Tuesday, November 19, 2013

Panadol Please ...

Okey, kakak dah balik sini
masa ambik result Upsr tu hari
surat berhenti sekolah lom dapat
cikgu kata 'boleh collect dalam masa 2 minggu'
emmm... dalam hati nak je cakap
'boleh taip sekarang tak surat berenti tu? saya rela menunggu' 
sebabnya bukan dekat nak ulang alik KL-KB tu
kos $$ dan jugak masa

Tadi cikgu call
'surat berhenti dah siap, dah boleh collect 
dan ada 1 surat tawaran dari sekolah menengah aliran agama
tapi sekolah tu di area Kelantan'
of kos lah kena tolak, sebab kakak dah nak tukar sini

Call PPD tanya detail pasal tukar sekolah
kena jugak ambik surat dari sekolah menengah penempatan kat sana
alahai ... banyaknya keje

tak sanggup dah naik bas
sakit pinggang, sakit bontot duduk 8 jam dalam bas
huhu

nak naik flight pun asiklah penuh
mana diorang pegi ramai-ramai ni?
cuti-cuti Malaysia kot
pegi balik kapal penuh
banyak sungguh duit orang Malaysia nih
mokcik stress la gini, huhu

# panadol please .........


31 comments:

Nazayiena Ayiena said...

Semoga urusan tu nanti dpt diselesaikan jugak nanti.

nita said...

Sabor jelah ye..
Moga dipermudahkan segala urusan.. ^_^

Sweetie said...

Tak boleh ke minta tolong atuknya ambikkan?

paridah said...

sabarlah irfa bersusahpayah sedikit demi anak2 trsayang...

Daddy Ziyyad said...

Tak boleh ke surat2 tu di pos berdaftar?

Acik Erna said...

kena juga buat cepat..nanti lambat pulak kakak naik sekolah..sabo je la..

Lady Windsor said...

oo kakak dah nak sekolah kat sini ya..at least uminya ada kawan boleh dibawa teman kan..

asyifa mustaffa said...

Kuatkan semangat..! Tuk anak2... Moga dipermudahkan segalanya....insyallah....

Rai Ourkizuna said...

semoga dipermudahkan urusan ko.. sabar ya..

JunAina said...

Anak perempuan saya tak maunya dia balik sekolah dgn mak...sedih...

Shamsiah Abdul Rahman said...

Mana-mana saja.. urusan pindah sekolah anak memang renyah.
Di sini pun sama jugak, dah la sorang cakap "mafi english" lagi sorang cakap "mafi arabic"..
At last.. kena guna sign language la jugak.

Irfa said...

Dear Nazayiena..
harap2 gitulah
kalau boleh sekali turun selesai semua urusan

Irfa said...

Dear Nita...
kecik je mslhnya tapi kecoh citer kat blog, hihi

Irfa said...

SIS SWEETIE..
huhu, atoknya tak reti berurusan dgn orang2 pejabat ni
sy x nak susahkan mak ayah pulak

Irfa said...

KAK PARIDAH..
Tak le susah mana cuma cuti dah susut, itu mslh besar sy sekarang
kalau cuti banyak ok je ;)

Irfa said...

DZ..
mintak jugak suh pos laju je
tapi alasannya.. takut hilang, surat berhenti tu satu je ,takde salinan
entahla, zaman it ni rasanya dah tak payah main pos-pos dah
scan dokumen dan hantar thru emel je
nak ngan taknak buat je
huhu

Irfa said...

KAK ERNA..
tgh sabar ler ni
nak taknak tetap kena buat jugak ;)

Irfa said...

DEAR JunAina...
seronok jadi kesayangan toknenek ler tu
anak sy nak balik sbb dia takde kawan sangat
masa kat kg pun dia kawan ngan paksu nya je

Irfa said...

SIS LW..
hehe, teman sembang
teman suh lipat baju, basuh pinggan jugak ;)

Irfa said...

DEAR ASYIFA..
insya Allah

Irfa said...

DEAR RAI..
kacang tanah jer ;)

Irfa said...

IBU SHAM..
kena guna bhs ayam itik lah ye
hehe

~ Cik Azz ~ said...

Sama macam kes anak adik hari tu.. Adik kat Shah Alam, anak dia belajar kat MRSM Tumpat.. Mujurlah dua tahun je dia kat sana.. Dia balik Shah Alam kadang2 naik bas, kadang2 naik flight.. Kalau dia kat sini, balik asrama naik keretapi sebab sini dekat dengan Lipis.. Mujur la budak tu lelaki..

sarah said...

haiii lama tak singgah sini..rilek kak rilek..

Mimi Azirah said...

memg penat ulang alik jauh2

Cho Zila said...

kenapa tak suruh taip kejap2tu .. kot dia fahamkan.. tak leh posker...
orang Mesia memang kaya raya sekarangni.. kalo gi shopping complextu tengok orang shopping cam tak hengat dunia...

Irfa said...

CIK AZZ..
kami mmg dah janji ngan mak ayah 2 tahun je
skolah menengah kat sini
nak balik kelantan mmg susah.. tak kira musim, semua transport penuh
dah besar boleh la suruh pegi balik sdiri
ni kecik sgt lagi ;)

Irfa said...

SARAH..
welcome back dear ;)

Irfa said...

MIMI AZIRAH..
penat satu hal
$$ pun keluar laju macam air
skrg tambah lagi cuti pun dah susut, huhu

Irfa said...

CHO ZILA..
ada gak bagi hint masa ambil result last day tu
tapi katanya x sempat sebab sibuk sgt
result baru keluar dan mcm2 kena uruskan, huhu

:: Cik Viva :: said...

sabarlah..bersusah2 dahulu..bersenang2 kemudian...heheheh