Thursday, March 6, 2014

Wanita Dan Bahan Kimia (Chemical) Tanpa Sedar

hai korang

tadi aku jumpa sekeping gambar di laman FB
rasa nak berkongsi dengan korang
yang dah baca/tengok, sila abaikan ye

mak aih, banyak nya chemical dalam badan kita
terutama wanita
lelaki yang merokok, dapat extra lah kan?
'lu pikir lah sendiri' bak kata Nabil
sapa makan gula banyak, dia kena kencing manis, hihi



yang mana berkaitan dengan kita?

contohnya pada aku sendiri:
- shampoo ( 2 hari sekali)
- lipstik (2 kali sehari je kot, pegi dan balik keje)
- perfume (jarang-jarang, ikut mood)
- deodorant (wajib lepas mandi, huhu)
- body lotion (emm, bila last pakai ye? haha)

korang macam mana?



16 comments:

Shamsiah Abdul Rahman said...

Minyak wangi.. deodorant.. shampoo.. lipstick.. hand lotion
Tp ada yg tiap ari.. ada yg sekali-sekala jer.

Nastyna said...

Ha serata badan berkimia, I nasib baik body lotion jer sebab mekap mmg tak pakai, hatta lipstik sekali pun. Tu pun kadnag2 tak buh lotion bila I mandi minyak hik hik hik (mallas nok mapuh)

Jari Manis said...

Sib baik jm cuma pakai shampoo dan sunblock je :-)S

Kakzakie said...

Kakak pakai syampoo, sabun, lipstik, bedak, lotion dan perfume.
Eh... takut pulak bila fikirkan..

Kopiolimauice said...

uittt macam tu kena muka asli la ek takyah nk touchup beria ;)

Irfa said...

KAK SHAM..
kita yg sekali sekali ni pun risau
yg full pakej ada tu acaner ye?hihi

Irfa said...

MUMMY JJ aka NASTYNA..
kat negara musim sejuk, tak yah mandi pun wangi kot
tapi oghe lawa, tepek bedak sejuk pun lawa
ko guano?

Irfa said...

JM..
emm sunblock jenama apa yg bagus ye?

Uni Aqilah said...

oh pompuan. tapi itu cuma yang luaran je kan, tapi dah banyak. huhuhu...

Irfa said...

KAK ZAKIE.
risaukan?
bukan sehari dua pakai
puluh tahun dah, huhu

sitiezahim said...

syampoo tu part takleh elak.. huhu

Sweetie said...

Sume pakai Irfa... acaner... nak cantik nya pasal.

t.a.t.a said...

So we could consider women as a walking chemical premises. Right?

happyichigo♥ said...

Takut baca!
Dira tak mekap pun, takpelah tak cantik haha
Tapi perfume mmg feveret..kat umah pun pkai..apa kes le kan..

sarah said...

banyaknya chemical...

sarah said...

takutnya baca...