Skip to main content

Raya Kami: BBQ dan Ogos Besday Girls

Eh! ada lagilah citer raya # bajet cam ada lagi yang nak tahu kisah raya kami.

Aku dah lupa kisah hari raya keberapa, kami ada buat BBQ anak beranak. Masa tengah perap ayam, baru teringat ada 3 orang yang besday nya bulan Ogos. terus laju2 cari kek untuk melengkapkan majlis kecik kami. Orang2nya ialah myprinces Kakak Aina, mylovely adik CV dan anak buah, IrisQistina

Menu bbq malam itu ialah ayam sotong udang itik kerbau, m layan sekeping dua gambar di hari kejadian

kek untuk besday girl ber3
konsep jimat cermat katanya
1 kek, 3 nama
Princess Iris Qistina Aina 9/8
Princess Aina 11/8
Mak Buah Princess 17/8


kazen2 tengah membakar ayam

adik2 lelakiku juga menyumbang tenaga

Puan Besar takyah buat keje sangat, cukuplah jadi penyambut tetamu je, haha
# muntah adik2 aku baca nih
( bergambar bersama the only makcik (adikmak), belakang tu my lovely nenek yang kupanggil 'mok') 

watammat kisah raya
# fuh, lap peluh menitik, penatnya mengarang karangan 150patah perkataan
# CikViva, sila tebus hadiah besday anda ye 
(percutian bermalam dirumah 'kita' dan hidangan Nasi Arab Mandy Kambing) 



Comments

Unknown said…
best bila bbq ramai2 ni..hihi..
wahh.. bestnya.. senang sekali sambut besday sekali gus ye..

kali pertama singgah dan follow sini, salam kenal dari mama niza :)

www.mamaniza.com
asyifamustaffa said…
Kan..! Nape ye..lpas raya mmg buat bbq...sma ler kita...best2...
Unknown said…
bulan 10 birthday aku.. saje bagitau.. hahaha..

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Jujur Aku Dayus

Lunch tadi korang pegi mana?aku tak kemana pun..makan kat meja je sambil layan blog kengkawan.Aku baca blog Ayunasia (suka baca blog dia sebab bagi aku dia seorang yang bijak dan aku suka dengan tulisannya yang kelakar..tapi blog dia tulis panjang2 so kena cari masa yang betul2 lapang baru boleh baca..kebetulan lunch break hari ni lama,bolehla layan)  kadang2 aku baca blog dia pastu aku tersengih sorang2.Dan kerana terpengaruh dengan entri dia hari ni aku pun layan telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube..emm rasanya aku tak pernah tengok cite ni.oh lupa bagitau..tuan punya blog ni memang peminat 'kipas susah mati' Beto.eh aku pun sama..peminat Beto dalam diam2.yang pasti Beto memang berbakat walaupun bukan kategori hensem dengan badan ketak-ketak.tapi muka dia manis macam gula ..hehe Okey..baru abis menonton telemovie Jujur Aku Dayus kat You Tube.Lakonan Beto Kusyairy,Nora Danish,Irma Hasmie,Zul Ariffin,Rozie Rashid. sinopsis dari sini Sinopsis: Jujur Aku Dayus m