Skip to main content

Alhamdulillah


Assalamualaikum
hari ni start keje selepas hampir 3 minggu 'mc'
TQ untuk yang mendoakan dan juga yang dalam melawat di spital

Syukur pada Allah kerana memberi aku peluang bernafas lagi di muka bumi ini

TQ untuk yang tinggal komen
buat yang bertanya kes aku 'mc' lama
saya di gigit nyamuk 'jahat' yang bernama 'AEDES'
# TQ to DZ kerana tolong perbetulkan
5 hari di tahan wad, sambung mc seminggu




sambung nanti ye

rindu nak baca kisah kengkawan blog kesayangan aku ni

babai

xoxo


Comments

Aisy Nasiha said…
Alhamdulillah dah sihat irfa.. syukurla. 3 minggh yg lama kan? Di saat sakit baru rasa seronoknya sihat dan bebas macam biasa. Ok...jaga diri baik2... selamat bekerja.. jahat nyamuk tu...
t.a.t.a said…
Alhamdulillah. comel pulak mata makhluk tuhan berkaki 4 itu.
Izwa Kamaruddin said…
semoga terus sihat sihat sentiasa..
Unknown said…
alhamdulillah.. rindu nak baca ko berceloteh..hehehe
Dr K said…
Alhamdullilah dah sihat :)

Oh ya..nama nyamuk tu ialah Aedes...Nama virus yang dibawa oleh nyamuk Aedes ialah Dengue Virus
BAHIYAH AMANI said…
Alhamdulilah sis dah sihat, rehat bebyk ok. :)
Ibu Lala said…
Alhamdulillah dah sihat. Take care ye.

Salam ziarah dan salam kenal. Jom singgah blog akk pulak n follow.
Zaitun said…
Alhamdulillah sudah sihat.
sweetie said…
Lama betul MC... ok! Jom kita berblog kembali. Ceritalah macam mana boleh tergigit dek aedes! Apa-apa pun alhamdulillah Irfa... dah sihat! Anak-anak mesti happy tengok uminya dan segar semula.
Irfa said…
AISY NASIHA..
alhamdulillah..syukur padaNya
mmg nikmat sgt rezki kesihatan itu bila terbaring di katil hospital
selera makan juga ialah nikmat
bila sakit..letaklah apa depan mata..semua x lalu makan

ye, nyamuk itu mmg jahat
Irfa said…
TATA..
gigi pun comel jugak..cantik tersusun je ;)
Irfa said…
MRS EADY..
insya Allah ;)
Irfa said…
RAI..
huhu..terharu
ada jugak yg rindu aku
Irfa said…
DZ..
tq utk pencerahan
terus lupa nama nyamuk itu ialah 'aedes' hehe
ni gara2 denggi ler.. dah jadi ting tong kejap ;)
Irfa said…
DEAR BAHIYAH AMANI..
mmg kalau boleh nak rehat lagi
tp keje banyak menunggu ats meja ni,huhu
Irfa said…
DEAS SIS ERNA..
tq utk segalanya ;)
Irfa said…
IBU LALA..
tq
insya Allah sy dtg
tq singgah sini ye ;)
Irfa said…
SIS ZAITUN..
syukur padaNya
Irfa said…
SIS SWEETIE..
mmg lama sungguh, ini antara cuti lama selain dr cuti bersalin,hihi
nak citer mcm mana kena gigit nyamuk tu?
panjang citernya.. nnati lah kalau rajin/free.. sy karang citer tu sbg kenangan
ye... anak2 happy sbb umie lama cuti
main masak2 ngan anak dara kat umah
sib baik hantar pngasuh hari ni tak meragam :)
Jari Manis said…
alhamdulillah dah kembali sihat..boleh la berceloteh kat blog nanti...
Yunus Badawi said…
Alhamdulillah Irfa dah mula sihat. Tapi ada rasa sengal2 lagi tak? Dulu masa saya kena denggi sengal2nya tak hilang seminggu lebih selepas saya keluar hospital.
Irfa said…
YB..
ada sisa lagi
skrg xleh makan pedas (sbb banyak sgt minum air 100 plus)
dan takleh berdiri lama cepat pening, mcm nak pitam
rasa sengal2 badan mcm sakit urat
Irfa said…
JM..
hehe, rindu sgt kat blog
nak lepas rindu baca blog kat hp..skrin kecik tak puas
paridah said…
alhamdulillah...dah sihat ye...lama mghilang membuat hati tertanya-tanya...rindulah tu
-- said…
denggi ke irfa? ohhh..tak sangka!

semoga semakin sihat ye irfa.. take care! :)
nita said…
Alhamdulillah, dah sihat.. ^_^
IndaMarya said…
walaupun baru sembuh dri sakit tapi bunyi mcm ceria.Bagus bagus.Irfa msti jenis org positive..kan?
Aisyah said…
ohh..sonoknyer..irfa is back!

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu