Skip to main content

Paris Short Trip 2014: Pertemuan Kali ke 2 dan Bye Bye Paris, Tak Datang Lagi Kot

okey, sampai masa untuk pulang
jom nyanyi
'pulang mari lah pulang, marilah pulang bersama-sama'
lagu sapa tu?

awal tak awal, lebih kurang 7.30 pagi check out dari apartment
kerani kaunter pun lom datang keje
tinggal je kunci kat receptions
# masa berjalan kaki meninggalkan apartment ada sikit rasa sedih
wpun baru 2 mlm kat situ, kami dah mula sukakan suasana kawasan perumahan tu
sunyi dan tenang je 

sampai airport terus cari kaunter check in untuk penerbangan Mas
dan tak disangka, pertemuan kali ke 2 dengan NurulWahabDepp
ingat lagi pertemuan pertama kami dulu?
Boleh KLIK SINI untuk baca 

Nurul bersama suami dan anaknya
diorang balik bercuti ke kampung halaman Mr Depp     



bergambar sekeping dua sebagai bukti pertemuan
sama penerbangan pulang ke Malaysia dengan kami
kami seat depan, diorang kat belakang sikit
dalam flight tak jumpa, aku sibuk melayan mata, hehe  





bye bye Paris, jumpa lagi
macam tak jumpa lagi kot
takkan nak datang banyak kali tempat sama, rugi kan?
baik kita berangan dari sekarang sambil pusing2 glob peta dunia
pilih2 mana negara untuk dilawati
#berangan itu free

sekian kisah kami
(^_^)


Comments

Kakzakie Purvit said…
Seronoklah kalau anganan menjadi kenyataan..
paridah said…
ada peluang round the world kan irfa...
MOKCIK AZWA said…
seronoknya .. lepas ni kemana agaknya yer...
rostina76 said…
bestnyeeee irfa jalan2 parihhh. nak kena start dr awal ni (heheh kros baru nak BW ni, sorry)
Eye_nee said…
dua tiga kali dah keParis kamu kan..sekarang dah pasang angan2 ke tempat lain pula....akk punya angan2 Paris sejak berkurun lama berangan....sampai la ni masih jd angan2 tah tahun bila boleh jd kenyataan..
mamabeauty said…
still love if dapat pegi 2 or 3 kali pun hehe...
Zaitun said…
Teringin juga pergi sebab masa kak zai ke UK tak berkesempatan nak terus ke Paris.

Sepupu kak zai kerja dengan MAS seluruh dunia dia dah round.
Aziela said…
Seronoknya...seronoknya...seronoknyaaaa.....
Dah selamat ko cuti2 kt sana. Ok. Sila share total damage cuti-cuti europe...
sweetie said…
Nak joint berangan....
sarah said…
irfa..takada ka ole2 kat kami??
Nastyna said…
dari berangan menjadi kenyataan. u memang ada jer jodoh ngan nuruldepp kan. hehehe sweet.
Fai Nardir said…
best kan paris..? antara salah satu tempat impian fai nak pergi dengan hubby...

Popular posts from this blog

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adakah terbatal

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Baju Bundle Bersih dan Murah di A&A Bundle, Nilai

Semalam kan coti 1Malaysia, CV balik umah aku. Dia wajib kena balik sebab nanti anak2 sedaranya akan kerinduan kalau dia tak datang umah kami. Asal cuti je tanya 'makcek datang tak hari ni?' Tak tahu nak wat apa, so petang tu kami jalan2 cari makan. Masa nak tapau nasi kandar Lawood nampak kedai bundle area Nilai. Sebelum ni tak penah pulak nampak kedai tu. Saja lah singgah cuci mata. Kedatangan kami disambut dengan senyuman mesra sepasang anak muda (seorang lelaki dan seorang gadis) . Saja usha2 baju musim sejuk kat situ. Rega RM15/sehelai. Mungkin ada lagi bundle yang lebih murah tapi rasanya orang yang membeli kat sini tak menyesal sebab  kualiti yang bagus dan barangannya bersih macam baru keluar kedai dobi. Kalau setakat nak pakai2 jalan2 satu trip tu baiklah beli kat sini dari membazir beli yang baru kat kedai berjenama sampai ratus2 untuk selai baju macam ni. baju Bok Nyeo (watak orang gaji dalam drama Korea 'Strange Housekeeper' sehelai rm15