Friday, March 22, 2013

Hobi Adik Ajaa dan Kakakku Pulang Dari Kampung

Hai kawan-kawan umie semua.Apa khabar?

Hari ni umie sibuk..so saya rampas kuasa untuk menghapdet blog kesayangan umie.Okey,memula saya nak bercerita tentang hobi saya dimasa lapang.Selain tengok katun Oggy & the cockroaches, Spongebob Squarepant ,Upin Ipin ,Geng Bas Sekolah dan pasang dvd Barbie ulang-ulang kali saya juga suka sepahkan menan,main masak-masak..nanti saya akan pinjam pinggan mangkuk dan cawan plastik umie saya..pastu dah puas main,saya akan paksa abam kesayangan saya untuk kemas.hehe

syok woo layan oggy & the cockroaches ni
dia sangat kelakar

main masak-masak atas tangga
nanti bosan main..suh abam kemas

Sesambil itu saya juga suka salin baju,sekali masuk bilik air..tukar baju dan seluar sebab saya jijik nak pakai semula baju yang dah pakai # seperti ayat feveret abam saya itu 'euw.ia sangat menjijikkan' 


bersama baju pasukan feveret ayah
# jom terbang


ini namanya tarian inang

Bukan baju saya je..saya juga suka pakai baju ayah saya yang belum berlipat itu.Umi saya selalu tensen dengan saya dan saya akan berkata 'Umie marah?Jangan marah..nanti ujan (hujan)'

Ops satu lagi..Saya sangat gembira ni.Sebab cuti sekolah kan dah bermula dan saya tak sabar tunggu kakak kesayangan saya balik rumah kami.Insya Allah hari Ahad ni kakak balik.Lepas ni umie pun tak perlu lagi dengar soklan cepu gangsa saya 'Umie,mana kakak?Ajaa nak gi Jasko nak tengok wayang dengan kakak' hehe

Sekian dari saya..Aja Cikenit Cikebum (^_^)

23 comments:

Ratu Hatiku said...

Sebijik mcm anak saya..sekali kencing sekali tukar baju seluar... mengalahkan model....uhuhuhu

faraherda.razalan said...

Hahahahaha...suke pakai baju yg tak lipat lagi? Amboi....mmg stresslah uminya. Hahahaha...comelnya awak ni. Dgn rmbt kinting die tu. Aduii! Rs mcm nak cubit je pipi die!

:: Cik Viva :: said...

makan pizza tu jgn lupe makcek tau..huhu

suterazen said...

comeynya Aja...
suka tgok rambut tenteng dia tu..

jarimanis said...

Ohh..pandai yer..Umie sibuk si kecik ni ambik alih..heheh..kwn Umie baik2 ajo..Dah beso nanti Ajaa nak jadi model heehe..jadi cikgu lah best :-)

bangsawan nilai said...


anak2:yahoo cuti sekolah!

mak bapak: nak plan apa ni?

shazrina said...

rajinnye umie melayan budak tecik ni .... :D

Forskning Beta said...

awatnya comel sangat budak ni...best la rambut kerinting..anak saya dua2 rambut lurus

Acik Erna said...

kakak balik ngan sape..amboi ajaa..dah main soh abam kemas..he he

nea lopah said...

aunty pun suke tgk oggy. hehe

Orga said...

comel entry ni, hehe...seronok jer baca :)

irfa, boleh send mailing adress to bulatnyer@yahoo.com, ada barang nak anto :)

Nora Karim said...

Comeinya dia... rambut kerinting Mahal tu.. hihihi "umi, jgn marah ya... nanti hujan..." (knp hujan?) hihihi

Nong Andy said...

haha.. comel sungguh.

katun tu mami shinta pun suka jadi Aja cekenit cekebum boleh kawan dgn mami shinta la. jom kita tengok katun tu sesama hehe

Mak Wardah said...

Comel n bijak. Ummie sabar ye. Cik kenit tgh nak rasa semua benda.

yana yani said...

aww comelnyer..geram nak cubit sikecik ni

Rumah Kuning said...

Ajaa jangan pakai.... umi punya dah. hehehe

Rashid said...

hehe ..

Pandai anak ummi .. manjang soh abam kemas. Bagus tu. bila lagikan nak kenakan abam ..

Dibah Shokri said...

Assalamualaikum :) Maaf terpaksa post kat sini sbb xde chatroom. Heee. Jomlah cuba Cure Gel, mmg best pakai & xrugi cuba. :D Saya alu alukan order dari Puan Irfa.

Nick Nashram said...

besonye pakai baju tu.
cam pakai jubah dah :)

ckLah @xiiinam said...

Comelnya!

Yunus Badawi said...

wah pandainya ajaa update blog. Bestlah kisah ajaa. Lain kali umi kena buat citer ajaa yang lebih best daripada yg ajaa buat ni ..... hehehe

Arena said...

Comel sangat. Rambut aja adalah gorgeous.

Lady Windsor said...

ahahaha ajaa sama la macam auntie ni, suka gak tengok oggy and cocoach...anak buah akak sebut cocoah sebab pelat...lipas jahat tu kan tapi nak gak tengok habit depa yg selalu nak mengenakan kawan tu..kikiki