Skip to main content

Drama Korea: One Sweet Word ( One Warm Word)

dah lama tak review drama korea kan?
last aku tulis ialah drama bertajuk The Inheritors
itu pun ulas sikit je, tak ulas sampai ending pun
ntah, takde mood nak ulas drama cintan cintun
# nampak sangat dah tak remajew, huhu

ni nak review drama terbaru aku follow
tayangan hari Isnin dan Selasa (channel 393 jam 9.00 malam)
katanya 20 episod, takdela lama sangat nak tunggu ending

ready semua?
# tarik napas, hembus

Ini sinopsis dari KoreanDrama



Title: 따뜻한 말 한마디 / One Warm Word
Chinese Title: 溫暖的一句話
Also Known as: Kind Word / Good Word
Genre: Family, Romance, Melodrama
Episodes: 20 (To Be Confirmed)
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2013-Dec-02 to 2014-Feb-11
Air time: Monday & Tuesday 21:55

Synopsis
This drama is about a messy love square between two married couples.
Song Mi Kyung (Kim Ji Soo) is a housewife. Her husband, Yoo Jae Hak (Ji Jin Hee) runs a business and her neighbors are envious of her. One day, she know that her husband is having an affair with Na Eun Jin (Han Hye Jin). She then approaches them carefully. Meanwhile, Kim Sung Soo (Lee Sang Woo) will plays Na Eun Jin’s husband.

~*~*~*~*~

Ini drama kisah rumah tangga, bukan cintan cintun remaja macam drama Inheritors tu
boleh tengok kat DRAMACRAZY 
# tu ari sempat tengok kt pc sampai episod ke 15
tapi sekarang dah kena block, huhu

Kisah tentang seorang wanita bernama Na Eun Jin
yang sangat kecewa bcoz suaminya curang
dan dia ingin balas dendam dengan suaminya
dengan konsep
'ko curang, aku pun boleh curang gak, baru adil'

tapi lelaki yang dia curang itu pulak suami orang jugak
see? pompuan jugak yang menyakitkan hati kaum sejenis
dah memang lelaki lawannya pompuan kan?
kalau si suami ada affair dengan lelaki, itu lagi parah

sempat la si Na Eun Jin ni hanyut di lamun cinta
tapi dia insaf dan balik kepada suaminya semula sebab ingat kat anak
ingatkan kisah tu akan hilang macam tu je
dia pun tak cerita pasal curang dia pada suami
dan dia terselamat sebab belum kantoi

tapi...
bangkai gajah mana kan boleh tutup dengan sehelai tissue
hidupnya tak tenang sebab selalu dapat surat ugutan
surat ugutan mengugut utk bagitau suami tentang affair dia
dan dia pula berkenalan dengan seorang wanita di kelas masak
dia pelik, sebab wanita itu mesra dengan orang lain
tapi nampak macam tak suka kat dia
walaupun dia dah cuba macam2 cara untuk berbaik dengan wanita itu

siapakah wanita misteri itu?

kena lah tengok, hihi
 jangan marah ar

(^_*)


Comments

cheqna said…
x sempat nak layan lagi..huhuhu
Acik Erna said…
cerita ni tak dapat tengok..sebab waktu tu di kelas ngaji..tapi dapat tengok your lady..dah cari kat dramacrazy tak de pulak
hajar said…
tgk iklan citer ni jer.... malas nk tgk. sbb mcm sakit hati jer... huhuhu... meh kita layan your lady.... sakit hati gak tapi bleh layan... hihihi
paridah said…
xsempat dh nk layan drama korea ni mls nk baca sarikata...
LYAfrina said…
dah lama x layan korea
happyichigo♥ said…
Ter layan your lady plak.. Tp your lady episod berlambak2 lah pulak..
Irfa said…
KAK ERNA..
Your Lady tengoj jugak
geram je ngan SeYeon tu
hihi
Irfa said…
CHEQNA..
dh episod 15 kat DramaCrazy
tp kat tv baru episod 10
hihi
Irfa said…
HAJAR..
mana ada drama korea ni yg tak sakit hati?
semuanya buat jantung kita berdegup laju, geram je
Your Lady pun layan gak
yg ni x byk episod, boleh la layan, dh nak abis pun
Irfa said…
KAK PARIDAH..
sy pulak, dah tukar kepada bahasa melayu pun tetap nak baca sarikata
haha
Irfa said…
LYAfrina..
jgn mula, nnti susah nak tinggal ;)
Irfa said…
DIRA..
tgk jugak, tp sbb lambat lg nak abis, tu yg kadang tgk kdg x tngok ;)
Aisy Nasiha said…
Saya tgk juga kadang2 citer ni.. tapi yg betul2 tak miss setakat ni citer my love from the star dan wonderful mama.. haha...tp tgk dr yg direkod ...nak tgk masa tayangan mmg xsempat saja..
happyichigo♥ said…
Geram kn tgk citer ur lady ni..pompuan jahat tu jahat bebenor..
Kak, blog dira dah ubah nama tau..saje infom kn hihi

ichigofieldsforever.blogspot.com
Miss Pija said…
Salam.hi..sy follow jugak citer ni.tapi kenapa dengan website kdrama and mana2 online kdrama, ada smpai ep 18 je ye...dah google.xjmpa lg ep 19 and 20.

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka