Thursday, April 3, 2014

February Bulan Expired

Morning readers, kui kui kui
bajet retis ke? kemain readers-readers bagai 

adui, banyak tertelan semut ke aku ni?
perkara penting pun boleh lupa

tadi datang keje, dapat wsap dari seorang 'blogger'
nak terbang ke Kota London pagi ni
wah! aku teruja sebab dah lama tak jumpa

dah jumpa peluk2 n kiss2
siap tapau bekfes konon nak makan sambil tunggu dia masuk kapal
baek punya nak masuk balai berlepas
'cik (cik hokey), pass cik dah expired Februari nih?'

oh tidakkkkkkkkkkkkkkk


alahai, nape hari nak guna baru tahu ko expired?

so, tak dapat lah nak borak lama dengan akak tu
dahlah susah nak jumpa
dapat peluang jumpa pun tak sampai 10 minit
'kakak, selamat pergi selamat kembali ye
semoga dpermudahkan urusan disana' 

ni namanya, February Bulan Expired

3 hari lepas, drive sana sini atas beberapa urusan
malam tu baru sedar lesen mati bulan February

hari ni pulak, hampir2 nak masuk pintu
baru sedar airport pass pun expired February
sib baik tak kena tarik pass, huhu

lepas ni kena buat reminder kat phone
besday je, semua benda pun kena check jugak

hadoi......



8 comments:

  1. rietta pown kdg kdg jd camtu...naseb baek pass airport jerr ka...klu passpord , adoi la..maw rietta meraung xberkesudahan kat stu...

    ReplyDelete
  2. salam irfa..dh bertambah usia...biasalah mmg cepat pelupa...

    ReplyDelete
  3. yeah itulah gunanya smartphone..gunakan dgn smart , alam singgah dr pcl www.nazlee.com

    ReplyDelete
  4. biasalahtu banyak ngat benda nak diingatkan... lupa itu biasakan...

    ReplyDelete
  5. u kerja kat ariport ker... bagus jugak kalau semua expired dalam satu bulan, siap settle sumer sekali harung hehe.

    ReplyDelete
  6. buat reminder pun ok jugak.. sekurang-kurangnya takdelah lupa.. ;)
    kalau lupa jugak... eeemm.. adakah disebabkan faktor usia.. ;)

    ReplyDelete
  7. Banyak sgt benda lain nak igt..nak buat camane

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)