Skip to main content

Musim Demam Sana Sini

Badan di opis, hati nun di rumah
Cinta Hati demam
Abam Cinta Hati dan Ayah Cinta Hati pun demam
huhu

Anak kawan yang satu rumah pengasuh dah masuk spital malam tadi
Sah Denggi
aduh! risaunya  


mintak letak kain basah kat mata, sebab mata kita panas katanya

Cepat baik ye sayang umie semua
Demam manja2 je tau

# mood kelaut


Comments

Lynn Huraiza said…
haah...musim demam sekarang nie...moga cepat sembuh yer...
Aziela said…
Kena monitor juga tu Irfa kan... Risau juga rasanya
Ya Allah! Moga lekas sembuh. Risau gak ni.
Unknown said…
Sakit itu kifarah dosa.. gugurnya dosa-dosa kecil..
Insya'Allah.. sehari 2 lagi.. semuanya back to normal..
Kakzakie Purvit said…
Allah... risaunya bila dah kata budak yg dijaga sama pengasih kena denggi
Bagi sup ketam, jus jambu batu mana tahu boleh kebah... kesian tengok kalau dah melepek macam tu.
mamabeauty said…
semoga cepat sembuh.. denggi kurang2 seminggu demamnya.. sakit2 sendi n last tanda is rashes kuar
Zaitun said…
Mudah2an cepat sembuh. Banyak minum air dan 100plus pun elok juga.
MizzTina said…
klu anak² demam ni, mmg risau kan..moga cepat sembuh ye kalian..
Nastyna said…
alooo...get well soon dear. kat sini pun budak2 mula berhingus I myself rasa gatal2 tekak dah jugak ni, berubah musim kata orang.
Unknown said…
Siannya kite... Get well soon dear..

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Jujur Aku Dayus

Lunch tadi korang pegi mana?aku tak kemana pun..makan kat meja je sambil layan blog kengkawan.Aku baca blog Ayunasia (suka baca blog dia sebab bagi aku dia seorang yang bijak dan aku suka dengan tulisannya yang kelakar..tapi blog dia tulis panjang2 so kena cari masa yang betul2 lapang baru boleh baca..kebetulan lunch break hari ni lama,bolehla layan)  kadang2 aku baca blog dia pastu aku tersengih sorang2.Dan kerana terpengaruh dengan entri dia hari ni aku pun layan telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube..emm rasanya aku tak pernah tengok cite ni.oh lupa bagitau..tuan punya blog ni memang peminat 'kipas susah mati' Beto.eh aku pun sama..peminat Beto dalam diam2.yang pasti Beto memang berbakat walaupun bukan kategori hensem dengan badan ketak-ketak.tapi muka dia manis macam gula ..hehe Okey..baru abis menonton telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube.Lakonan Beto Kusyairy,Nora Danish,Irma Hasmie,Zul Ariffin,Rozie Rashid. sinopsis dari sini Sinopsis: Jujur Aku Dayus m