Skip to main content

22 Ogos 2014, Hari Berkabung MH17

Today is Wednesday
20 Ogos 2014

Insha Allah
22 Ogos 2014 ( JUMAAT) nanti adalah Hari Berkabung 
dan menjadi antara hari yang akan diingati oleh semua rakyat Malaysia
Hari dimana sebahagian dari 'keluarga MH17' akan dibawa pulang
Semoga urusan di permudahkan dan berjalan lancar


sumber dari SINI
Peraturan Hari Berkabung Malaysia 22 Ogos 2014 MH17
  • Bendera Malaysia dikibarkan separuh tiang di seluruh negara pada hari berkenaan;
  • Semua acara yang berunsur hiburan ditangguhkan pada hari berkenaan;
  • Pakaian hendaklah warna-warna yang suram dan tidak warna terang/garang. Bagi yang berugama Islam dan terlibat secara langsung, mereka digalakkan memakai songkok (tanpa lilitan warna putih)/selendang hitam; dan
  • Pada hari berkenaan juga, rancangan hiburan pada semua saluran radio dan televisyen hendaklah ditangguhkan dan diganti dengan bacaan Al-Quran dan program berunsur keagamaan.

sudut memori di salah satu tempat di KLIA
# setiap pagi lalu sini, mesti rasa sebak

semoga ahli keluarga mereka tabah menerima 'kepulangan' ini
(-_-)


Comments

nur anis said…
hari yang ditunggu-tunggu untuk family mangsa. semoga semuanya dipermudahkan.
Acik Erna said…
in syaa Allah pagi tu nanti kami diopis buat bacaan yassin dan tahlil
Unknown said…
Nak pin tu satu...ngee!!
Dr K said…
Moga keluarga akan sabar dengan ujian ini
LYAfrina said…
insyallah..moga urusan membawa jenazah pulang bjln lncar..amin..
asyifamustaffa said…
Cntik pin...
Part yg segala hiburam ditangguh tu...x best langsung...biar x de terus kan ke bagus...huhuhu...
NinaAz said…
semoga mereka semua tabah.... cantik pin tu. nak nak. nak
Sedih rasanya bila tgk pic bunga byk2 tu.
paridah said…
bertafakur n salam takziah...moga bersabar redha ketentuan Allah...
dekdaa said…
Baco entry ni sero 'ghaaaa'.. nok tiok pun yo jgk.. sedih walaupun takdok ahli keluarga @ kenalan dlm MH17 tu.

Semoga semua urusan dipermudahkan.
Unknown said…
salam takziah buat keluarga mangsa MH17...semoga kalian tabah menghadapi dugaan ini
Biarlah rahsia said…
kami di USM k.kerian ni pun berkabung juga krn 2 mangsa adlh dr sini (sorg pel Phd tajaan USM, dan copilot ank bekas staf di sini)...huhuhu...
Salam Perkenalan.
Jemput singgah blog saya - Life is beautiful...Don't waste it.
(Dr. Shikin)

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu