Skip to main content

Uwaaaaaaaaaaaa Sob Sob Sob

keje ni bila nak abis ?
kepala dah pening tengok kertas
mata dah keluar nombor
report bulan lepas lom siap
bos dah 16 kali lalu depan meja aku
sendiri mau ingatlah, huhu

 sejak baik dari denggi tu
aku perasan ada sikit perubahan dalam hidup aku
tak leh berdiri lama, rasa nak pitam
tak leh makan pedas, sakit ulu hati
tak leh stress, cepat sakit kepala


huhu
# sambung nanges dalam hati


Comments

Kakzakie Purvit said…
Maknanya belum sembuh betul tu dik.. pelan-pelan layan kerja tu jgn sampai stress sangat.
Aisyah said…
irfa sayang..macam akak kabo irfa ri tu..lps kena denggi mmg ambik masa utk pulihkan sistem badan kiter semula spt ase..akak perasan selepas2 tu akak mudah kena demam..badan cepat ngeligih/ketor, kepale tin tong...irfa jgn lupa ambik vitamin, supplement utk pulihkan sistem imunisasi semula yer..takpe pelan2 ek..
asyifamustaffa said…
Bdan x brapa nak ok lg...biasa la bru lpas msuk bnyk air mmg gitu...jgn stres2...x baik tuk kesihatan...hihi...
safurara said…
alaaaa betul tu.xsembuh elok lg tu.slow slow ye.
Unknown said…
Assalamualaikum Irfa,
Pelan2 kayuh.
Insya'Allah.. tu sebab org tua selalu kata..
"Sakit ni dtg macam kilat tapi pergi mcm semut".
Unknown said…
aku pernah baca komen dr faiz (daddy ziyyad).. katanya lepas baik dari demam denggi mmg ambik masa nak betul2 sembuh..
Ko kena denggi beb? Ptt senyap je selama ni.
:: CIKVIVA :: said…
Lau letak muka hajar nangis camtu, mesti lagi semangat nak buat keje..relaks laa baru dua mggu tak keje..hhehe
sweetie said…
Siannya... buat jelah pelan-pelan... saya takleh nak dtg tolong! uwaaaaaaaaaaaa....
Jari Manis said…
Alaahh...cianya nye..wlupun nanges tersedu2...tetap cumilll
IndaMarya said…
mknanya belum sihat betui2 tu.kena go slow and steady.
izawani said…
Pelan pelan .... jangan push sangat... nanti pengsan pulak...
t.a.t.a said…
belum kebah betul tu. dan lagi pun mungkin kesan ubat belum hilang. man man ya irfa.

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Jujur Aku Dayus

Lunch tadi korang pegi mana?aku tak kemana pun..makan kat meja je sambil layan blog kengkawan.Aku baca blog Ayunasia (suka baca blog dia sebab bagi aku dia seorang yang bijak dan aku suka dengan tulisannya yang kelakar..tapi blog dia tulis panjang2 so kena cari masa yang betul2 lapang baru boleh baca..kebetulan lunch break hari ni lama,bolehla layan)  kadang2 aku baca blog dia pastu aku tersengih sorang2.Dan kerana terpengaruh dengan entri dia hari ni aku pun layan telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube..emm rasanya aku tak pernah tengok cite ni.oh lupa bagitau..tuan punya blog ni memang peminat 'kipas susah mati' Beto.eh aku pun sama..peminat Beto dalam diam2.yang pasti Beto memang berbakat walaupun bukan kategori hensem dengan badan ketak-ketak.tapi muka dia manis macam gula ..hehe Okey..baru abis menonton telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube.Lakonan Beto Kusyairy,Nora Danish,Irma Hasmie,Zul Ariffin,Rozie Rashid. sinopsis dari sini Sinopsis: Jujur Aku Dayus m