunyaan BroMazidul


aku baca semua komen2 mereka2 yang terkena
kesiannnya, sampai hati mereka ambil kesempatan atas kesusahan orang lain
susah payah orang cari duit, senang2 je duit terbang kena tipu macam tu

walau dalam berhati2 pun ada jugak yang terkena
aku ni, susah nak jawab call nombor tak kenal
kalau call tak berjawab, baik korang sms/wasap je
dijamin 99% laju je aku reply, hihi

okey, tu je nak share

selamat berhujung minggu ye


Comments

t.a.t.a said…
Saya memang seriau bab bagi no kad semua ni melalui phone. Selalu bagi pada Astro je la sebab nak bayar bil. Itu pun seriau jugak. Tapi alhamdulillah once dah approved smsm notification pun masuk.
Kakzakie Purvit said…
Jenayah sekarang macam-macam cara
Sebab itu yg kelihatan pandai pun tertipu juga
babYpose said…
Nauzubilahiminzaligh, salam jumaat :)
Lady Windsor said…
banyak kes gitu kan..kadang-kadang terfikir apa yang manusia cari dalam hidup, tipu sana sini...
rostina76 said…
dunia canggih sekarang ni, cara org menipu pun dah canggih manggih. kadang2 tu rasa mcm dah xleh nak percaya sesiapa pun. huhhh!!
Unknown said…
agak lama dah kes macam ni kan.. diorang ni mcm geng gores dan menang tau.. tukar nama company lepas tu pindah randah bila tembelang nak pecah..
Mak Su said…
better kalau nak beli insuran, cari gaks dari agen sebenar ler kan... macam takaful malaysia ke. puas hati
Unknown said…
Sini ada jugak Malaysian yg terlibat dlm kes tipu CC. Stakat ni ada yg masih dok dlm sangkar besi tu. Nak tunggu kes bicara.. ntah bila la. Tunggu je la nanti kut Emir As-Sabah nak bagi pengamponan siap dapat free tiket pi buat Haji dgn kapalterbang yg disewa khas utk semua banduan bersama sorang body guard. Itu pun kalau muslim.. if non muslim.. tak tau la cmana.
Unknown said…
kadang tu nak salahkn si penipu tu 100% pn x blh. dlm dunia serba canggih skrng kita yg prlu lebih brhati2

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Jujur Aku Dayus

Lunch tadi korang pegi mana?aku tak kemana pun..makan kat meja je sambil layan blog kengkawan.Aku baca blog Ayunasia (suka baca blog dia sebab bagi aku dia seorang yang bijak dan aku suka dengan tulisannya yang kelakar..tapi blog dia tulis panjang2 so kena cari masa yang betul2 lapang baru boleh baca..kebetulan lunch break hari ni lama,bolehla layan)  kadang2 aku baca blog dia pastu aku tersengih sorang2.Dan kerana terpengaruh dengan entri dia hari ni aku pun layan telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube..emm rasanya aku tak pernah tengok cite ni.oh lupa bagitau..tuan punya blog ni memang peminat 'kipas susah mati' Beto.eh aku pun sama..peminat Beto dalam diam2.yang pasti Beto memang berbakat walaupun bukan kategori hensem dengan badan ketak-ketak.tapi muka dia manis macam gula ..hehe Okey..baru abis menonton telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube.Lakonan Beto Kusyairy,Nora Danish,Irma Hasmie,Zul Ariffin,Rozie Rashid. sinopsis dari sini Sinopsis: Jujur Aku Dayus m