Monday, September 30, 2013

Si Suami vs Si Isteri

Suami: esok jom keluar jalan2
Isteri: baiklah bang, pukul berapa nak keluar rumah?
Suami: dalam kul 11 pagi kita keluarlah

ESOKNYA...



acaner tu?

korang yang mana?

xoxo


25 comments:

  1. hahahahaha.. tengok gambar ni memang buat rasa nak tersenyum... memang nak siapkan anak2 memang ada cabaran di situ...

    seb baik kalau nak kuar husband saya bekerjasama ngan saya utk siap anak2 dan siap2 apa2 yg patut... kalau nak harap sendiri buat memang lambat lah jawabnya... bila anak2 dah siap baru lah maknya senang hanti nak bersiap..

    ReplyDelete
    Replies
    1. DEQNA..
      akak mcm pompuan tu tp xde kes kejar anak nak pakai baju
      sbb akak jegil je si abam pandai siapkan diri sendiri dan si adik dtg serah diri
      satu lgi yg nasib baik sebab en abang tak penah membebel kalau akak lambat.hehe
      sebab dia tahu pompuan memang banyak bende nak kena buat ;)
      so dia kenalah redha

      Delete
  2. sudah tentulah saya yg mcm suaminya tu. Janji pukul 11, siap on time.

    Org pompuan ni jarang tepati masa bila berjanji

    wakaka

    ReplyDelete
  3. lelaki selalunya siapkan diri dia jer... pastu bila pompuan tak siap, kemain menjeling... teruk!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK NET..
      yg lelaki pesen tu boleh mendatangkan amarah ;)

      Delete
    2. kak...patutnya byk lagi gambar part isteri tu. buat sarapan, basuh pinggan, kemas meja pulak lepas sarapan, gosok baju 1 family supaya semua nampak cantik & terjaga, kemas rumah sikit2 supaya balik nanti tak migrain tgk rumah serupa tongkang pecah, anak tu kadang nak kena prepare susu dia juga, makan minum & susu masa keluar pun kena sedia, baju2 spare kena sedia kot termuntah terberak. baju kotor pun kena pastikan dah cuci & sidai sebelum keluar, mcm2 lagi. saya memang geram kalo tengok ada lelaki bebel kata bini lambat & tak tepati masa. kalau menolong takpe juga. tapi kalo takat tolong tengok pastu bising, saya rasa nak buat list dan suruh dia baca apa lagi kena buat sblm keluar rumah. saya belum ada anak jadi hal camtu takde la jadi lagi. tapi selalu la tengok kejadian camni.

      suami mmg kena redha la kalau isteri tertido bila masuk je kete. penat oi.

      Delete
  4. Suka ngan gambar mak menjerit suh anak pi cari spender tu.. ha..ha.. biasa terjadi kat rumah dulu-dulu masa anak kecik2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. SIS SWEETIE..
      mesti akak sibuk jugak masak anak kecik kan?
      sekarang semua dah berdikari mesti la terkenang saat dulu2
      hehe

      Delete
    2. Tul Irfa... skrg ni hidup rasa sepi je... terkenangkan anak-anak yang jauh di mata... Ifra! hargailah masa bersama anak-anak waktu skrg ni... walaupun penat... tp percayalah suatu waktu nanti apabila mereka dah dewasa... kita akan merindui saat masa kita kecoh2 membesarkan mereka....

      Delete
  5. Kelakar pic yg mandikan dgn pakaikan baju tu...rasa macam ade pengalaman tu...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. CV..
      pengalaman jaga anak buah kah?
      haha

      Delete
    2. harusslah...kidsitter on weekend as per request..

      Delete
  6. aku lain sikit la irfa.
    biasanya aku make sure wifey & anak-anak bersiap dulu, kemudian baru aku pulak bersiap paling last.. sebab penantian itu satu penyiksaan dan aku dah selalu rasakan ...hahaha

    ReplyDelete
  7. Kalu tahu nak kuar kul 11, kena la standby 1 jam awal utk hal hal lain. Kalu prepare awal, gerenti boleh jer ikut jadual dan rancangan masa tu.

    ReplyDelete
  8. haha.. paling geram kan.. yg bini da siapkan anak bagai..da siap pun.. yg lakinya tak siap siap walau pun cuma siapkan diri sendiri..hahaha..

    ReplyDelete
  9. Biasa mmg mak mak larr yg bersilat uruskan anak anak....

    ReplyDelete
  10. senyum tgk gambar tu irfa, teringat diri sendiri bila nak kuar...hehe

    ReplyDelete
  11. Kak Zai jarang ada masaalah sebab anak2 sudah besar cuma sibongsu aje kadang2 lama bersolek.

    ReplyDelete
  12. rugi terlepas masa kesibukan melayani anak2 tika kecil...bila dh tua anak2 dh dewasa saat2 bgitu dirindui

    ReplyDelete
  13. my abang ipar bagus. kalau dia tengok bini dia sibuk dengan hal lain, dia siapkan anak dulu baru dia siap kemudian.

    ReplyDelete
  14. Alhamdulillah..
    Skarang dah boleh senyum lebih sikit.. w'pun ada masa Ibu still kena jerit "baju dah sangkut dlm almari la".

    ReplyDelete
  15. kena siapkan anak lebih awal...anak-anak dah pandai berdikari...

    ReplyDelete
  16. Hihi, biasa la kan ... Bila ada anak kecik ni. Husband kalo kita bg dia prepare mcm kata kita nak jalan jauh.. mesti kita kena double check balik... Tak diaikut suka dia la apa nk bawak. Haha..sebab husband dia simple kan.. hihi

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)