Skip to main content

Panadol Please ...

Okey, kakak dah balik sini
masa ambik result Upsr tu hari
surat berhenti sekolah lom dapat
cikgu kata 'boleh collect dalam masa 2 minggu'
emmm... dalam hati nak je cakap
'boleh taip sekarang tak surat berenti tu? saya rela menunggu' 
sebabnya bukan dekat nak ulang alik KL-KB tu
kos $$ dan jugak masa

Tadi cikgu call
'surat berhenti dah siap, dah boleh collect 
dan ada 1 surat tawaran dari sekolah menengah aliran agama
tapi sekolah tu di area Kelantan'
of kos lah kena tolak, sebab kakak dah nak tukar sini

Call PPD tanya detail pasal tukar sekolah
kena jugak ambik surat dari sekolah menengah penempatan kat sana
alahai ... banyaknya keje

tak sanggup dah naik bas
sakit pinggang, sakit bontot duduk 8 jam dalam bas
huhu

nak naik flight pun asiklah penuh
mana diorang pegi ramai-ramai ni?
cuti-cuti Malaysia kot
pegi balik kapal penuh
banyak sungguh duit orang Malaysia nih
mokcik stress la gini, huhu

# panadol please .........


Comments

nazayiena said…
Semoga urusan tu nanti dpt diselesaikan jugak nanti.
nita said…
Sabor jelah ye..
Moga dipermudahkan segala urusan.. ^_^
sweetie said…
Tak boleh ke minta tolong atuknya ambikkan?
paridah said…
sabarlah irfa bersusahpayah sedikit demi anak2 trsayang...
Dr K said…
Tak boleh ke surat2 tu di pos berdaftar?
Acik Erna said…
kena juga buat cepat..nanti lambat pulak kakak naik sekolah..sabo je la..
Lady Windsor said…
oo kakak dah nak sekolah kat sini ya..at least uminya ada kawan boleh dibawa teman kan..
asyifamustaffa said…
Kuatkan semangat..! Tuk anak2... Moga dipermudahkan segalanya....insyallah....
Unknown said…
semoga dipermudahkan urusan ko.. sabar ya..
JunAina said…
Anak perempuan saya tak maunya dia balik sekolah dgn mak...sedih...
Unknown said…
Mana-mana saja.. urusan pindah sekolah anak memang renyah.
Di sini pun sama jugak, dah la sorang cakap "mafi english" lagi sorang cakap "mafi arabic"..
At last.. kena guna sign language la jugak.
Irfa said…
Dear Nazayiena..
harap2 gitulah
kalau boleh sekali turun selesai semua urusan
Irfa said…
Dear Nita...
kecik je mslhnya tapi kecoh citer kat blog, hihi
Irfa said…
SIS SWEETIE..
huhu, atoknya tak reti berurusan dgn orang2 pejabat ni
sy x nak susahkan mak ayah pulak
Irfa said…
KAK PARIDAH..
Tak le susah mana cuma cuti dah susut, itu mslh besar sy sekarang
kalau cuti banyak ok je ;)
Irfa said…
DZ..
mintak jugak suh pos laju je
tapi alasannya.. takut hilang, surat berhenti tu satu je ,takde salinan
entahla, zaman it ni rasanya dah tak payah main pos-pos dah
scan dokumen dan hantar thru emel je
nak ngan taknak buat je
huhu
Irfa said…
KAK ERNA..
tgh sabar ler ni
nak taknak tetap kena buat jugak ;)
Irfa said…
DEAR JunAina...
seronok jadi kesayangan toknenek ler tu
anak sy nak balik sbb dia takde kawan sangat
masa kat kg pun dia kawan ngan paksu nya je
Irfa said…
SIS LW..
hehe, teman sembang
teman suh lipat baju, basuh pinggan jugak ;)
Irfa said…
DEAR ASYIFA..
insya Allah
Irfa said…
DEAR RAI..
kacang tanah jer ;)
Irfa said…
IBU SHAM..
kena guna bhs ayam itik lah ye
hehe
Cik Azz said…
Sama macam kes anak adik hari tu.. Adik kat Shah Alam, anak dia belajar kat MRSM Tumpat.. Mujurlah dua tahun je dia kat sana.. Dia balik Shah Alam kadang2 naik bas, kadang2 naik flight.. Kalau dia kat sini, balik asrama naik keretapi sebab sini dekat dengan Lipis.. Mujur la budak tu lelaki..
sarah said…
haiii lama tak singgah sini..rilek kak rilek..
Mimie said…
memg penat ulang alik jauh2
Cho Zila said…
kenapa tak suruh taip kejap2tu .. kot dia fahamkan.. tak leh posker...
orang Mesia memang kaya raya sekarangni.. kalo gi shopping complextu tengok orang shopping cam tak hengat dunia...
Irfa said…
CIK AZZ..
kami mmg dah janji ngan mak ayah 2 tahun je
skolah menengah kat sini
nak balik kelantan mmg susah.. tak kira musim, semua transport penuh
dah besar boleh la suruh pegi balik sdiri
ni kecik sgt lagi ;)
Irfa said…
SARAH..
welcome back dear ;)
Irfa said…
MIMI AZIRAH..
penat satu hal
$$ pun keluar laju macam air
skrg tambah lagi cuti pun dah susut, huhu
Irfa said…
CHO ZILA..
ada gak bagi hint masa ambil result last day tu
tapi katanya x sempat sebab sibuk sgt
result baru keluar dan mcm2 kena uruskan, huhu
:: CIKVIVA :: said…
sabarlah..bersusah2 dahulu..bersenang2 kemudian...heheheh

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu