Thursday, March 6, 2014

Wanita Dan Bahan Kimia (Chemical) Tanpa Sedar

hai korang

tadi aku jumpa sekeping gambar di laman FB
rasa nak berkongsi dengan korang
yang dah baca/tengok, sila abaikan ye

mak aih, banyak nya chemical dalam badan kita
terutama wanita
lelaki yang merokok, dapat extra lah kan?
'lu pikir lah sendiri' bak kata Nabil
sapa makan gula banyak, dia kena kencing manis, hihi



yang mana berkaitan dengan kita?

contohnya pada aku sendiri:
- shampoo ( 2 hari sekali)
- lipstik (2 kali sehari je kot, pegi dan balik keje)
- perfume (jarang-jarang, ikut mood)
- deodorant (wajib lepas mandi, huhu)
- body lotion (emm, bila last pakai ye? haha)

korang macam mana?



16 comments:

  1. Minyak wangi.. deodorant.. shampoo.. lipstick.. hand lotion
    Tp ada yg tiap ari.. ada yg sekali-sekala jer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK SHAM..
      kita yg sekali sekali ni pun risau
      yg full pakej ada tu acaner ye?hihi

      Delete
  2. Ha serata badan berkimia, I nasib baik body lotion jer sebab mekap mmg tak pakai, hatta lipstik sekali pun. Tu pun kadnag2 tak buh lotion bila I mandi minyak hik hik hik (mallas nok mapuh)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MUMMY JJ aka NASTYNA..
      kat negara musim sejuk, tak yah mandi pun wangi kot
      tapi oghe lawa, tepek bedak sejuk pun lawa
      ko guano?

      Delete
  3. Sib baik jm cuma pakai shampoo dan sunblock je :-)S

    ReplyDelete
    Replies
    1. JM..
      emm sunblock jenama apa yg bagus ye?

      Delete
  4. Kakak pakai syampoo, sabun, lipstik, bedak, lotion dan perfume.
    Eh... takut pulak bila fikirkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. KAK ZAKIE.
      risaukan?
      bukan sehari dua pakai
      puluh tahun dah, huhu

      Delete
  5. uittt macam tu kena muka asli la ek takyah nk touchup beria ;)

    ReplyDelete
  6. oh pompuan. tapi itu cuma yang luaran je kan, tapi dah banyak. huhuhu...

    ReplyDelete
  7. syampoo tu part takleh elak.. huhu

    ReplyDelete
  8. Sume pakai Irfa... acaner... nak cantik nya pasal.

    ReplyDelete
  9. So we could consider women as a walking chemical premises. Right?

    ReplyDelete
  10. Takut baca!
    Dira tak mekap pun, takpelah tak cantik haha
    Tapi perfume mmg feveret..kat umah pun pkai..apa kes le kan..

    ReplyDelete

komen jangan tak komen
lagi panjang komen..lagiiiiiiiiiiiiiiii saya suka
tq ;)