Skip to main content

Bincang Majlis Raya

Sebulan puasa di bulan Ramadhan
adakah itu bermakna kita juga kena raya pun selama sebulan?
yelah kot

sana sini majlis raya tapi opis kami belum buat lagi
memang wajib buat ke?
haha

baru je abis bincang majlis raya
plan tarikh minggu depan
aku ni wakil unit je

selain hidangan utama
# tempah katering ler
diorang tanya la sesapa yang nak offer menu sampingan
korang tahu aku offer buat apa?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
nak tahu ke?
betul nih?
jangan nyesal
.
.
.
.
.
.
.
.
aku nak buat ni je

BELEDO SIRAP
@ nama lainnya Agar- Agar
@ juga dipanggil Lengkong

aku gugel gambar agar-agar sirap rose
tahu apa yang aku dapat?
gambar agar2 sirap yang penah aku post dalam entri lama dulu
# baru plan nak pinjam gambar, upenya sendiri punya gambar, huhu  
eh! jangan gelak
korang ingat senang ke?
nampak je senang kan
tapi kalau salah sukatan
agar2 tu jadi keras kejung, baling ke dinding boleh patah balik
kalau terlebih air, baru sentuh dah cair di tangan, belum lagi masuk mulut

betul tak?
# emm nak wat kaler merah ke kaler hijau?
@ buat je dua2 kaler
mesti meriah majlis tu nanti kan?


okey bai


Comments

Aisy Nasiha said…
Haha.. sama dilema di sek saya.. biasanya buat sekali sesi petang n pagi ..tahun ni nk buat asing pula.. cikgu petang mula kata tak payahla kami.buat jamuan raya lagi bagus..

Beledo sedap apaer... bukan mudah nk buat yg sedap n menjadi...betul2... lagi satu bila dah makan benda2 lain kita mmg cari benda yg sejuk2 nk dikunyah2
Dr K said…
saya panggil lengkong bodoh...hahaha
Zaitun said…
Kalau irfa nak lagi senang beli aje jelly powder yang dah siap. Cuma masak campur gula dan susu aje, ada macam2 perasa.
LYAfrina said…
ofis lya dh lepas..wak simple je..masing2 pakat agih tugas.. hehe

ok r tu...simple pon sedap..hehe.xyoh susah2 nk pikir
:: CIKVIVA :: said…
akak opis panggil ni agar-agar bodoh (sebab senang sgt nak buat)...sian kat agar2 tu dia tak bersalah pom..

Popular posts from this blog

Cara Mudah Kilatkan Perhiasan Perak (Silver) Yang Kusam

eh! tajuk macam skema sangat kan? SALAM JUMAAT untuk semua okey, ni pun citer minggu lepas korang nampak tak? betapa malasnya aku nak apdet blog sejak lepas raya banyak citer nak kongsi, tapi malas nak mengarang, huhu minggu pertama masuk keje lepas raya tu ada jualan murah macam2 barang ada sapa kenal aku mesti tahu yang aku takkan beli benda mahal lagi murah, lagi bagus tak cantik pun jadi cantik disebabkan harganya murah hahaha semua pakat berebut beli antara barang yang menarik hati aku ialah silver bracelet ni tapi barang lama, dah kusam dan tak berkilat kengkawan yang beli kata 'ko beli je, murah sangat nih. nanti beli cecair pencuci silver, kilatlah ni' so aku beli lah 5 set nape tamak sangat ni? sebenarnya aku ada agenda tersembunyi tungguuuuu yang ni antara yang masih berkilat sikit ada 1 set tu takde sapa nak ambik ko tolak kat aku, aku tolak kat ko last2 aku je lah yang ambik   aku ambik sebab nak

Letak Ubat Ulser DiBibir Batal Puasa Tak?

bulan posa ni kan,aku kurang minum air..yelah,dapat minum lepas berbuka je,mana boleh minum waktu siang hari.itupun paksa diri abiskan minum atleast 1 liter sebelum tido.sahur minum lagi.betul ke tidak cara ni aku pun tak pasti..dahlah aku ni selalu kena ulser kat bibir.tu hari yang naik 3 biji dalam mulut tu seminggu lebih jugak baru baik.siksa wooo.. ni pun ada tanda2 nak kena lagi.dia punya penyebab senang je..tengah2 sedap makan,tetiba tergigit bibir..permulaan kat situ la.esoknya dah tumbuh.huhu.bukan aku tak hati-hati tapi kalau nak kena tu tetap jugak kena. so ni aku google masa kena ulser kat bibir tu.lupa nak publish.nak delete sayang la pulak.boleh jadi rujukan masa akan datang. entahlah..aku tak makan @ minum masa tu cuma letak ubat tu je..kalau batal jugak aku ganti la nanti.what 2 do. sumber dari sini Soalan: Batal atau tidak puasa - sapu ubat pada bibir kerana ulcer Assalamualaikum Saya sakit ulcer di tepi bibir dan saya telah letak ubat ditepi bibir saya. Adaka

Bila Depan Rumah Jadi Port Kucing Berak

Hai Blog Lama tak singgah, syukur masih ingat password, haha Okey, ini post kat FB tadi, saja post kat Blog pulak, rindu nak update blog Ini kisah taik kucing, haha yang putih2 bertaburan tu sabun serbuk ye, bukan salji, haha semai balik bayam brazil ni,yang semai semalam terpaksa buang, geli pulak aku bila terbayang taik nya, oh aku letak sudu plastik sebagai usaha mengelak dia berak lagi kat situ Emmmm Dah lama aku tak bercerita tentang masalah negara yang aku alami, iaitu masalah depan rumah yg di jadikan toilet oleh kucing2 terbiar di taman ni. Tiap pagi sebelum keluarkan kereta, tahap wajib kena ceduk buang taik dulu Tak bercerita bukan sebab dia dah insaf tak berak situ, tapi sebab aku malas nak peningkan kepala. Dia berak, aku ceduk buang. Aku ceduk buang, dia berak lagi. Begitu lah kesah sampai abang Jamil mampus, hehe Beberapa hari lepas aku ada terbaca pasal tips TuanKHM, dia tabur sabun basuh jenis serbuk di tempat kucing berak. So aku pu