DULU masa membesar di kampung, umah mak takde mesin basuh rasanya dah form 3/4 baru lah kami ada mesin basuh sebelum ada mesin basuh basuh kain baju dengan menggunakan tenaga memberus manual 2 besen besar, itu biasa bagi aku bila hari cuti masak memasak menu simple tu jugak biasa menu seperti masak nasi, goreng sayur, goreng ikan/telur, buat ikan/ayam sambal my food killer is maggi goreng kangkung dan ikan kembung sambal hehe keje rumah aku bertambah bila tempahan menjahit mak banyak (selalunya musim nak raya/cuti sekolah-tempahan baju sekolah) aku tolong mak jahit tepi (klim tepi) dan tolong sambungkan bahagian baju (sambung lengan dengan pesak) adik2 aku mungkin banyak tak merasa sebagaimana aku anak sulung tapi, bila ada anak2 sendiri aku buntu nak mulakan dari mana waktu umur berapa nak ajar diorang kerja rumah? setakat ni, aku belum ajar kakak masak menu utama, huhu setakat tumbuk bawang, nasi goreng, goreng ikan, basuh pinggan,