Tuesday, December 24, 2013

Cut Your Rice and Sugar, Please Do Exercise

Ini adalah sambungan, kalau nak tahu pasal apa, sila klik sini ..

Kan tadi citer pasal sakit lutut yang tiba2 datang tanpa di undang sehari dua ni. So pegi lah jumpa doctor feveret, hihi. Feveret lah sangat, sebenarnya itu je klinik yang ada dekat opis aku. Jalan kaki dari opis lebih kurang 8 minit setengah, itu kalau lenggang kangkung. Kalau berlari dalam 4 minit kot, so far aku belum terai lagi.

Duduk jer depan doctor, aku citer la serba sikit (lebih kurang 350 patah perkataan) dan sampai je ayat terakhir, doctor bagi senyuman manis bak madu Tualang (kenal tak? sila gugel kalau nak tahu).

Lebih kurang 7 patah je ayat yang keluar dari mulut doctor benggali tu, 'Cut Your Rice and Sugar, Please Do Exercise'. Ek eleh, kalau gitu, aku pun boleh jadi doctor # kuar bilik doctor sambil nyanyi lagu feveret Ajaa 'Cupcake Cupcake Cupcake, Om Nom Nom Nom Cupcake' lalalalaa lupa lirik

# emm bersenam dan kurang nasi ye? dah nak ujung tahun ni, so kita masukkan dalam list azam baru 2014 (renew azam tahun lepas) kih kih kih*tawa dalam tangis*


10 comments:

  1. lawakahh kak irfa nii. hehehe.. sempat lagi tuu cupcake2 nomnomnom. hehe

    ReplyDelete
  2. ahahaha.. cam penah dengar lagu cupcake tu aritu masa ada tibi...

    gudluck!!

    ReplyDelete
  3. payah nak buat tu..kalau akk la... good luck...

    ReplyDelete
  4. Sakit ati ya kalau doc cakap mcm tu... ok... lepas ni tukar beras Faiza basmati (tlg iklankan) ... lebihkan sayur2an, minum susu anlene (iklan lagi) bla...blaa dan seribu langkah sehari... gerenti berat badan turun! Sebenarnya nasi tu yang memberatkan dan menggemukkan Irfa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sakit hati doktor macam tu. Aku dulu masa suspek batu karang, masa tu memang tengah sakit giler pinggang aku. Dia boleh kata apa tau, "Awak kena kurang kan berat badan."

      Itu je. Aku rasa nak hempuk aje doktor tu.

      Delete
  5. minum susu kambing higoat dgn uot sblm mlm.. ..

    ReplyDelete
  6. Eluklah kan gula dah naik rege...sesuai sgtlah saranan doktor tu hehehe

    ReplyDelete
  7. nyambung komen sini pula...:)
    sy pun sakit lutut gak ni kak..alhamdulillah...solat ok lagi...tp bab nak trun tangga naik tangga...adoiiii...macam nak tekeluar tempurungnya ni ha...menjak besalin anak no.4 ni yg makin sakit rasanya...berat badan eh..? BMI sy ok pula...tp mmg le..besar skit kot...kikiki ( x nak ngaku gemok nih!)

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)