Skip to main content

Makan2 Penutup RAYA

Emm, serba salah nak letak tajuk
nak kata Open Raya, syawal dah pun habis
Tapi disebabkan kami memang belum buat majlis Raya
so buat jugaklah ala kadar
orang kata
'better late than never'
gituuuu

sebelum start majlis
BigBoss bagi ucapan sepatah dua kata
dan mendoakan juga utk 'family kami' ex MH370 & MH17
AlFatihah


Antara menunya ialah:



eh! cantiknya agar2 kaler hijau ngan merah tu
sapa lah yang buat ye?
ehem ehem ehem

cantik sangat kan?
up gambar lagi satu kali, hahaha
* sila tahan muntah ye*


buah-buahan tempatan pun ada
belen kuih raya juga jangan di lupa
elakkan pembaziran 

dan ini antara makanan yang aku makan
# kan aku cakap 'antara'
yang lain tak payahlah tunjuk, haha



lepas makan, rasa ngantuk
acaner tuh?


Comments

Lea IsNawi said…
siap ada tagging lagi...bagus..hehehe
paridah said…
AKHIRI SYAWAL DGN MAJLIS KENDURI MAKAN2 YA..SEDAP SEMUA TU...
Eye_nee said…
Tido jer ubat dia tu sis...lain2 ubat kompom tak mujarab...meriah jugak yer sambutannya...mcm2 makanan ada...
Nastyna said…
I asyik nak longotng beratus kali setiap kali nampak gamabr setiap kali tu berkobar nak buat, tapi tak terbuat2 lagi ni. btw cantik sangat agar2 merah hijau tu :)
LYAfrina said…
Meriah.. sbb rmai staff n mknan pom byk..
Unknown said…
siap ada label rojak buah.. hahaha...
Dr K said…
Siap berlabel! dah macam restoren...hahaa
Unknown said…
Dh mkn sure ngantuk.. itu biasa..
bangsawan nilai said…
ya memang menyerlah merah dan hijau itu...;)

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu