Tuesday, November 19, 2013

Panadol Please ...

Okey, kakak dah balik sini
masa ambik result Upsr tu hari
surat berhenti sekolah lom dapat
cikgu kata 'boleh collect dalam masa 2 minggu'
emmm... dalam hati nak je cakap
'boleh taip sekarang tak surat berenti tu? saya rela menunggu' 
sebabnya bukan dekat nak ulang alik KL-KB tu
kos $$ dan jugak masa

Tadi cikgu call
'surat berhenti dah siap, dah boleh collect 
dan ada 1 surat tawaran dari sekolah menengah aliran agama
tapi sekolah tu di area Kelantan'
of kos lah kena tolak, sebab kakak dah nak tukar sini

Call PPD tanya detail pasal tukar sekolah
kena jugak ambik surat dari sekolah menengah penempatan kat sana
alahai ... banyaknya keje

tak sanggup dah naik bas
sakit pinggang, sakit bontot duduk 8 jam dalam bas
huhu

nak naik flight pun asiklah penuh
mana diorang pegi ramai-ramai ni?
cuti-cuti Malaysia kot
pegi balik kapal penuh
banyak sungguh duit orang Malaysia nih
mokcik stress la gini, huhu

# panadol please .........


31 comments:

  1. Semoga urusan tu nanti dpt diselesaikan jugak nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Nazayiena..
      harap2 gitulah
      kalau boleh sekali turun selesai semua urusan

      Delete
  2. Sabor jelah ye..
    Moga dipermudahkan segala urusan.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dear Nita...
      kecik je mslhnya tapi kecoh citer kat blog, hihi

      Delete
  3. Tak boleh ke minta tolong atuknya ambikkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS SWEETIE..
      huhu, atoknya tak reti berurusan dgn orang2 pejabat ni
      sy x nak susahkan mak ayah pulak

      Delete
  4. sabarlah irfa bersusahpayah sedikit demi anak2 trsayang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK PARIDAH..
      Tak le susah mana cuma cuti dah susut, itu mslh besar sy sekarang
      kalau cuti banyak ok je ;)

      Delete
  5. Tak boleh ke surat2 tu di pos berdaftar?

    ReplyDelete
    Replies
    1. DZ..
      mintak jugak suh pos laju je
      tapi alasannya.. takut hilang, surat berhenti tu satu je ,takde salinan
      entahla, zaman it ni rasanya dah tak payah main pos-pos dah
      scan dokumen dan hantar thru emel je
      nak ngan taknak buat je
      huhu

      Delete
  6. kena juga buat cepat..nanti lambat pulak kakak naik sekolah..sabo je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK ERNA..
      tgh sabar ler ni
      nak taknak tetap kena buat jugak ;)

      Delete
  7. oo kakak dah nak sekolah kat sini ya..at least uminya ada kawan boleh dibawa teman kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS LW..
      hehe, teman sembang
      teman suh lipat baju, basuh pinggan jugak ;)

      Delete
  8. Kuatkan semangat..! Tuk anak2... Moga dipermudahkan segalanya....insyallah....

    ReplyDelete
  9. semoga dipermudahkan urusan ko.. sabar ya..

    ReplyDelete
  10. Anak perempuan saya tak maunya dia balik sekolah dgn mak...sedih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEAR JunAina...
      seronok jadi kesayangan toknenek ler tu
      anak sy nak balik sbb dia takde kawan sangat
      masa kat kg pun dia kawan ngan paksu nya je

      Delete
  11. Mana-mana saja.. urusan pindah sekolah anak memang renyah.
    Di sini pun sama jugak, dah la sorang cakap "mafi english" lagi sorang cakap "mafi arabic"..
    At last.. kena guna sign language la jugak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. IBU SHAM..
      kena guna bhs ayam itik lah ye
      hehe

      Delete
  12. Sama macam kes anak adik hari tu.. Adik kat Shah Alam, anak dia belajar kat MRSM Tumpat.. Mujurlah dua tahun je dia kat sana.. Dia balik Shah Alam kadang2 naik bas, kadang2 naik flight.. Kalau dia kat sini, balik asrama naik keretapi sebab sini dekat dengan Lipis.. Mujur la budak tu lelaki..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CIK AZZ..
      kami mmg dah janji ngan mak ayah 2 tahun je
      skolah menengah kat sini
      nak balik kelantan mmg susah.. tak kira musim, semua transport penuh
      dah besar boleh la suruh pegi balik sdiri
      ni kecik sgt lagi ;)

      Delete
  13. haiii lama tak singgah sini..rilek kak rilek..

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. MIMI AZIRAH..
      penat satu hal
      $$ pun keluar laju macam air
      skrg tambah lagi cuti pun dah susut, huhu

      Delete
  15. kenapa tak suruh taip kejap2tu .. kot dia fahamkan.. tak leh posker...
    orang Mesia memang kaya raya sekarangni.. kalo gi shopping complextu tengok orang shopping cam tak hengat dunia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. CHO ZILA..
      ada gak bagi hint masa ambil result last day tu
      tapi katanya x sempat sebab sibuk sgt
      result baru keluar dan mcm2 kena uruskan, huhu

      Delete
  16. sabarlah..bersusah2 dahulu..bersenang2 kemudian...heheheh

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)