Thursday, November 7, 2013

Alhamdulillah


Assalamualaikum
hari ni start keje selepas hampir 3 minggu 'mc'
TQ untuk yang mendoakan dan juga yang dalam melawat di spital

Syukur pada Allah kerana memberi aku peluang bernafas lagi di muka bumi ini

TQ untuk yang tinggal komen
buat yang bertanya kes aku 'mc' lama
saya di gigit nyamuk 'jahat' yang bernama 'AEDES'
# TQ to DZ kerana tolong perbetulkan
5 hari di tahan wad, sambung mc seminggu




sambung nanti ye

rindu nak baca kisah kengkawan blog kesayangan aku ni

babai

xoxo


29 comments:

  1. Alhamdulillah dah sihat irfa.. syukurla. 3 minggh yg lama kan? Di saat sakit baru rasa seronoknya sihat dan bebas macam biasa. Ok...jaga diri baik2... selamat bekerja.. jahat nyamuk tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. AISY NASIHA..
      alhamdulillah..syukur padaNya
      mmg nikmat sgt rezki kesihatan itu bila terbaring di katil hospital
      selera makan juga ialah nikmat
      bila sakit..letaklah apa depan mata..semua x lalu makan

      ye, nyamuk itu mmg jahat

      Delete
    2. Alhamdulillah Irfa dah mula sihat. Tapi ada rasa sengal2 lagi tak? Dulu masa saya kena denggi sengal2nya tak hilang seminggu lebih selepas saya keluar hospital.

      Delete
    3. YB..
      ada sisa lagi
      skrg xleh makan pedas (sbb banyak sgt minum air 100 plus)
      dan takleh berdiri lama cepat pening, mcm nak pitam
      rasa sengal2 badan mcm sakit urat

      Delete
  2. Alhamdulillah. comel pulak mata makhluk tuhan berkaki 4 itu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TATA..
      gigi pun comel jugak..cantik tersusun je ;)

      Delete
  3. alhamdulillah.. rindu nak baca ko berceloteh..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. RAI..
      huhu..terharu
      ada jugak yg rindu aku

      Delete
  4. Alhamdullilah dah sihat :)

    Oh ya..nama nyamuk tu ialah Aedes...Nama virus yang dibawa oleh nyamuk Aedes ialah Dengue Virus

    ReplyDelete
    Replies
    1. DZ..
      tq utk pencerahan
      terus lupa nama nyamuk itu ialah 'aedes' hehe
      ni gara2 denggi ler.. dah jadi ting tong kejap ;)

      Delete
  5. Alhamdulilah sis dah sihat, rehat bebyk ok. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEAR BAHIYAH AMANI..
      mmg kalau boleh nak rehat lagi
      tp keje banyak menunggu ats meja ni,huhu

      Delete
  6. Replies
    1. DEAS SIS ERNA..
      tq utk segalanya ;)

      Delete
  7. Alhamdulillah dah sihat. Take care ye.

    Salam ziarah dan salam kenal. Jom singgah blog akk pulak n follow.

    ReplyDelete
    Replies
    1. IBU LALA..
      tq
      insya Allah sy dtg
      tq singgah sini ye ;)

      Delete
  8. Lama betul MC... ok! Jom kita berblog kembali. Ceritalah macam mana boleh tergigit dek aedes! Apa-apa pun alhamdulillah Irfa... dah sihat! Anak-anak mesti happy tengok uminya dan segar semula.

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS SWEETIE..
      mmg lama sungguh, ini antara cuti lama selain dr cuti bersalin,hihi
      nak citer mcm mana kena gigit nyamuk tu?
      panjang citernya.. nnati lah kalau rajin/free.. sy karang citer tu sbg kenangan
      ye... anak2 happy sbb umie lama cuti
      main masak2 ngan anak dara kat umah
      sib baik hantar pngasuh hari ni tak meragam :)

      Delete
  9. alhamdulillah dah kembali sihat..boleh la berceloteh kat blog nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM..
      hehe, rindu sgt kat blog
      nak lepas rindu baca blog kat hp..skrin kecik tak puas

      Delete
  10. alhamdulillah...dah sihat ye...lama mghilang membuat hati tertanya-tanya...rindulah tu

    ReplyDelete
  11. denggi ke irfa? ohhh..tak sangka!

    semoga semakin sihat ye irfa.. take care! :)

    ReplyDelete
  12. Alhamdulillah, dah sihat.. ^_^

    ReplyDelete
  13. walaupun baru sembuh dri sakit tapi bunyi mcm ceria.Bagus bagus.Irfa msti jenis org positive..kan?

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)