Thursday, November 7, 2013

Alhamdulillah


Assalamualaikum
hari ni start keje selepas hampir 3 minggu 'mc'
TQ untuk yang mendoakan dan juga yang dalam melawat di spital

Syukur pada Allah kerana memberi aku peluang bernafas lagi di muka bumi ini

TQ untuk yang tinggal komen
buat yang bertanya kes aku 'mc' lama
saya di gigit nyamuk 'jahat' yang bernama 'AEDES'
# TQ to DZ kerana tolong perbetulkan
5 hari di tahan wad, sambung mc seminggu




sambung nanti ye

rindu nak baca kisah kengkawan blog kesayangan aku ni

babai

xoxo


29 comments:

Aisy Nasiha said...

Alhamdulillah dah sihat irfa.. syukurla. 3 minggh yg lama kan? Di saat sakit baru rasa seronoknya sihat dan bebas macam biasa. Ok...jaga diri baik2... selamat bekerja.. jahat nyamuk tu...

t.a.t.a said...

Alhamdulillah. comel pulak mata makhluk tuhan berkaki 4 itu.

:: Mrs.Eady :: said...

semoga terus sihat sihat sentiasa..

Rai Ourkizuna said...

alhamdulillah.. rindu nak baca ko berceloteh..hehehe

Daddy Ziyyad said...

Alhamdullilah dah sihat :)

Oh ya..nama nyamuk tu ialah Aedes...Nama virus yang dibawa oleh nyamuk Aedes ialah Dengue Virus

BAHIYAH AMANI said...

Alhamdulilah sis dah sihat, rehat bebyk ok. :)

Acik Erna said...

Alhamdulillah

Ibu Lala said...

Alhamdulillah dah sihat. Take care ye.

Salam ziarah dan salam kenal. Jom singgah blog akk pulak n follow.

Zaitun said...

Alhamdulillah sudah sihat.

Sweetie said...

Lama betul MC... ok! Jom kita berblog kembali. Ceritalah macam mana boleh tergigit dek aedes! Apa-apa pun alhamdulillah Irfa... dah sihat! Anak-anak mesti happy tengok uminya dan segar semula.

Irfa said...

AISY NASIHA..
alhamdulillah..syukur padaNya
mmg nikmat sgt rezki kesihatan itu bila terbaring di katil hospital
selera makan juga ialah nikmat
bila sakit..letaklah apa depan mata..semua x lalu makan

ye, nyamuk itu mmg jahat

Irfa said...

TATA..
gigi pun comel jugak..cantik tersusun je ;)

Irfa said...

MRS EADY..
insya Allah ;)

Irfa said...

RAI..
huhu..terharu
ada jugak yg rindu aku

Irfa said...

DZ..
tq utk pencerahan
terus lupa nama nyamuk itu ialah 'aedes' hehe
ni gara2 denggi ler.. dah jadi ting tong kejap ;)

Irfa said...

DEAR BAHIYAH AMANI..
mmg kalau boleh nak rehat lagi
tp keje banyak menunggu ats meja ni,huhu

Irfa said...

DEAS SIS ERNA..
tq utk segalanya ;)

Irfa said...

IBU LALA..
tq
insya Allah sy dtg
tq singgah sini ye ;)

Irfa said...

SIS ZAITUN..
syukur padaNya

Irfa said...

SIS SWEETIE..
mmg lama sungguh, ini antara cuti lama selain dr cuti bersalin,hihi
nak citer mcm mana kena gigit nyamuk tu?
panjang citernya.. nnati lah kalau rajin/free.. sy karang citer tu sbg kenangan
ye... anak2 happy sbb umie lama cuti
main masak2 ngan anak dara kat umah
sib baik hantar pngasuh hari ni tak meragam :)

Jari Manis said...

alhamdulillah dah kembali sihat..boleh la berceloteh kat blog nanti...

Yunus Badawi said...

Alhamdulillah Irfa dah mula sihat. Tapi ada rasa sengal2 lagi tak? Dulu masa saya kena denggi sengal2nya tak hilang seminggu lebih selepas saya keluar hospital.

Irfa said...

YB..
ada sisa lagi
skrg xleh makan pedas (sbb banyak sgt minum air 100 plus)
dan takleh berdiri lama cepat pening, mcm nak pitam
rasa sengal2 badan mcm sakit urat

Irfa said...

JM..
hehe, rindu sgt kat blog
nak lepas rindu baca blog kat hp..skrin kecik tak puas

paridah said...

alhamdulillah...dah sihat ye...lama mghilang membuat hati tertanya-tanya...rindulah tu

Fida Ghazi said...

denggi ke irfa? ohhh..tak sangka!

semoga semakin sihat ye irfa.. take care! :)

nita said...

Alhamdulillah, dah sihat.. ^_^

IndaMarya said...

walaupun baru sembuh dri sakit tapi bunyi mcm ceria.Bagus bagus.Irfa msti jenis org positive..kan?

Arisha Hoon said...

ohh..sonoknyer..irfa is back!