Baru lepas masak, meh kita update blog # simple je masak pun, kari ayam dan telur dadar, hehe sementara rajin nih kena update cepat2 Belek handphone, banyaknya gambar Bayangkan dari February 2014 (handphone dapat masa besday aku) bayangkan ribu-ribu keping gambar tak tahu nak save kat mana nak transfer ke laptop tak reti (malas belajar pun ye jugak) so aku ingat lepas ni nak update cerita setiap gambar so boleh lah delete mana yang sudah jangan korang muntah pulak ye, haha Dimulakan dengan gambar ini Sapa tahu ni apa? Ye, ini biji getah bijinya ni kalau orang tak tahu memang akan buang je tapi sebenarnya biji getah yang di proses akan menghasilkan sesuatu yang dinamakan ASAM ROM aka ASAM RONG aka ASERONG Ini proses biji getah untuk menjadi Asam Rom (rujuk pada mak) 1- biji getah yang dikutip di kebun getah di jemur di tengah panas seketika 2- lepas tu dipecahkan kulitnya 3- isinya di kering sekali lagi hingga betul2 kering